Samsung 65Q9F

An de an Samsung lanseaza cateva zeci de modele de televizoare, pentru toate gusturile si pentru toate buzunarele. Si in fiecare an, indistria admira unul sau doua dintre aceste modele, considerate pe buna dreptate a fi cele mai bune din lume. In 2017, televizorul principal de la producatorul coreean a fost Samsung 65Q9F (acum la cel mai bun pret), un aparat pentru care producatorii si-au asumat cateva riscuri dar pe care l-au si dotat cu cele mai moderne tehnologii disponibile la momentul lansarii. Acest lucru il face sa fie insa si destul de exclusivist, atat in ceea ce priveste dimensiunile cat si pretul. Dar vorbim despre unul dintre cele mai bune modele din lume (in top trei cu siguranta), deci se vor gasi cumparatori pentru el.

Samsung 65Q9F

Despre Samsung 65Q9F

Televizorul este unul mare, chiar foarte mare, avand o diagonala de 163 cm. El este facut pentru cei care au locuinte spectaculoase, cu camere imense sau pentru cei care cauta sa imbogateasca un spatiu de afaceri sau un birou cu un televizor senzational. Asadar, nu toata lumea va fi interesata de el, dar nici nu se putea sa gasesti un model premium, atat de bun, cu o diagonala mica. Trecand peste acest lucru, Samsung 65Q9F este si un model destul de simplu ca design.

Samsung 65Q9F
Televizor QLED Smart Samsung, 163 cm, 65Q9F, 4K Ultra HD

Rama este foarte minimalista, suportul e normal (doua picioare foarte simple), iar carcasa, desi construita din cele mai bune materiale, nu cauta sa impresioneze. Pentru clientii care cauta un televizor foarte bun, dar si unul care impresioneaza prin simplitate, acesta ar putea sa fie alegerea ideala. Insa si cei care si-ar dori un model superior din punct  de vedere vizual ar trebui sa fie in continuare interesati, pentru ca tehnologia este de prima mana.

Samsung 65Q9F inclinat

Samsung 65Q9F are un design minimalist, curajos

Asadar, prin ce se deosebeste acest televizor? In primul rand, Samsung 65Q9F are un ecran QLED. Aceasta noua tehnologia preia vechile ecranel LCD si le duce la o calitate mult mai ridicata. Nu doar ca ele devin astfel mai subtiri (lucru benefic atunci cand vine vorba de design), dar si calitatea imaginii este mult imbunatatita.

Noua forma de iluminare a ecranului contribuie la obtinerea unui contrast si a unor culori deosebite. Practic, indiferent de imaginea afisata si de diferenta de iluminare, totul arata grozav in 99 % din cazuri (indiferent daca in camera e lumina sau e intuneric).

Singura problema ar fi cu unghiul de vizionare, unul cam redus pentru un ecran atat de mare. Faptul ca televizorul este UHD si are functie HDR nu ar trebui sa mire pe nimeni. Bineinteles, aceste foua tehnologii sunt foarte utile in conditiile in care ai si continut care sa fie pe masura (desi functia de upscale este una foarte buna, care creste calitatea si petru filme sau emisiuni in rezolutie SD sau HD).

Vezi acum pret cu transport gratuit

Ca sunet insa, Samsung 65Q9F nu prea mai impresioneaza. Televizorul este unul dintre acelea care au difuzoare mici, normale, asa ca pe de-o parte e normal ca lucrurile sa nu se prezinte chiar atat de bine.

Nu ar trebuie sa ma intelegeti gresit, calitatea sonora, chiar si de pe difuzoare, este una peste medie, asa cum ar si trebui sa fie. Dar ea nu este pe masura imaginii si nici pe masura pretului pe care il platesti. Cum insa niciun televizor nu are sunetul perfect, din simplu motiv ca doua difuzoare mici nu pot face fata, solutia utilizarii unui sistem audio premium rezolva si de aceasta data problema.

Au reusit sa rezolve si problema sistemului smart

O critica adresata celor de la Samsung a fost ca sistemul lor de operare nu era pe masura celorlalte caracteristici. Acum insa, cel putin in cazul lui Samsung 65Q9F, lucrurile stau mult mai bine. Televizorul se misca foarte bine pe internet, are parte de multe aplicatii utile si controlul e bine implementat.

Interfata e simpla, telecomanda inteligenta foarte utila si sistemul de comanda vocala poate usura foarte mult lucrurile. Samsung 65Q9F are si o serie impresionanta de porturi si totul vine integrat intr-un smart box elegant. Astfel, nu vei conecta niciun cablu si niciun dispozitiv direct la tv, totul trecand prin aceasta cutie. Si ca o ultima calitate, modelul a fost ales ca fiind cel mai bun televizor pentru jocuri din 2017.

Concluzii

Samsung 65Q9F este poate cel mai bun televizor din 2017. Are un pret pe masura, dar daca iti permiti, merita sa ii acorzi atentie. Vom vedea si ce va iesi in 2018, dar cu siguranta acest model va fi unul senzational si in anii care vor urma.

9.5 Total Score
Samsung 65Q9F, poate cel mai bun televizor din 2017

Samsung 65Q9F - tot ce iti poti dori de la un televizor, diagonala impresionanta si calitati pe masura.

PROS
  • Design minimalist, placut
  • Calitatea imaginii
  • Sistemul smart
CONS
  • Pretul
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply