Samsung HT-J5500

Asa cum se intampla cu absolut oricare alt aparat electronic sau electrocasnic, un sistem home cinema trebuie sa fie cumparat in functie de necesitati si de asteptari. Acesta nici macar nu este cel mai dispozitiv sonor pe care il poti monta in casa, dar in acelasi timp, este unul destul de puternic, care poate sa redea cu exactitate sunetul. Daca mai adaugi si faptul ca un sistem home cinema nu are doar boxe, ci si un player, e clar ca discutam de ceva foarte complex si e foarte usor ca o componenta sa fie usor mai slaba. Din fericire, majoritatea modelelor noi sunt cel putin decente pe de-a intregul, asa cum o dovedeste si Samsung HT-J5500 (doar acum la cel mai mic pret).

Samsung HT-J5500

Despre Samsung HT-J5500

Samsung este genul de firma care are aparate pentru toate buzunarele. Si chiar au in oferta cateva sisteme home cinema premium, senzationale din toate punctele de vedere. Acesta nu este insa unul dintre ele. In schimb, Samsung HT-J5500 este unul dintre cele mai ieftin modele ale firmei, dar si unul dintre cele mai corecte in ceea ce priveste raportul dintre pret si calitate.

Samsung HT-J5500
Home Cinema Samsung HT-J5500, Blu Ray, 5.1, 3D, 1000W

In primul rand, Samsung HT-J5500 nu este chiar senzational din punct de vedere vizual. Boxele arata ok, dar sunt micute (si nici macar nu au aceeasi marime toate) si nu se deosebesc prea tare de ceea ce poti intalni la niste boxe normale, care nu apartin unui sistem. Subwooferul e clasic, iar playerul e un pic dezamagitor comparativ cu ce putem intalni la alte modele. De asemenea, toate acestea componente necesita montare pe cablu. Asadar, daca iti cumperi un home cinema doar pentru a te bucura estetic de el, nu stiu daca Samsung HT-J5500 ar fi si cel mai bun. Insa daca il cumperi pentru functionalitatea de care da dovada, deci descoperi ca el este mult mai potrivit pentru tine.

Samsung HT-J5500

Video 3D si un sunet decent

Samsung HT-J5500 este foarte bine adaptat standardelor actuale din industrie, cel putin celor pentru sisteme ceva mai ieftine. In ceea ce priveste imaginea, acesta poate sa ruele doar discuri full HD, dara avantajul este ca il poti folosi si cu DVD-uri cu rezolutie SD, dar si cu Blue Ray-uri mult mai bune. De asemenea, playerul are un sistem de upscale incorporat, care intra in functiune inaintea celui de la televizor. Apoi, el poate sa redea 3D, conditia fiind sa ai si un televizor care sa aiba aceasta functie. Blue Ray0urile 3D au fost foarte populare cu ceva ani in urma, dar acum lumea s-a cam plictisit de ele si s-a reintors la cele clasice. Insa tot e bine ca exista, in caz ca vrei sa vezi astfel de filme.

Sonor vorbind, Samsung HT-J5500 se potriveste binisor intr-o camera de marime medie. Sistemul are o putere de 1000 W, ceea ce nu e mult, nici foarte putin. E o putere standard si sunetul oferit e bun, puternic si clar. Exista sisteme care redau mai bine, alte dispozitive care o fac si mai bine de atat, dar pentru boxele sale mici, nici acesta nu se face de rusine, ba chiar dimpotriva.

In final, conexiunea smart si functiile care deriva de aici sunt si ele prezente. Samsung HT-J5500 are un sistem de operare Opera TV si astfel te lasa sa accesezi o librarie de filme destul de impresionanta. Apoi, acest lucru este util si pentru controlul sistemului, pentru ca daca ai o telecomanda inteligenta de la un televizor Samsung, totul devine mult mai facil. Bineinteles, te poti descurca si fara ea, sistemul putand sa fie conectat cu orice alt televizor de la un producator diferit si controlat cu telecomanda incorporata.

Concluzii

Samsung HT-J5500 ar trebui sa nu functioneze cum trebuie doar pentru cei care nu stiu sa il utilizeze. In mare, acesta este un sistem home cinema bun, nu spectaculos, dar unul care isi face treaba. Costa putin si vine cu dotari ok pentru pretul sau. De aceea, el este unul dintre cele care prezinta unul dintre cele mai bune raporturi dintre pret si calitate.

Poate ca singurul punct care chiar nu m-a atras a fost design-ul, dar pana si acesta este in conformitate cu pretul pe care il vei plati pentru el. Asa ca daca vrei sa vezi filme la o calitate decenta din punct de vedere vizual (chiar 3D) si cu un sunet foarte bun, sistemul este unul recomandat, mai ales celor care nu cauta ceva premium.

9 Total Score
Samsung HT-J5500, un home cinema mai ieftin, dar care nu este rau deloc

Samsung HT-J5500 arata ok si calitatile sale te vor surprinde placut

PROS
  • Pret mic
  • Raport excelent cu nivelul de calitate
CONS
  • Boxe si design destul de banal
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply