Samsung 55Q6F

Televizoarele actuale ating un nivel foarte ridicat de calitate a imaginii. Atunci cand ai impresia ca s-a ajuns la un apogeu, nu dureaza mult pana cand un producator lanseaza o noua inovatie care ajunge un nou reper pe piata  si tot asa. Samsung 55Q6F (cel mai mic pret doar aici) este un televizor QLED 4k smart care incorporeaza unele dintre cele mai noi tehnologii ale momentului, tehnologii care impresioneaza si ajuta la redarea unor cadre incredibil de realiste.

Samsung 55Q6F

Despre Samsung 55Q6F

Samsung 55Q6F este un televizor care inoveaza din foarte multe tipuri de vedere. Unul dintre acestea este si design-ul. Televizorul se remarca in primul rand prin calitatea premium a materialelor din care este alcatuit. Apoi, acesta este foarte subtire si are un aspect minimalist de prima clasa. Rama este atat de subtire, incat ai impresia ca imaginile plutesc pur si simplu in camera. Design-ul pe argintiu este foarte elegant si se detaseaza foarte mult de cele cu care ne-am obisnuit in seriile anterioare ale producatorului. Modelul are dimensiunile de 1226.1 x 710.5 x 54.8 mm. Fixarea pe masa se face prin picioare laterale.

Samsung 55Q6F
Televizor QLED Smart Samsung, 138 cm, 55Q6F, 4K Ultra HD

Principalul punct de atractie este insa ecranul. Acesta are diagonala de 138 de cm si este de-a dreptul performant. Pentru a lua lucrurile rand pe rand, ecranul este mai ales unul de tip QLED. QLED (Quantum Dot Light Emitting Diode) tine de iluminarea panoului LCD. Iluminarea QLED are la baza particule de 2-10 nanometri, cu pana la 50 de atomi. Aceste particule o putere de iluminare mult mai mare si permit redarea unor culor mai vii si mai bogate. Ecranele QLED ajung chiar si la 1500 – 2000 niți.

Samsung 55Q6F

Samsung 55Q6F, imagine de calitate

La baza calitatii imaginilor unui ecran se afla in primul rand iluminarea. In cazul de fata, aceasta este excelenta. Imaginile sunt procesate apoi folosind tehnologii precum Peak Illuminator Pro, Precision Black si UHD Dimming pentru a reda cele mai intense tonuri de negru si alb. Rezultatul consta intr-un contrast de zile mari. Ecranul mai beneficiaza de functii HDR, ceea ce adauga un dinamism suplimentar. Umbrele si zonele suprailuminate devin vizibile si aduc un plus de detaliu. Imaginile sunt redate la rezolutia 4k (3840 x 2160 de pixeli).

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Televizorul are un indice PQI de 2500. Acest indice este folosit de cei de la Samsung pentru a masura nivelul general de calitate a imaginii. Cum acesta porneste de la valoarea de 100, ne putem da seama cat de performant este ecranul Samsung 55Q6F.

Pentru a acompania bine imaginile, televizorul este dotat si cu un sistem audio de 40 W. Difuzoarele redau un sunet puternic si clar, procesat folosind tehnologiile Dolby Digital si DTS.

Functii smart dinamice si fluide

Samsung 55Q6F beneficiaza de un procesor quad-core care asigura faptul ca functiile smart ruleaza fluid, fara timpi de asteptare. Functiile smart aduc interfata Tizen cu Smart Hub si foarte multe aplicatii utile. Continutul online este mereu la un click distanta, iar recomandarile dinamice au la baza activitatea si preferintele din istoric. Asta inseamna ca vei gasi mai la indemana aplicatiile cel mai des folosite, continutul accesat mai des etc. Este foarte usor totodata sa faci mirroring cu ecranul telefonului sau tabletei. Vei simti cum televizorul devine centrul de divertisment si sursa preferata de continut video. Conexiunea la internet se poate face prin cablu sau wireless.

In ceea ce priveste conectivitatea, ai la dispozitie o serie larga de port-uri care sa iti permita asocierea unor dispozitive externe. Gasesti 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB si intrari video. Este foarte simplu sa conectezi unul mai multe dispozitive externe in acelasi timp. Poti conecta astfel un calculator/laptop, console de joc, sisteme DVD sau Blu-Ray, HDD-uri externe, stick-uri etc.

Televizorul beneficiaza si de un slot CI+ si un tuner digital DVB-T2CS2 x 2,  dotari care permit captarea canalelor digitale fara a mai fi necesar un decodor extern. Conectand cardul de la distribuitorul de cablu te vei putea bucura de canalele tv mai simplu si mai usor.

Telecomanda este una simplificata, fara prea multe butoane. Aceasta poate fi controlata atat tactil, cat si motric sau vocal (este sensibila la miscare si raspunde la comenzi vocale).

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

Concluzii

Samsung 55Q6F este un televizor impresionant din toate punctele de vedere. Acesta are un ecran foarte performant, care reda imagini impecabile. Functiile smart sunt intuitive si foarte rapide, iar restul dotarilor sustin la randul lor o experienta de utilizare cat mai placuta.

9.5 Total Score
Samsung 55Q6F: televizorul QLED smart echilibrat

Samsung 55Q6F - un model care te impresioneaza din toate punctele de vedere.

PROS
  • Ecran QLED 4k cu functii HDR
  • Functii smart rapide
  • Sunet de calitate superioara
  • Design premium ultra subtire
  • Conectivitate buna
CONS
  • Pretul este destul de mare pentru un buget obisnuit
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply