Samsung HT-J4550

Este foarte dificil sa spui care este cea mia buna firma de sisteme home cinema din lume. Candidatii sunt destul de clari, acestia fiind in mare cei care vin si cu cele mai bune televizoare, dar dincolo de acest aspect, fiecare cumparator are preferintele sale si fiecare brand are cateva modele senzationale. De asemenea, ele impresioneaza si prin varietate. Spre exemplu, Samsung are o multime de sisteme, acestea trecand usor de la unel ieftine la unele dintre cele mai bune din lume. In cele ce urmeaza vom discuta despre un sistem cu pret mai mic, dar in acelasi timp foarte bun pentru cei care au si un televizor normal. Numele lui este Samsung HT-J4550 (vezi noua oferta aici) si face parte dintr-o categorie destul de intens cautata de cumparatorii din Romania.

Samsung HT-J4550

Despre Samsung HT-J4550

Este clar ca daca vrei sa investesti intr-un televizor premium, cu digonala foarte mare, 4K si cu un ecran foarte modern (OLED sau QLED), ar cam trebui sa iti cumperi si un sistem home cinema pe masura. Insa nu toata lumea vrea asta, dar fiecare are dreptul sa isi doreasca un sunet mai bun si posibilitatea de a rula fara problema Blue Ray-uri. In acest caz, atunci cand nu ai un televizor cu adevarat senzational, ci doua unul mediu sau chiar unul ieftin, Samsung HT-J4550 poate sa devina o solutie foarte buna.

Samsung HT-J4550
Home Cinema Samsung HT-J4550, Blu Ray, 5.1, 3D, 500W

In cele din urma, discutam despre un sistem 5.1, cu tot ce ii trebuie. Boxele arata foarte bine, facand parte din categoria celor mai inalte si mai elegante. Playerul nu arata prea grozav, dar conteaza ca isi face treaba. Fiecare componenta este legata de celelalte printr-un cablu, iar pentru boxele spate acesta ajunge la 5 m. Astfel, sistemul devine ideal pentru o camera marisoara, chiar daca in cele din urma, el este cu adevarat potrivit doar pentru o locuinta normala, nu pentru un astfel de spatiu (nici pretul si nici puterea nu il recomanda pentru asa ceva).

Samsung HT-J4550

Sunet decent, desi trebuie sa recunoastem ca se putea si mai bine de atat

Am vazut destul de multe voci care acuzau sisteme premium ca nu se aud destul de tare, deci nu ar trebui sa mire pe nimeni ca exista critici si in privinta lui Samsung HT-J4550. Si da, este adevarat ca sistemul de fata are o putere de doar 500 W, in timp ce altele au una dubla.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest sistem audio

Dar pentru o camera cu marime rezonabila si pentru pretul platit, acest lucru nu este nici pe departe unul chiar atat de rau. In cele din urma, conteaza ca basul este puternic si ca sunetul e destul de clar, indiferent daca vorbim despre muzica sau despre sonorul filmelor.

Pe partea de video, Samsung HT-J4550 se apropie ceva mai mult de standarde mai inalta. Nu este iesit din comun, dar am vazut si modele premium care ofera exact acelasi lucru, ceea ce e bine pentru acest sistem si rau pentru celelalte. Asadar, player-ul este unul 3D, un artificiu care nu mai este astazi chiar atat de popular, dar care poate sa convinga pe unii sa se uite la astfel de filme. Rezolutia este full HD, ceea ce e mai putin decat se poate in ziuad e astazi, cand la moda e 4K UHD.

Pe de alta parte, nu stiu cati romani ar cumpara Blue Ray-uri 4K, atunci cand Netflix ruleaza si la noi si cand exista si posibilitatea de a vedea filme din alte surse. Controlul este smart, usor de pus in practica, iar volumul fiecarei boxe poate sa fie setat separat. In plus, exista si functia radio, asa cum se intampla cam la orice sistem home cinema mai noi.

Concluzii

Nu cred ca producatorii au creat acest sistem cu gandul de a impresiona pe cineva cu adevarat. Insa l-au facut pentru a-i multumi pe cei care au un buget ceva mai mic. Iar Samsung HT-J4550 chiar face asta foarte bine, venind cu niste performante mai mult decat satisfacatoare. Poate ca nu este cel mai puternic, dar e bun in camere potrivite. Poate ca playerul nu este 4K, dar daca vrei asta trebuie sa investesti mult mai mult si nu toate sistemele ajung la aceste performante.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

In plus, nu se poate spune ca modelul arata rau, ba chiar dimpotriva, acesta este destul de atractiv. Atunci cand vrei un sistem mediu, pentru un televizor mediu, la pretul potrivit, acesta ajunge sa poata fi recomandat ca o solutie buna.

9 Total Score
Samsung HT-J4550, un sistem home cinema bun si ieftin

Samsung HT-J4550 insoteste in mod ideal un televizor de calitate medie datorita calitatilor sale deosebite.

PROS
  • Sistem destul de ieftin
  • Arata decent
  • Are toate functiile necesare
CONS
  • Nu e chiar atat de puternic
Add your review  |  Read reviews and comments
1 Comment
  1. Faptul ca nu are jack 3.5 e un dezavantaj la sistemele audio analog….

Leave a reply