LG 86SJ957V

Asa cum am mai spus, televizoarele foarte mari ajung sa fie subiect de glume datorita ecranului si a pretului. Acest lucru nu ma mai surprinde, dar mai apar insa si modele care ma fac sa reconsider ideea de televizor imens. Daca pana de curand credeam ca 200 cm inseamnna cam maximum pentru diagonala unui tv normal (adica fabricat de branduri mari, nu aparate industriale sau mai stiu eu ce inventii pentru NASA), iata ca LG tin sa ma contrazica. LG 86SJ957V (vezi oferta de AZI) este un televizor si mai mare de atat, dar poate sa fie si mai ieftin decat multe modele ceva mai mici, acesta nefiind chiar atat de complex.

LG 86SJ957V

Despre LG 86SJ957V

Cine crede ca un televizor de 218 cm, atat cat are LG 86SJ957V, este facut pentru a fi utilizat acasa, se insala amarnic. Nu spun ca nu vor exista si cateva persoane pe lume care vor cumpara acest model pentru a-l monta in livingul lor imens, dar cred ca numarul lor este chiar mai redus decat in cazul unui televizor de 2 m.

LG 86SJ957V
Televizor Super UHD Smart LG, 218 cm, 86SJ957V, 4K Ultra HD

Asadar, acesta e facut pentru locuri publice, pentru firme, pentru a fi montat intr-un centru comercial, intr-un bar care pune accent pe transmiterea de evenimente sportive, intr-o expozitie sau intr-o universitate. Este un model de nisa, dar unul care se poate dovedi a fi extrem de util cand spatiul si bugetul iti permit.

LG 86SJ957V review

In plus, televizorul arata foarte bine, fiind pe cat de subtire poate sa fie unul de aceste dimensiuni. Ecranul este insa unul LED, ceea ce inseamna ca nu are o carcasa la fel de mica precum unul OLED. De aici provine insa si pretul relativ mai scazut, deci fiecare alegere aduce cu sine si o parte buna si una mai putin buna.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Imaginea este insa una de calitate

Ecranul nu e chiar obisnuit, desi nu ajunge nici la cel mai ridicat nivel. Asadar, acesta este unul cu nanocelule, ceea ce il plaseaza undeva intre un LED banal si un OLED de calitate foarte ridicata. Imaginea 4k UHD capata astfel o calitate extrem de ridicata, potrivita pentru un astfel de televizor gigant. De asemenea, LG 86SJ957V are si HDR 10, ceea ce determina aparitia unor culori cu atat mai bune. Este adevarat ca diferenta fata de un OLED se vede la contrast, dar si pretul este aici un factor important. Un OLED de 200 cm poate sa coste si de 3 ori mai mult, deci diferenta este si ea usor de explicat.

Nici sunetul este lasat la voia intamplarii, desi nici senzational nu se poate spune ca e. Pe de-o parte, soundbarul de 80 W ofera suport audio puternic si de calitate. E de departe cel mai puternic sunet pe care l-am intalnit la un televizor si daca il cumperi in principal pentru partea vizuala, as spune ca iti va oferi o experienta placuta (de asemenea, aduce un plus in privinta design-ului). Daca insa iti cumperi acest televizor pentru a imbina partea audio cu cea video, este destul de clar ca vei avea nevoie de un sistem pe masura.

Smart, la nivel modern

LG 86SJ957V are un sistem de operare Web OS 3.5, fiind, pana la urma, un model lansat in 2017. Acesta este cel mai bun de pe piata, oferind acces la o gama variata de aplicatii, viteza de procesare si un meniu usor de folosit (conteaza si ca procesorul este unul extrem de bun). Telecomanda inteligenta adauga si ea enorm in ceea ce priveste controlul. Iar daca nu te multumesti cu accesul la internet, televizorul se conecteaza la fel de usor la alte dispozitive, fie ca vorbim despre stick (prin USB), player sau consola (HDMI) sau gadget-uri mobile, prin mirroring.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

 Concluzii

LG 86SJ957V nu ar trebui sa fie luat ca o gluma, e prea costisitor pentru asta. Asadar, televizorul nu este pentru toata lumea, lucru pe care il poti observa din prima. Asa cum spuneam, sunt si altele mai scumpe, diferenta fiind facuta de ecran. Acesta e doar LED, cu nanocelule, dar tot LED ramane. Performantele sale sunt insa unele extrem de bune, oferind o experienta foarte interesanta. Nu este pentru un utilizator casnic, dar pentru oricine care il cumpara pentru o afacere, sansele de a dezamagi sunt extrem de mici. In plus, chiar discutam despre unul dintre cele mai mari televizoare, si macar pentru asta tot ramane interesant.

9.5 Total Score
LG 86SJ957V, televizor de 218 cm si asta spune tot

Diagonala lui LG 86SJ957V iti arata ca televizorul nu este facut pentru acasa

PROS
  • Diagonala de 218 cm
  • Pret acceptabil, date fiind conditiile
  • Sunet foarte bun
CONS
  • Ecranul e LED, nu OLED, dar de asta e si mai “ieftin”
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply