LG 55SJ810V

Uneori, producatorii de televizoare, chiar si cei mari si cu modele foarte bune, aleg sa isi faca un pic de reclama exagerata. Acest lucru se intampla si cu cei care isi numesc produsele super UHD. Fara indoiala ca astfel de modele au o rezolutie foarte buna, cea mai buna, adica 4k UHD, dar cuvantul super nu are ce cauta acolo. Televizoarele super UHD nu sunt cu nimic diferite de cele UHD, dar probabil ca firmele isi doresc sa atraga cu ceva in plus. Asa se intampla si cu LG 55SJ810V (vezi ofertele de pret de AZI), un model excelent, cu super sau fara super in nume.

LG 55SJ810V

Despre LG 55SJ810V

Din start trebuie spus ca  LG 55SJ810V nu este premium, dar este foarte aproape de aceasta calitate. De fapt, este la limita superioara a modelelor de clasa medie si doar cateva alegeri de constructie a ecranului l-au facut sa nu devina si mai bun.

LG 55SJ810V
Televizor Super UHD Smart LG, 139 cm, 55SJ810V, 4K Ultra HD

Dar chiar si asa, este un televizor excelent. Daca modelele premium au un ecran OLED si cele normale doar un IPS, acesta se bucura de un display Nano Cell, deci de o calitate intermediara, dar foarte ridicata.

LG 55SJ810V spate

Rezolutia 4k este spectaculoasa si prezenta unui HDR 10 nativ face ca lucrurile sa stea si mai bine. Nu se poate pune problema de contrast si de culori, nivelul acestora fiind foarte ridicat. In acelasi timp, un OLED ar fi adus cateva lucruri in plus, dar si pretul ar fi fost unul mult superior, deci lucurile stau foarte bine asa cum se prezinta in acest moment.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Ca design, LG 55SJ810V  se prezinta impecabil. Televizorul este unul destul de mare, diagonala sa fiind de 139 cm (aici gasesti si modelul de 123 cm). Astfel ca el poate sa fie montat in living si in spatiile publice. La fel ca in cazul rezolutiei, exista si modele mai mari decat este acesta, dar pretul lor creste exponential si scade si nivelul de fiabilitate pentru acasa.

Asa ca o astfel de diagonala este una perfecta pentru utilizarea casnica. In plus, televizorul arata foarte bine. Rama sa este foarte subtire, argintie si astfel abia se vede. Apoi, stativul arcuit este si el elegant. Pus langa un televizor ceva mai ieftin, dar la aceleasi dimensiuni, diferenta de design se vede foarte usor, asa ca LG 55SJ810V   capata un avantaj important impotriva concurentei.

Sunetul se putea sa fie ceva mai bun

Cred ca la unele televizoare de nivel ridicat producatorii se asteapta ca persoanele care le cumpara sa le ia la pachet cu un sistem sonor si de aceea nici nu se mai chinuie sa le faca mai puternice. LG 55SJ810V   are doua difuzoare de cate 10 W, lucru corect, dar nu foarte spectaculos.

Daca il combini cu un sistem suplimentar vei descoperi ca totul se aude mai puternic. Calitatea sunetului este insa una remarcabila si insoteste excelent imaginea, impreuna oferind o experienta apropiata de cea pe care o poti intalni la cinema. Pentru spatiile publice unde sunetul conteaza (baruri, restaurante) e nevoie de sistem, dar pentru acasa pot fi ok si difuzoarele incorporate.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

Dincolo de aceasta problema foarte putin vizibila, televizorul functioneaza, iar sistemul smart reprezinta unul dintre principalele avantaje. Bineinteles, de regula LG vine cu niste modele foarte bune din acest punct de vedere, dar cum LG 55SJ810V are si un procesor puternic si o imagine imprecabila, aplicatiile video chiar arata pe cat de bine se poate. Web OS 3.5 este un sistem de operare foarte bine implementat si se misca excelent.

De asemenea, telecomanda este si ea o veste foarte importanta, ajutandu-te cu adevarat sa folosesti si functiile smart, chiar si fara mouse si tastatura (desi ele sunt foarte utile). Nu in ultimul rand, televizorul are si numeroase intrari USB si HDMI, trei respectiv patru la numar. Asadar, poti conecta cam orice aparat vrei la el (pentru cele mobile exista functia de mirroring prin wi fi), deci numarul de utilizari posibile creste si mai mult.

Concluzii

Desi tehnic LG 55SJ810V nu este un model premium, acesta detine mai toate caracteristicile care l-ar putea transforma in unul. Poate ca imaginea si sunetul sunt cu 10% mai slabe decat la cele mai bune televizoare de pe piata, dar calitatea este oricum una extrem de ridicata. Si fata de un aparat premium la diagonala lui, acesta este si mai ieftin, un avantaj de care toata lumea ar trebui sa tina cont. Asa ca televizorul merita atentia voastra.

8.5 Total Score
LG 55SJ810V, televizor excelent, la un pret destul de bun

LG 55SJ810V este un exponent al tehnologiei premium la un pret acceptabil. Display NanoCell, rezolutie UHD si multe specificatii de top.

PROS
  • Design impecabil, de nivel premium
  • Imagine excelenta
  • Sistemul smart, unul dintre cele mai bune de pe piata
  • Multe porturi USB si HDMI
CONS
  • La sunet se mai putea lucra un pic
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply