Samsung 55MU7002

Televizoarele de la Samsung variaza extrem de mult in privinta calitatii si acest lucru nu poate sa fie decat unul de admirat. Sud-coreenii chiar isi doresc sa ofere modele pentru toata lumea si din acest motiv ei sunt si primii la nivel mondial. In acelasi timp insa, aparatele premium si cele situate peste medie raman cele mai atractive din oferta lor. Asa este si cel despre care vom vorbi in randurile urmatoare. Samsung 55MU7002 (doar acum in oferta) este un model situat la granita dintre calitatea medie si cea premium. Poate ca nu este cel mai bun de pe piata, dar in mod cert este excelent pentru oricine isi doreste imagine ca la cinema si sunet pe masura, toate insotite de un sistem smart foarte competent.

Samsung 55MU7002 fata

Despre Samsung 55MU7002

Cand spuneam ca Samsung 55MU7002 nu e chiar de calitate premium, principalul motiv pentru aceasta afirmatie era lipsa ecranului QLED. Samsung au trecut deja la urmatorul nivel in ceea ce priveste constructia de panouri pentru televizoare, insa ei le monteaza doar la cele mai pretentioase modele. Acesta nu este chiar unul dintre ele, dar daca iesea acum vreo doi ani, cu siguranta ar fi fost unul dintre cele mai bune. In schimb, el foloseste un LED cu panouri VA, unul foarte bun, dar nu senzational.

Samsung 55MU7002
Televizor LED Smart Samsung, 138 cm, 55MU7002, 4K Ultra HD

Si diferenta nu se vede atunci cand vine vorba de rezolutia 4K si nici in privinta culorilor, pentru ca functia HDR exista si aici. Insa contrastul este un pic mai slab si asta se vede cand pe ecran apar zone foarte luminoase si unele complet negre. Nivelul de negru nu e cel mai intens, dar astfel de momente sunt rare si se poate trece usor peste ele.

Samsung 55MU7002

Samsung 55MU7002, un ecran normal, dar calitate ridicata a imaginilor

Cat despre design, acesta arata grozav. Samsung 55MU7002 nu este atat de subtire pe cat sunt televizoare QLED, dar pentru un LED ofera tot ceea ce trebuie. Rama este construita din eluminiu, stativul e solid si marimea e ideala pentru ca televizor sa stea foarte bine intr-un living.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Diagonala lui e de 138 cm (sunt si variante mai mici – 123 cm, dar si mai mari in aceasta serie), asadar modelul este unul destul de mare, dar nu pe atat de mult incat sa devina dificil de utilizat acasa. In plus, poate sa fie montat si in perete, ceea ce ii ofera un plus de eleganta.

In final, ar trebui sa discutam un pic si despre sunet. Samsung 55MU7002 se prezinta corect aici, ceea ce e totusi bine. Are doua difuzoare de 20 W, ok pentru dimensiunile lui si multe caracteristici moderne, care il fac sa fie redutabil atunci cand reda intr-o camera de dimensiuni rezonabile. Insa cand discutam despre un astfel de televizor, unii cumparatori chiar isi doresc o calitate superioara pentru produsul lor si de aceea cred ca sunetul ajunge sa fie de multe ori criticat. Un televizor, cu doua difuzoare mici, nu are cum sa concureze cu un soundbar sau cu un sistem. Si de aceea, daca vrei mai mult, iti recomanda sa investesti in unul dintre aceste aparate.

Sistem smart bun, dar nu perfect

Samsung au avut intotdeauna un sistem de operare decent, dar niciodata nu au reusit sa fie primii pe acest culoar. Si nici in 2017 nu au facut-o. Varianta imbunatatita de Tizen, adica 2, cea pe care o are si Samsung 55MU7002, are multe aplicatii, se conecteaza rapid la internet si are o schema de control ok. Din pacate, Web OS al celor de la LG face totul un pic mai bine. Dar atat timp cat ai acces la continut 4K si la tot felul de informatii, cred ca totusi calitatea este acolo. In plus, televizorul are multe porturi si intrari, acestea reprezentand si ele surse de valoare in ceea ce priveste posibilitatea de a vedea filme 4K sau de a te juca in aceasta calitate.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

Samsung 55MU7002 este un televizor care te poate impresiona cu usurinta, desi altele sunt mai bune. Acesta nu are nici pe departe un pret mic, dar e unul mai pamantesc, in comparatie cu modele QLED care uneori mai exagereaza. Si in afara ecranului efectiv, toate caracteristicile sunt la fel, inclusiv rezolutia, sunetul, constructia si sistemul smart. Asadar, daca ai un buget peste medie si vrei un televizor premium, te poti orienta si catre acesta, fiind o variata la fel de buna cam ca oricare altul de dimensiunile sale (si asemanator calitativ).

9 Total Score
Samsung 55MU7002, un televizor premium, de marime medie

Samsung 55MU7002 - o calitate ridicata a imaginii la o diagonala impresionanta.

PROS
  • Imagine foarte buna si sunet decent
  • Design impecabil si materiale excelente
  • Foarte bun pentru camere mari
CONS
  • Nu are cel mai bun raport calitate pret