LG 43LJ594V

Pe langa toate modelele de ultima generatie scoase in acest an, sud coreenii de la LG au lansat si cateva televizoare mai putin impresionante din punctul de vedere al modului in care functioneaza, dar cel putin la fel de utile. Bineinteles, si pretul este unul foarte diferit, ceea ce le face sa fie destul de atractive pentru un comparator roman obisnuit. LG 43LJ594V (vezi aici ultimul pret) este unul dintre aceste modele si, din fericire, nu dezamageste din niciun punct de vedere.

LG 43LJ594V

Despre LG 43LJ594V

Este un televizor mai simplu, dar acest lucru este binevenit pe o piata care, in general, cauta sa devina din ce in ce mai moderna, dar si mai inaccesibila pentru noi.

LG 43LJ594V
Televizor LED Smart LG, 108 cm, 43LJ594V, Full HD

In acelasi timp, trebuie spus ca pretul mai redus nu se datoreaza doar faptului ca televizorul este mai simplu. LG 43LJ594V nici nu este un model atat de mare, diagonala lui fiind de doar 108 cm. Aici gasiti si informatii despre modelul de 123 cm.  Totusi, televizorul arata destul de bine. Rama lui este in continuare una subtire (este adevarat, nu chiar ca la un model premium, dar nici nu ii poti cere asa ceva).

LG 43LJ594V lateral

Stativul este unul simplu, cu doua picioare, dar e rezistent si stabil. In general, designul complementeaza functionarea, prezentand suficient de multe avantaje pentru a transforma televizorul in unul destul de atractiv.

LG 43LJ594V are o rezolutie full HD, dar imaginea nu e rea deloc

Din start trebuie spus ca exista diferente vizibile intre o rezolutie full HD, asa cum are LG 43LJ594V, si o rezolutie 4K UHD, asa cum intalnim in cazul televizoarelor mai bune, dar si ceva mai scumpe. Dar, chiar si in aceste conditii, experienta utilizarii modelului de fata este una foarte placuta, chiar peste medie la unele capitole.

In primul rand, culorile sunt vii si, daca ai un program care sa iti permita sa te bucuri de ele, s-ar putea sa nu existe atat de mari diferente fata de un UHD mai simplu. Contrastul este si el unul decent, desi, in acest caz, diferentele exista. Iluminarea ecranului e una simpla, determinata de un panou IPS si de aceea LG 43LJ594V  nu se va compara niciodata cu un aparat OLED.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Sunetul ajunge si el la un calificativ decent. Nu este o redare senzationala si difuzoarele ajung sa ofere impreuna doar 20 W. Insa, dat fiind pretul si luand in considerare diagonala redusa si, deci, spatiul mai mic in care il vei monta, cred ca un astfel de difuzor ramane unul ok. In plus, daca vrei un sunet mai puternic, mereu vei avea la dispozitie varianta unui sistem audio bun.

Un televizor cu sistem de operare bun

LG sunt cunoscuti pentru ca folosesc poate cel mai bun sistem de operare de pe piata, adica Web OS ajuns la varianta 3.5. Iar LG 43LJ594V, desi este mai ieftin, se bucura si el de acelasi sistem de operare, desi procesorul mai slab il face sa nu fie la fel de rapid. Dar, atat timp cat e vorba despre aplicatii utile (pentru filme, poze si chiar retele sociale), care se misca bine si se bucura de o interfata foarte placuta din punct  de vedere vizual, el ofera cam tot ceea ce trebuie.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

Sistemul smart este si o sursa buna de continut video de calitate. In conditiile in care e atat de usor sa te conectezi la Netflix sau la YouTube, filmele si clipurile la calitate full HD sunt usor de vizionat. Apoi exista si varianta de  a folosi continut de pe stick, HDD, Blu-ray sau chiar laptop si PC (fie filme, fie jocuri). In privinta porturilor HDMI nu sunt probleme, cele doua fiind de ajuns. Insa un singur port USB e cam putin, mai ales daca vrei sa folosesti si mouse si tastatura wireless.

Concluzii

LG 43LJ594V este un televizor ieftin, dar vine de la unul dintre cele mai bune branduri din lume. Si acest lucru de unul singur ar trebui sa fie de ajuns pentru a te convinge ca este o varianta buna. Pentru dormitor si mai ales pentru dormitorul unei persoane care nu are cel mai mare buget de achizitii, televizorul poate fi unul chiar perfect. Este smart si acest lucru ne ajuta sa ii punem niste puncte in plus, mai ales pentru ca sistemul inteligent este atat de bine implementat. In rest, LG 43LJ594V este un model relativ simplu, dar cu destul de multe calitati pentru a-l tranforma intr-o tinta pentru cumparatorul potrivit.

8 Total Score
LG 43LJ594V, televizor decent, la un pret bunisor

Un televizor bun, cu o diagonala medie, functii mai mult decat suficiente si un sistem Smart ajutat de sistemul de operare Web OS 3.5. Merita sa incercati modelul LG 43LJ594V

PROS
  • Imaginea e decenta
  • Sistemul smart excelent
  • Arata foarte bine
CONS
  • Are o singura intrare USB
  • Raportul calitate pret putea fi chiar mai bun