Cel mai bun televizor

„Care este cel mai bun televizor?” Acesta este intrebarea cu care pleaca la drum orice persoana care isi doreste sa isi cumpere un astfel de electrocasnic. De fapt, fiecare individ se raporteaza la doua limite in momentul in care vrea sa isi cumpere un TV. In primul rand vrea sa stie care sunt cele mai bune televizoare disponibile pe piata. E vorba in primul rand si de o curiozitate de a afla ce ii poate oferi modelul perfect de televizor, astfel incat sa stie de unde poate scadea, in functie de interese si nevoi. A doua limita la care se raporteaza un viitor cumparator este bugetul de care dispune. Tinand cond de acest lucru, trebuie sa stim ca produsul final va fi un compromis intre cele 2 limite. Nu va fi nici cel mai bun televizor de pe piata, prea putini se pot bucura de bugete nelimitate, dar cu siguranta nici nu va fi un model sub limita maxima a bugetului disponibil.

Cel mai bun televizor

Alaturi de smartphone, laptop si tableta, televizorul este cel mai utilizat obiect electronic – pentru unii oameni, acesta este chiar cel mai important. Gama de televizoare prezenta la ora actuala este variata si prezinta la fel de multe functii, domeniul acesta fiind unul tot mai mult inovator; e foarte greu sa gasesti astazi un televizor cu tub catodic ori chiar unul cu plasma, tehnologia evoluand catre cele de tip LED sau OLED. In ciuda evolutiei pe care a prezentat-o aceasta ramura a tehnologiei, cresterile de pret nu au fost la fel de mari, asa ca, in general, oricine isi poate permite destul de usor un astfel de aparat, chiar unul foarte modern si cu multe functii sau un design atractiv. Prin urmare, daca ar fi sa facem un top pentru a afla care este cel mai bun televizor, ar trebui sa ne intrebam in primul rand ce anume ne dorim de la un anumit model.

Ce reguli trebuie sa urmaresti pentru a alege cel mai bun televizor

  • Cautare dupa brand

    In primul rand te poti uita la brand. Exista producatori care militeaza pentru calitate si performanta atunci cand scot pe piata produsele lor, iar altii care incearca sa intre in casele consumatorilor cu produse de o calitate mai slaba dar cu preturi care mai de care mai competitive. Printre cele mai cunoscute branduri sunt Samsung, Panasonic, Sony, LG.

  • Alege dupa tehnologia ecranului

    Tinand cont de tehnologia utilizata de aceste aparate, cele mai bune si mai moderne sunt cele care utilizeaza tehnologii de tip LED, LDC si, ceva mai vechi acum si mai rare, cele cu plasma. Fiecare dintre aceste tehnologii sunt diferite, dar cea mai recenta este cea LED, care a fost perfectionata intre timp in versiunea OLED.

    Ca regula generala, daca nu vrei sa-ti obosesti ochii, trebuie ca distanta dintre tine si televizor sa fie de cel putin trei ori diagonala pe care o are ecranul acestuia. Spre exemplu, daca detii un televizor care are o diagonala de 21 de inch, ar trebui sa te afli la o distanta de cel putin 1.5 metri fata de aparat pentru a nu-ti afecta ochii in timp. O astfel de distanta este foarte buna mai ales daca vrei sa amplasezi televizorul in dormitor. Daca ai un televizor in sufragerie, acesta, cel mai probabil, are o diagonala mai mare, deci, vei avea nevoie de cel putin doi metri distanta intre tine si aparat.

  • Daca te intereseaza calitatea ecranului, uita-te dupa rezolutie

    Oricine isi doreste un cel mai bun televizor care sa aiba o imagine cat mai buna si mai clara, iar, pentru acest lucru, ai nevoie ca rezolutia sa fie cat mai buna. Rezolutiile fac parte dintr-o serie de categorii, precum HD, Full HD, UHD sau, mai nou, 4K.

    In trecut, toate televizoarele aveau ecranul plat sau, eventual, usor curbat in interior. In prezent, curbarea aceasta a devenit mult mai pronuntata, ceea ce face ca reflexiile de lumina ori imaginea sa nu mai fie distorsionate pe margini. De asemenea, aceasta estetica iti ofera si senzatia de profunzime si adancime, iar contrastul este si el superior, deoarece lumina se reflecta catre interior.

  • Daca vrei ca televizorul sa nu fie un simplu televizor

    Daca vrei un televizor cu adevarat modern, iti poti alege unul de tip smart, care se poate conecta la Internet printr-o retea de tip Wi-Fi si ruleaza pe un sistem de operare ca Android sau iOS, avand incorporate si un multiplayer media ori un browser pentru web. In plus, poti sa accesezi situri web ca YouTube, Netflix sau Facebook mult mai usor.

Tinand cont de aceste aspecte, cel mai bun televizor este cel care se pliaza cel mai mult pe nevoile tale si mai putin cel care are multe functii, dar pe care nu vei ajunge sa le folosesti.

Cel mai bun televizor Samsung

Samsung este o firma care incearca in mod constant sa se reinventeze, sa vina cu ceva nou si inovativ. Si nu de putine ori acest lucru a putut sa fie realizat cu destul de mult succes. De aceea, ei se afla de mai bine de doua decenii in top trei al celor mai bine vanduti producatori de televizoare si noilor modele cu rezolutie 4k li se pot aduce omagii peste omagii. Cert este ca in fiecare an televizoarele lor vin cu ceva nou. Acum, cel mai bun televizor Samsung este primul care propune functia HDR genuine.cele mai bune televizoare samsung

High Dynamic Range este un deziderat pe care producatorii de modele UHD l-au cautat inca de la prima aparitie. Insa acesta a fost posibil abia in 2016, cel putin la un nivel complet (genuine). HDR inseamna ca televizorul va oferi un contrast si mai bun intre cel mai luminat punct de pe ecran si cel mai intunecat, facand imaginea sa para si mai realista ca inainte.

Tehnologia folosita pentru iluminarea ecranului devine si ea din ce in ce mai buna, la fel si contrastul nativ intre negru si restul culorilor de pe ecran. Cele mai bune televizoare Samsung au trecut chiar la nivelul urmator, venind cu un nivel de rezolutie chiar mai bun decat USD, ajungand la Super UHD (de altfel, singurele modele cu HDR adevarat). De asemenea, inovatia lor consta si in crearea unui numar mai mare de televizoare cu ecran curbat. Acestea au rolul de oferi privitorului acelasi unghi, indiferent de locul din camera de unde priveste.

De asemenea, nu trebuie sa uitam nici de inovatiile anilor trecuti. Samsung au fost unul dintre primii producatori care au integrat sistemul smart si acum l-au adus cat mai aproape de perfectiune. Folosind un motor de cautare rapid si de incredere, procesor deosebit de bun si o conexiune la internet foarte stabila, orice televizor de clasa superioara de la firma coreeana are darul de a oferi entertaining de calitate pentru toata familie.

Asadar, daca vrei cel mai bun televizor si de cea mai inalta clasa, Samsung este una dintre firmele spre care ar trebui sa te indrepti la inceput. Acestea fiind spuse, conteaza mai putin daca esti in cautarea unei diagonale imense sau nu. Totusi, cum modele mari sunt, de cele mai multe ori, si cele mai bune si cu cele mai avansate tehnologii, spre acestea ne vom indrepta privirea pentru inceput in incercarea noastra de a va oferi cateva idei in legatura cu cele mai bune televizoare de la Samsung.

Top 3 cele mai bune televizoare Samsung

Samsung KS9800, 223 cm

Seria KS9800 este in prezent cel mai bun televizor de la Samsung si ofera cele mai bune variante scoase de firma pana acum (bineinteles, asta inseamna ca ele sunt si printre cele mai bune din industrie, daca nu chiar cele mai bune dintre toate cele existente). Cu o diagonala mare, tehnologii inovative precum Quantum Dot, HDR adevarat si un ecran curbat care le ofera un aspect superb, acestea arata si se misca perfect, fiind o varianta pentru toti cei care doresc o opera de arta si nu doar un televizor normal.Samsung KS9800

Iar pentru cea mai mare varianta ar trebui sa fie ales modelul care are 223 cm. Pentru unii poate sa para exagerat (la fel si pretul), dar pentru cumparatorii potriviti el va oferi echilibrul perfect intre inovatie si utilitate. Tehnologia Quantum Dot permite afisarea unui miliard de culori, rezolutia SUHD arata imagini de o claritate de cristal, sunetul este excelent iar posibilitatile smart sunt aproape nenumarate. Asadar, dintre cele mai bune televizoare Samsung acesta este cel mai bun televizor recomandat, dar nu pentru toata lumea. Nimeni nu ar trebui sa isi faca un scop in viata din a-l cumpara, el existand doar pentru cei care au cu adevarat nevoie de el.

Samsung 78KS9002, 198 cm

Daca modelul anterior era cel mai bun de anul acesta, Samsung 78KS9002 este cel mai bun televizor de anul trecut. Desi a fost un pic depasit de urmasul sau, el inca ramane o alternativa senzationala si unul dintre cele mai bune modele SUHD existente in acest moment pe piata.

Samsung KS9500

O diferenta care il pune in inferioritate este lipsa HDR-ul genuine, dar in rest se poate duela cu modelul mai nou la fiecare capitol si il poate chiar intrece la unele. Dupa ce pentru mult timp producatorii au incercat sa creeze cele mai subtiri televizoare posibile, acum ei si-au dat seama ca pentru un nivel inalt de performanta vizuala au nevoie de o carcasa mai mare care sa integreze mai multe dispozitive.

KS9500 reuseste bine sa creeze un echilibru, fiind unul dintre cele mai frumoase televizoare din lume. Nu doar ca este nesperat de subtire si cu ecran curbat, dar carcasa si ecranul se imbina in cel mai elegant mod posibil. Cat despre performante, nici nu mai trebuie sa vorbim. Acesta este al doilea cel mai bun televizor de la Samsung si asul lor de anul trecut, deci calitatile sale nu pot sa fie puse la indoiala (si asta pentru multi ani).

Samsung JU6400, 152 cm

Din toate modele aparute anul acesta in clasa de calitate superioara, acesta tinde sa fie cel mai ieftin. Dar nu inseamna ca producatorii au facut prea mari sacrificii cu el, pentru ca nivelul de calitate este unul aproape desavarsit. In comparatie cu aparatele precedente el nu este cel mai bun televizor de pe piata, fiind mai putin modern din punct de vedere tehnologic, dar in rest se prezinta excelent. Chiar si asa, este UHD, are culori vii, contraste bogate si este smart, oferind cam tot ce iti poti dori de la un televizor de clasa premium. In plus, diagonala este una mare, asa ca el poate sa fie montat si acasa, dar si intr-un spatiu public.samsung ju6400

O alta diferenta vizibila este ecranul normal. Cum insa nu toata lumea este fan celor curbate, este foarte bine ca exista si alternative, chiar in cadrul aceleiasi firme. Samsung vin cu niste televizoare extrem de performante si acesta este doar unul dintre ele. Nou si avansat, el iti poate deschide o noua lume in fata ochilor, o lume vazuta mai clar si cu niste caracteristici mult mai bogate. Asadar, JU6400 reprezinta un alt model din top 3 cel mai bun televizor Samsung, mai mult decat recomandat oricarui pasionat de tehnologie video si chiar audio.

Cel mai bun televizor Panasonic

Uneori este dificil sa te compari cu gigantii, dar cand si tu esti unul dintre ei, acest lucru devine parca un pic mai usor. Este si cazul celor de la Panasonic, firma japoneza cunoscuta, printre multe altele, pentru televizoarele ei de calitate superioara. In mod cert vorbim despre niste produse premium, pentru ca in prezent brandul se afla pe locul 4 la nivel mondial in ceea ce priveste vanzarile, fiind intrecut doar de Samsung, LG si Sony, adica firmele la care toata lumea se gandeste atunci cand spune prima data “cel mai bun televizor”.

Asadar, Panasonic vin in fiecare an cu modele noi si interesante, pe care pasionatii de tehnologii de ultima generatie si toti cei care isi doresc cel mai bun televizor ar trebui sa le aiba in vedere atunci cand isi fac listele de cumparaturi. Mai exista si un alt avantaj important atunci cand vine vorba despre modele japonezilor. Desi sunt premium, acestea nu sunt la fel de scumpe precum cele ale concurentei. In concluzie, vei primi un televizor aproape la fel de bun ca unul de la Samsung, LG sau Sony (sau la fel de bun) in schimbul investitiei ceva mai mici. Si in tot cazul, acesta este un schimb foarte corect.

Top 3 cele mai bune televizoare Panasonic

Panasonic TX-65DX750E, 162 cm

Televizoarele de 164 cm nu sunt cele mai mari de pe piata, dar sunt suficient de impozante pentru a fi de ajuns chiar si in cele mai incapatoare living-uri. Cu siguranta Panasonic au simtit acest lucru si au creat acest televizor care are toate caracteristicile necesare pentru a impresiona.

Panasonic TX-65DX750E

In primul rand, se potriveste perfect in orice incapere, fie ca vorbim despre casa unei persoane obisnuite sau despre un bar. Unghiul de vizionare este unul foarte larg si contrastul bun permite privirea din toate partile posibile. Nu cred ca mai trebuie spus ca vorbim despre un model 4K UHD. In acesta perioada in istoria televizoarele, toate modele de top au aceasta rezolutie si Panasonic nu aveau cum sa creeze astfel de modele (nu inseamna ca nu au si cateva televizoare Full HD, mai mici si mai ieftine).

Un aspect deosebit este si prezenta sistemul 3D incorporat. Nu toate modelele au asa ceva, deci posibilitatea de a vedea filme ca la cinema este cu adevarat bine venita.

Panasonic  TX-58DX700E, 146 cm

Spre deosebire de modelul precedent, acesta este ceva mai mic, dar diferentele dintre ele nu sunt unele iesite din comun. Totusi, un televizor de 146 cm este mai putin potrivit pentru un bar sau magazin si isi gaseste mai bine locul acasa, in living sau chiar in dormitor.

Panasonic TX-58DX700E

In rest, caracteristicile sunt unele destul de asemanatoare. Imaginea beneficiaza in continuare de rezolutie UHD si ca sistem special trebuie sa amintim HDR-ul, ultima inovatie in ceea ce priveste calitatea imaginii si a contrastului. Din aceste puncte de vedere, televizorul se  apropie foarte mult de modelele rivalilor si acesta nu poate sa fie decat un nou lucru excelent. Pretul este si el acceptabil, cu mult mai scazut decat al modelului cel mai bun televizor Samsung sau LG.

Un aspect la care niciun model Panasonic nu pare sa straluceasca in mod special este design-ul. Nu ma intelegeti gresit, aceste sunt televizoare moderne, subtiri si destul de atractive, dar din pacate pentru ele, nu vin cu foarte multe elemente creative. Arata bine, dar cam atat se poate spune despre ele aici.

Panasonic TX-55DXX689, 139 cm

Ramanem la un design asemanator, dar mai scadem vreo cativa cm in diagonala cu acest nou model UHD al japonezilor. De fapt, putine lucruri s-au schimbat in privinta calitatilor efective si acesta nu poate sa fie decat un lucru bun.

Panasonic TX-55DXX689

Sistemul Smart este la fel de intuitiv ca niciodata si avem parte in continuare de un browser Firefox pe care il folosim si pe computer. Bineinteles, ca sa te bucuri la maxim de cel mai bun televizor smart vei avea nevoie de tastatura si mouse wireless, dar ele nu sunt scumpe si televizorul ofera niste elemente de conectate foarte avansate si responsible.

Are si intrari HDMI si USB, dar acestea nu ar trebui sa fie niste vesti care sa mire pe cineva. Una peste alta, desi este ceva mai mic, TX-55DXX689 ramane un model aproape la fel de bun precum cele de mai sus, unul care demonstreaza perfect calitatea inalta a brandului sau.

Cel mai bun televizor Sony

Sony a reusit de-a lungul timpului sa lanseze serii de produse care au intrat imediat in legenda. Aici vorbim despre celebrele laptop-uri Vayo, despre telefoanele create in parteneriat cu suedezii de la Ericsson sau de consolele Play Station. Si chiar daca nu au lansat inca un televizor care sa se bucure de un asemenea renume, in fiecare an vin cu modele noi si moderne si reusesc sa se plaseze acolo sus, adica in top 3 ca vanzari si performante. Si cu siguranta ei au si cu ce sa se laude cand vine vorba de inovatii si tehnologii de ultima generatie.

In comparatie cu alte branduri, televizoarele high end de la Sony vin cu vreo cateva caracteristici care le scot in fata. In acest moment ele sunt cele care ofera cel mai inalt grad de control al miscarii pe ecran. Astfel, imaginile capata un plus de calitate si claritate, chiar daca prezinta miscari haotice si rapide. Actiunea devine astfel mai simplu de urmarit si imersiunea creste foarte mult. Al doilea element important este prezenta unui sistem de upscale superior. Atunci cand cumperi un televizor UHD, mai ales la noi, nu ar trebui sa te astepti ca el sa redea doar astfel de imagini. Si un sistem upscale bun iti permite sa vezi rezolutii mai slabe, HD sau Full HD, la o calitate asemanatoare celei UHD.

Toate televizoarele premium de la Sony se bucura de asa ceva, asa ca ar fi cazul sa vedem care sunt cele mai bune dintre ele.

Top 3 cel mai bun televizor Sony

Sony Bravia 85XD8505, 215 cm

Fiecare firma are o serie vedeta si la Sony aceasta este seria care incepe cu litera X. In 2016, cel mai bun televizor este cel XD si printre ele se afla si acesta. In plus, vorbim si despre unul dintre cele mai mari televizoare ale japonezilor.

Sony Bravia XD8505

Nu ar trebui sa uitam ca avem in fata un model UHD cu posibilitati de HDR, deci calitatea imaginii va fi una extrem de ridicata. In plus, sistemul MotionFlow aduce cu sine exact ceea ce prezentam mai devreme, adica stabilitatea imaginilor in miscare. Modelul beneficiaza de un sistem de operare Android si chiar daca el nu este la fel de bun ca WebOS de la LG, prezinta suficient de multe calitati pentru a convinge. La fel de mult conteaza insa si diagonala de 215 cm, ceea ce ii va convinge pe foarte multi patroni ca vor cumpara modelul potrivit.

Sony Bravia 65ZD9, 164 cm

Scadem destul de mult in diagonala, dar cu siguranta nu si in nivelul de calitate. De fapt, daca lasam la o parte discutia legata de marimea aparatului, ne putem da seama ca cele doua televizoare arata destul de asemanator.

Sony Bravia 65ZD9

Bineinteles, avand “doar” 164 cm, acesta este cu mult mai potrivit pentru a fi montat intr-un living. Apar si cateva caracteristici deosebite, dar ele nu diminueaza cu nimic nivelul general de calitate. In primul rand, televizorul beneficiaza de un sistem X-tended Dynamic Range. Este important de stiu ca el nu este chiar HDR, desi acesta propune niste imagini foarte aproape de cele cu genuine HDR, asa cum apar ele la cele mai bune televizoare de la Samsung. Bineinteles, pentru un ochi obisnuit, diferentele ar putea fi insesizabile, ele fiind mai usor de observat insa de un expert. Apoi, un lucru in plus este 3d-ul, deci daca esti fan, modelul poate fi o alegere excelenta.

Sony Bravia 65XD9305, 164 cm

Ultimul model este tot unul 3d si tot unul de 164 cm, ceea ce inseamna ca poate sa fie mai usor de comparat cu ZD9. Acesta are si HDR si face parte tot din generatia 2016, deci poti fi sigur ca iti vei cumpara cel mai bun televizor lansat de curand, cu tot ceea ce ii trebuie pentru a oferi imagine foarte clara, contrast ridicat si tot felul de caracteristici noi si spectaculoase.

Sony Bravia 65XD9305

Acesta se bucura si de un design deosebit, putand fi montat usor si pe un suport, dar si in perete. Ecranul subtire ar putea fi un punct de atractie important, la fel si sunetul emis prin patru difuzoare, ceea ce ii creste acuratetea. Nu in ultimul rand, pretul sau este si el unul mai mic, deci merita sa fie trecut destul de sus pe lista de achizitii.

Cel mai bun televizor LG

Intr-o lume in care concurenta este pe primul loc, fiecare firma trebuie sa incerce sa vina cu ceva nou. In domeniul televizoarelor acest lucru este cu atat mai necesar, pentru ca tehnologia se schimba practic de la an la an. Si unul dintre principalii artizani cand vine vorba de progres este LG. Firma din Coreea este un gigant in domeniu si in fiecare an incearca sa isi surprinda clientii cu noi si noi imbunatatiri.

Acum la moda pentru ei sunt ecranele OLED, imaginea oferita fiind demna de cel mai bun televizor al momentului. Acestea sunt mai subtiri si ofera cateva avantaje in plus fata de cele LED. Unul dintre ele este calitatea imaginii, despre care multi specialisti in domeniu spun ca ar fi cea mai buna. Apoi, unghiul de vizionare este si el unul mare, televizoarele LED si OLED de la LG fiind cunoscute pentru aceasta caracteristica. Al treilea avantaj major oferit de asiatici este probabil cel mai responsive si competent sistem de operare Smart. Web OS 3.0 se misca rapid, este intuitiv de folosit si are un numar extins de aplicatii. Acestea fiind spuse, LG arata de ce este un producator preferat de zeci de milioane de cumparatori din intreaga lume. Iar televizoarele sale de top demonstreaza, separat, ca toate laudele primite nu sunt intamplatoare.

Top 3 cele mai bune televizoare LG

LG OLED65E6V, 164 cm

LG vin in fiecare an cu vreo cateva modele noi si in 2016 par ca si-au depasit norna. Dar acesta nu este un lucru rau. Cele mai bune modele ale lor au acum un nume asemanator, acesta fiind format dintr-o litera, urmata de cifra 6. Modele E6 tind sa fie insa cele mai bune. In primul rand, calitatea imaginii este una superioara pentru ca ecranul OLED aduce cu sine un contrast aproape perfect si culori native senzationale. Deja sistemul de operare este superb la toate modelele, asa ca nu vom discuta prea mult despre el.

LG OLED65E6V

Elementul de noutate pentru acest model este insa design-ul. Nu vorbim despre un model extrem de mare, dar oricum se descurca destul de bine. Iar alegerea de a monta un difuzor mare in partea inferioara, in spatele unui grilaj il face sa para si deosebit in ochii multor cumparatori. Nu in ultimul rand, aceasta decizie are si aplicabilitate practica, sunetul fiind mai bun, deci proprietarii vor fi castigati din mai multe puncte de vedere.

LG OLED65G6V, 164 cm

Desi pastreaza aceeasi diagonala precum modelul E6, acest televizor este mai mare decat precedentul. Si daca ecranul nu este unul schimbat prea tare, cele doua aratand cam la fel, diferenta se vede foarte usor in ceea ce inseamna sunetul. Difuzorul este mai mare si mai puternic, aducand cu sine un sunet de nivel superior, chiar si in camerele mari, acolo unde i-ar sta bine unui cel mai bun televizor de pe piata.

LG OLED65G6V

Si in rest lucrurile stau extrem de bine. Rezolutia este una UHD, iar ecranul OLED, prin caracteristicile sale moderne, iti garanteaza ca aproape tot ceea ce vei vedea la acest televizor va fi la o calitate aproape perfecta.

Nu in ultimul rand, televizorul apeleaza la niste tehnologii foarte exacte, asa cum ar fi si Micro Pixel Dimming, care asigura responsivitate diferita din partea fiecarei zone a ecranului si astfel ofera o imagine clara indiferent de imaginile care apar pe acesta.

LG 86UH955V, 218 cm

Dupa doua modele OLED este cazul sa discutam si despre unul LED simplu. Totusi, nu ar trebui sa credeti ca el vine cu performante mult inferioare. Este adevarat ca se cunoaste o mica diferenta in ceea ce priveste calitatea imaginii, LED-ul folosit fiind un pic mai slab, dar in rest, cele mai multe aspecte raman la fel. In acelasi timp, nu ar trebui sa uitam ca vorbim tot despre cel mai bun televizor din 2016, deci nici nu ar trebui sa ne asteptam la un produs mai slab.

LG 86UH955V

Apoi, diagonala acestui model este una cu adevarat imensa, de 218 cm. Se poate spune chiar ca televizorul este un pic prea mare pentru a fi montat acasa, dar cu siguranta sunt si persoane care detin case in care el s-ar potrivi foarte bine. Dar pentru un magazin sau bar cu greu poti gasi model mai potrivit, UHD, smart si aflat la un pret destul de decent pentru ceea ce ofera si pentru cat este de mare. Asadar, un alt model recomandat ca si cel mai bun televizor, de la gigantul din Coreea de Sud.

Cel mai bun televizor Full HD

Putina lume stie, dar televizoarele HD se afla pe piata de foarte mult timp. De fapt, acestea exista inca de cand la moda erau cele alb-negru, prima transmisiune in high definition avand loc in august 1936. Da, au trecut aproape 100 de ani de atunci si lumea s-a schimbat foarte mult. Cert ca este rezolutiei i-a luat mult timp sa ajunga in casele tuturor, pentru ca abia acum televizoarele HD si full HD sa devina standardul (iar UHD sa ajunga urmatorul pas al acestei evolutii).

Pentru mult timp, transmisia HD a fost realizata analog, ceea ce impiedica posibilitatea folosirii acestei rezolutii la scara larga. De fapt, abia dupa inventarea transmisiei digitale firmele de televiziune au inceput sa emita in acest format. Cat a trecut pana atunci? In jur de 40 de ani, pentru ca abia la finalul anilor ’70 s-a facut aceasta schimbare. In Statele Unite, transmisiunile HD pentru populatie au fost inaugurate in deceniul al optulea, iar in Europa ele au patruns odata cu Campionatul Mondial de Fotbal din 1990. In Romania, canalele inca se mai lauda ca trec la un format HD, dar asta nu ar trebui sa ne faca sa credem ca sistemul aduce ceva nou.

Asadar, vorbim despre niste televizoare care pentru altii sunt deja normalitate (de unde si incercarea de a cauta ceva si mai bun), dar care la noi inca nu se afla nici macar in jumatate din case. Daca vrei insa sa vezi filme si emisiuni la un calitate adaptata standardelor moderne, atunci este mai mult decat necesar sa treci si tu la un televizor full HD. Si cele HD sunt decent, dar deja se poate spune ca raman un pic in urma. Rezolutia de 1080p este una net superioara celei de 720p, iar sansele de a cumpara un televizor mai modern sunt si mai mari. De regula, modelele Full HD sunt si smart, au diagonala mare, tot felul de sisteme suplimentare pentru adaptarea calitatii imaginii, iar unele dintre ele pot chiar transmite imagini in 3D. Schimbarea merita sa fie realizata, dar nici nu te poti multumi cu orice. De aceea, este important sa vedem care sunt cele mai bune televizoare full HD in acest moment.

Pentru aceasta am realizat un top 3 care speram ca te va ajuta in cautarea ta si ca iti va oferi cateva idei interesante in legatura cu alegerea pe care o vei face.

Top 3 cele mai bune televizoare full HD

Sharp LC-80LE657E, 203 cm

Sharp, ca mai toate firmele mari producatoare de televizoare, vine din Asia, mai exact, din Japonia. Acestia sunt insa mai putin cunoscuti pe piata de la noi, unde suprematia este detinuta de Samsung sau LG. Asta nu inseamna insa ca la nivel de calitate sunt mai prejos cu ceva. In plus, modele full HD nu mai sunt cele mai avansate, deci din ce in ce mai multe firme isi permit sa le fabrice.

Sharp LC-80LE657E

Revenind la ceea ce ofera televizorul de fata, acesta este pur si simplu unul dintre cele mai mari modele 1080p de pe piata, avand o diagonala de 203 cm. Este perfect pentru a fi montat atat in casa cuiva (dar intr-o camera mare, ca sa nu te situeze foarte aproape de el) sau intr-un bar/restaurant. In plus, este si un model 3D, asa ca poti vedea si astfel de imagini, daca ai la dispozitie si ochelarii necesari. Calitatea imaginii este una foarte buna pentru un aparat Full HD, iar setarile pentru contrast si bogatia culorilor sunt numeroase. Asadar, vorbim despre un model de varf in clasa lui, unul care ar merita sa primeasca mai multa atentie din parte cumparatorilor care au nevoie de el.

Samsung 75H6470, 190 cm

Daca de Sharp nu a auzit chiar toata lumea, Samsung este un producator care nu mai are nevoie de nicio prezentare. Toata lumea ii cunoaste si stie la ce sa se astepte din partea lor. In plus, in fiecare an scot modele din ce in ce mai avansate, fara insa a le uita pe cele mai vechi. De aceea, desi gama lor a ajuns sa fie una extrem de avansata, inca se pot gasi multe televizoare de nivel mediu spre premium in ceea ce priveste calitatea imaginii.

Samsung 75H6470

Unul dintre ele este acesta. Bineinteles, daca la capitolul imagine se putea ceva mai bine, in rest televizorul se prezinta de-a dreptul excelent. Asadar, acesta are o diagonala foarte mare (la fel ca modelul de Sharp, el poate sa fie folosit in diferite contexte) si este 3D. Cu alte cuvinte, odata cumparat sansele ca el sa te dezamageasca sunt mici (asta daca nu iti doresti rezolutie 4K).Design-ul este si el unul cu adevarat impecabil. Rama subtire se imbina foarte bine cu ecranul, suportul este unul solid si stabil iar unghiul de vizualizare este mare. Nu in ultimul rand, multiplele elemente de conectivitatea il fac sa fie un real centru de entertainment, cu acces la internet, filme, jocuri sau muzica.

LG 55EG9109V, 139 cm

Acesta este un televizor ceva mai mic, unul mai bun pentru a fi folosit acasa decat pentru utilizarea in alte spatii. Cu toate acestea, performantele sale tehnice sunt cel putin la fel de impresionante. LG este o firma care a venit mereu cu solutii de marca si nici de aceasta data nu dezamagesc deloc.

LG 55EG9109V

Spre deosebire de modele de mai sus, acesta este unul cu ecran curbat de tip OLED. Practic, ecranul curbat te ajuta sa vezi imaginile la fel din orice punct al camerei, iar tehnologia OLED aduca vreo cateva caracteristici in plus fata de cea LED. Bineinteles, nu lipsesc nici elemente “inteligente”, dar niciun alt televizor din aceasta categorie nu mai este unul simplu. Asadar, ca principal avantaj putem aduce in discutie designul, dar pentru unii va conta ca diagonala este mai mica. Oricum, din punct de vedere calitativ este destul de greu sa diferentiem cele trei modele, asa ca aspectul acestui model devine cu atat mai important. In rest, elementele de conectivitate sunt la locul lor, ceea ce inseamna ca si de aceasta data posibilitatile oferite se bucura de o varietatea cu adevarat bine venita.

Cel mai bun televizor UHD

Cine nu isi doreste un televizor modern, de calitate premium, la un pret cat mai decent? De ani de zile, acest gadget a devenit o necesitate si transformarile sale succesive l-au facut sa fie cu atat mai pretuit de cei care il cumpara si il folosesc. Si televizoarele chiar au parcurs un drum lung, trecand de la analogic la digital si de la rezolutie normala la una HD.

Acum insa la moda sunt televizoarele UHD, adica Ultra High Definition. Totusi, conceptul este un pic mai putin cunoscut pentru multi romani, pentru simplul motiv ca ele nu se afla pe piata de suficient de mult timp si nu sunt chiar atat de usor de cumparat (insa nici foarte greu, cel putin nu toate).

Intr-un domeniu atat de nou, descoperirile stiintifice au loc in fiecare an. Astfel, din 2003 de cat aceasta tehnologie a fost pentru prima oara implementata, avansul a fost inregistrat aproape de la an la an. Astfel, acum am ajuns sa putem folosi rezolutie 4k UHD, cu de opt ori mai multi pixeli decat una full HD si chiar 8K UHD, cu de 16 ori mai multi pixeli (aceasta din urma nu este inca implementata pe piata, tehnologia fiind inca foarte noua, in stadiul de proiect).  In prezent, rezolutia 4k este folosita de mai toate serviciile de video streaming (asa cum este Netflix) si de o parte din televiziunile mari din tarile straine. Totusi, la noi in tara a mai dura un pic pana sa devina standardul, dar exista totusi posibilitatea de a vedea filme in acest format, direct de pe Blue Ray.

Asadar, desi un televizor 4k nu este la fel de util la noi precum la altii, el isi gaseste totusi o sansa de a fi folosit la posibilitatile sale maxime. Atat timp cat ai filme, streaming, You Tube 4k, jocuri si filmari personale, se poate spune ca o astfel de achizitie merita sa fie facuta. Si daca iti griji in privinta pretului, trebuie sa stii ca un astfel de televizor devine din ce in ce mai acceptabil. Este adevarat ca rezolutia 4K UHD ramane specifica aparatelor premium, dar in schimbul banilor ai stii sigur ca vei primi unele dintre cele mai bune modele de pe piata. Daca vrei cateva sfaturi in privinta celor mai bune televizoare UHD (si cand spunem asta, luam in considerare si raportul calitate pret), te rugam sa ramai cu noi si sa citesti urmatoarele randuri.

Top 3 cele mai bune televizoare UHD

Samsung 55KU6092, 138 cm

Samsung este artizanul multor schimbari in lumea televizoarelor si pentru ei, acest model este unul mediu. Are o diagonala de 138 cm si un pret mai mult decat decent pentru ceea ce ofera. Este adevarat ca exista aparate mai avansate, provenind tot de la acest important producator, dar pentru ele va trebui sa platesti si mult mai mult.

Samsung 55KU6092

In privinta design-ului, televizorul este unul interesant, cu o rama subtire si un suport foarte stabil, el stand foarte bine atat pe o piesa de mobilier cat si montat in perete. Acesta vine si cu un pachet de aplicatii foarte utile (bineinteles, vorbim despre un model smart), avand atat jocuri pentru copii, cat si retele sociale, You Tube si alte servicii mai mult sau mai putin utile, dar interesante fara indoiala. Cat despre calitatea imaginii, Samsung au aratat nu odata ca sunt cei mai buni din lume la acest capitol si nu se dezic nici cu acest model. Setarile complexe, sistemele de imbunatatire a imaginii si a culorilor, toate sunt la locul lor si impreuna creeaza o experienta deosebita cu acest televizor. Asadar, KU6092 este un model recomandat si relativ usor de cumparat, bun pentru toata lumea.

Philips PUH6101/88, 139 cm

Philips este una dintre firmele europene care incearca sa fie o contracandidata importanta pentru producatorii asiatici atunci cand vine vorba despre televizoare. Bineinteles, nici din oferta lor nu lipsesc televizoarele 4k UHD, pentru ca altfel nu ar fi putut rivaliza cu Samsung, LG sau Sony, cei trei giganti din domeniu.

Philips PUH6101/88

Din fericire, nici acest nu este un televizor urias, el avand o diagonala de 139 cm. Astfel, el poate sa fie potrivit cu relativa usurinta in camere de marime medie, fiind o solutie buna pentru un living mai spatios sau chiar pentru un bar ceva mai mic. Nici pretul nu este unul exagerat, o buna parte din romani putandu-si permite un astfel de televizor.

Calitatile sale de imagine si dotarile sunt insa mai important decat aspectul si din acest punct de vedere, televizorul se descurca foarte bine. Asa cum ar fi si de asteptat, acesta este un model smart. In plus, caracteristicile de imagine precum MicroDiming asigura un contrast excelent si astfel ridica imaginea la un nivel de calitate care trece mult peste medie. Daca exista o problema, aceea este cu stativul. Acesta nu ofera senzatia sigurantei depline, desi in practica isi face bine treaba. Totusi, televizorului ii sta mai bine prins in perete.

Samsung 55KS9002, 138 cm

Este normal sa terminam tot cu un model foarte bun, poate chiar cel mai bun din aceasta enumerare. El vine tot de la Samsung si oricat ne-am fi dorit sa prezentam si un alt producator (si ei au modele foarte avansate), trebuie sa recunoastem ca sud-coreenii au niste oferte imbatabile, cel putin pe categoria medie de pret.

Samsung 55KS9002

Totusi, acest televizor trece cu un pas mai departe. Asta pentru ca este singurul televizor din cele trei care are ecran curbat. Ce inseamna asta mai exact? Ecranul curbat creste unchiul de vizionare, creaza un contrast mai puternic si pentru ca generatia este mai noua, televizorul vine si cu sisteme mai moderne. In plus, ca orice alt model de la Samsung, arata foarte bine, este subtire si are o rama care se potriveste excelent cu constructia generala. Vrei sa te joci, sa urmaresti filme, inregistrari sau evenimente sportive UHD, atunci acesta ar fi modelul potrivit pentru tine. Este adevarat ca avansul se traduce si printr-o crestere a pretului, dar acesta nu atinge niste cote foarte inalte. Una peste alta, acest televizor este unul care iese in evidenta si nu doar prin design.

Cel mai bun televizor curbat

De cand a aparut primul televizor mecanic, adica din anul 1924, producatorii au incercat in mod constant sa le imbunatateasca. Insa acestora le-a luat 90 de ani sa scoata pe piata si primul televizor cu ecran curbat, eveniment care a avut loc in anul 2014. Chiar daca ecrane de proiectia cu o astfel de caracteristica exista de vreo 60 de ani, a durat un pic pana aceasta caracteristica a patruns si in casele oamenilor. Acum insa ca a facut-o, sa vedem si care ar fi imbunatatirile aduse de ea.

Orice persoana care vede pentru prima oara un televizor curbat pornit va poate spune ca se uita la 3d, desi imaginea ramane un doar in doua dimensiuni (exista si ecrane 3d insa). Asta pentru ca marginile aduse spre cel care priveste au rolul de a spori perceptia adancimii. Ca si in realitate, unele parti ale imaginii vor fi mai apropiate de tine, deci senzatia va fi una deosebite. In acelasi timp, un astfel de televizor ofera si o mai buna imersiune. De ce? Din acelasi motiv, vederea periferica fiind avantajata si oferind mai mult realism unor imagini de altfel proiectate intr-un mod clasic.

Apoi, campul de vedere este mult imbunatatit. Practic, distanta de la un capat la celalalt al televizorului ramane aceeasi (100 de cm raman tot 100), dar pozitionarea ei fata de planul drept difera si de aceea ti se va parea ca se vede altfel, imaginea fiind mai intinsa decat un cazul unul aparat normal. Contrastul este si el unul mai bun, sau cel putin asa spun specialistii. Acestia spun ca lumina ajunge mai rapid la ochii tai si de aceea vei distinge mai usor pixelii intunecati de cei foarte luminati. Totusi, e explicatie alternativa poate veni din calitatea tehnologiei folosite. Televizoarele  curbate sunt cele mai bune de pe piata, cele mai avansate, deci este normal sa aiba un contrast mai bun.

In final, atat unghiul de vizionare cat si distanta pot sa creasca. Producatorii spun ca ecranul curbat este mai bine adaptat ochiului uman pentru ca ii copiaza forma si de aceea se vede mai bine de la distanta. Cat despre unghiul de vizionare, astfel de ecrane, avand un contrast mai bun si o iluminare superioare, se bucura si de o calitate mai buna a imaginii, indiferent de unghiul din care ea este privita.

Si acum ca tot am vazut care sunt avantajele, sa vedem si care sunt cele mai bune modele din 2016.

Top 3 cele mai bune televizoare curbate

Samsung 88KS9800, 223 cm

Doua firme sunt responsabile de introducerea pe piata a televizoarelor curbate. Prima dintre ele Samsung si din 2014 pana acum, acestia au venit cu cateva imbunatatiri vizibile. Astfel, modelele lor curbate nu doar ca arata cool, dar sunt si extrem de utile, pentru cine si le permite.

Samsung 88KS9800

Aici intra in scena acest model, cel ma bun de la Samsung, dar si unul care a starnit cateva reactii controversate. Daca majoritatea review-urilor au hotarat ca modelul este unul cu adevarat excelent (SUHD, cu HDR adevarat, sunet excelent, imagine complexa si o diagonala imensa), nu ai cum sa nu observi ca totul vine si cu un pret destul de mare, chiar si pentru pietele din afara tarii noastre. Faptul ca televizorul poate sa fie cumparat si in Romania este un lucru foarte bun, dar asta nu ar trebui sa insemne ca achizitionarea lor este un scop in sine. Chiar daca este unul dintre cele mai bune televizoare din lume, poate cel mai bun si cel mai avansat, uneori nu este bine sa exagerezi cu cheltuielile. Dar mereu exista si patroni care si-l permit, oameni pentru care un astfel de televizor nu este doar un vis.

Samsung 78KS9500, 198 cm

O varianta mai umana vine tot de la Samsung si este cel mai bun televizor al lor din seria de anul trecut. Nu ar trebui sa crezi insa ca vorbim despre un model invechit, pentru ca nu este cazul de asa ceva. De fapt, acesta ar putea bate cam 95 % din ceea ce exista pe piata in acest moment si pretul nu ajunge chiar atat de departe. Nu inseamna ca este usor de cumparat, dar nici nu se compara cu modelul anterior.

Samsung 78KS9500

Pe langa faptul ca este ceva mai mic, singura diferenta notabila este lipsa HDR-ului genuine. In anul 2015 aceasta tehnologie nu era inca pusa la punct, asa ca televizoarele de atunci aveau HDR, dar nu era real. Asta inseamna o calitate ceva mai scazuta a contrastului, dar pentru un ochi neinitiat, aceasta probabil ca este una minora. In rest, televizorul este unul pe cat se poate de modern. Ca centru multimedia este extrem de avansat si indiferent de ceea ce ei nevoie, acesta iti poate oferi. Este smart, are intrari si porturi multiple, un sistem de control complex (dar spre binele lui) si un design impecabil, asa cum si trebuie sa stea lucrurile cu un model de marca.

LG 65EG960V, 164 cm

Coboram inca un pic atunci cand vine vorba de diagonala pentru a ajunge la celalalt producator care a insistat enorm cand a venit vorba despre ecrane curbate. LG este o firma la fel de mare precum Samsung si cand ajungem la televizoare, modele acestora sunt la fel de bune precum cele alte rivalilor (sau precum ale celor de la Sony, acesti trei producatori detinand suprematia pe piata).

LG 65EG960V

Totusi, modelul are vreo cateva avantaje, fiind, in primul rand, mult mai ieftin. Este adevarat ca e si mai mic decat ceea ce ofera rivalii, dar calitate este cam la fel. Nu in ultimul rand, acestia vin cu un ecran OLED, un pas in plus fata de LED. Daca alte televizoare OLED nu avea rezolutie 4K, acesta le imbina cu foarte mult succes pe cele doua, oferind o alternativa foarte buna la Samsung. In plus, arata foarte bine, dar asta nu ar trebui sa mire pe nimeni, pentru ca vorbim despre un aparat premium din toate punctele de vedere. Asadar, el merita cumparat, la fel ca multe alte modele de televizoare de la LG, acestea aducand foarte multe avantaje.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply