LG 55EG9A7V

Atunci cand spui OLED, deja vorbesti despre un alt nivel. Ecranele OLED reprezinta o inovatie in industria de televizoare, diferentele fiind majore fata de modelele obisnuite. LG 55EG9A7V (vezi aici pretul in promotie) este un model OLED Full HD disponibil la un pret bun, asa ca nu trebuie ratat daca vrei sa beneficieze de aceasta tehnologie de imagine.

LG 55EG9A7V

Despre LG 55EG9A7V

LG 55EG9A7V atrage din foarte multe puncte de vedere, dar calitatea imaginii ramane un focus principal. Tehnologia OLED are implicatii majore la nivelul imaginii si nu numai. Sa explicam putin de ce. Iluminarea OLED se traduce prin faptul ca fiecare pixel este iluminat independent, fara a folosi o lampa comuna. Asta inseamna ca luminozitatea este reglata fiecarui pixel in parte, generand imagini cu nuante mult mai intense si o profunzime ridicata.

LG 55EG9A7V
Televizor OLED Smart LG, 139 cm, 55EG9A7V, Full HD

Intrucat pixelii sunt iluminati independent, are loc o inovatie si la nivelul design-ului. Grosimea ecranului este redusa foarte mult datorita faptului ca nu mai este necesara o lampa care sa ilumineze din spate. In cazul de fata, acest lucru a fost exploatat pe deplin. LG 55EG9A7V are un design impecabil, care duce la extrema minimalismul. Televizorul are dimensiunile de 1229 x 48.6 x 708 mm si este foarte, foarte subtire.

LG 55EG9A7V

LG 55EG9A7V iti ofera multe functii

Modelul are insertii metalice si este complet argintiu. Rama care incadreaza ecranul are o grosime de doar cativa milimetri. Efectual vizual este foarte placut. Televizorul va adauga o nota de eleganta in orice spatiu. Design-ul permite printre altele si montarea mult mai apropiata de perete.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Ecranul are o diagonala de 139 de cm. Acesta reda cadre la rezolutia de 1920 x 1080 de pixeli, iar claritatea Full HD este exploatata perfect pe ecranul generos OLED. Un atu important al ecranului sunt culorile naturale. Acestea sunt redate folosind tehnologii precum Perfect Color, Color Master Engine sau True Color Accuracy. Ecranul reda cu migala 1 miliard de culori, acoperind toate tonurile si nuantele si generand cadre mult mai realiste. Contrastul este reglat folosind tehnologiile Pixel Diming si Perfect Black. Acesta atinge un nivel ridicat si are la baza cele mai intense tonuri de alb si negru.

Ecranul este impartit in mii de zone la nivelul carora se compara aceste tonuri, astfel incat imaginile sa aiba o profunzime cat mai mare.  Dotarile de imagine se imbina perfect si reusesc sa redea cadre foarte naturale, ce par desprinse din realitate. Pentru ca se intampla des sa redam imagini si din surse externe, televizorul beneficiaza si de o tehnologie de Upscaling. Resolution Upscaler are grija sa proceseze imaginile ce provin din orice sursa (ex.de pe PC, un stick USB sau HDD extern) pentru a le imbunatati calitatea.

Functii smart cu wifi

LG 55EG9A7V este dotat cu functii smart cu wifi integrat, asa ca se conecteaza foarte rapid la internet. Modelul beneficiaza de sistemul de operare webOS in varianta 2.0. Sistemul nu este cel mai recent la producatorului, dar ofera insa o experienta placuta de navigare. Aplicatiile, browserul si continutul online se afla mereu la un click distanta, iar timpii de asteptare sunt minimi.

Televizorul este dotat de asemenea cu o serie de port-uri pentru conectarea rapida la alte dispozitive. Printre acestea gasim 3 port-uri HDMI, 3 port-uri USB si intrari video. Este foarte usor astfel sa redai continut din surse externe, iar avantajul este ca imaginile vor fi imbunatatite prin tehnologia Resolution Upscaler. Fotografiile si filmele se vor vedea mult mai bine. In acelasi timp, sesiunile de gaming pe PC sau consola vor fi mult mai interactive pe ecranul mare al televizorului. Aici vin in sprijin si unghiurile largi de vizualizare, care pastreaza aceeasi calitate a imaginilor, indiferent de unghiul de la care sunt privite. Poti fi sigur astfel ca toti prietenii se vor bucura de o experienta placuta de joc.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Printre altele, LG 55EG9A7V beneficiaza si de tehnologie Bluetooth, asa ca permite si transferul de date fara cablu. Exista de asemenea si un tuner digital si un slot CI+, ceea ce face sa nu mai fie nevoie de un receiver extern pentru captarea canalelor digitale.

Sistemul audio are o putere de 20 W si distribuie un sunet de calitate foarte buna.

Concluzii

LG 55EG9A7V este o alegere excelenta pentru cei care vor sa beneficieze de avantajele iluminarii OLED si sa se bucure de o experienta optima de vizionare. Imaginile Full HD au contrast foarte bun, iar functiile smart ofera acces la continut online de tot felul. Raportul calitate-pret este foarte bine echilibrat.

9 Total Score
LG 55EG9A7V: televizorul OLED Full HD accesibil

LG 55EG9A7V - o alegere excelenta, experienta optima de vizionare, raportul calitate-pret foarte bun

PROS
  • Ecran cu iluminare OLED de 139 cm
  • Imagini Full HD cu contrast foarte bun
  • Functii smart
CONS
  • Sistemul de operare nu este cel mai nou