Samsung 43MU6172

Samsung e primul producator de televizoare pe plan mondial, si cu toate acestea un astfel de titlu nu se mentine prea usor. Deja LG a venit cu ecranul OLED, care vreo doi ani a fost cel mai bun, iar abia in 2016 Samsung au plusat si eu cu QLED, un ecran la fel e bun. Televizorul despre care vom vorbi, Samsung 43MU6172 (pretul de azi il vezi aici) nu este QLED, ci doar LED, dar am prezentat aceasta poveste pentru a arata ca sud-coreenii trebuie sa indeplineasca un standard de calitate cu fiecare model. Si fara indoiala o face si cu cel de fata, desi nu este perfect.

Samsung 43MU6172

Despre Samsung 43MU6172

In primul rand, diagonala este una relativ mica, de 108 cm. Asadar, Samsung 43MU6172 devine un model mai potrivit pentru un dormitor ceva mai mare. In functie de locuinta, acesta poate sa fie folosit si in living, dar in general pentru astfel de spatii sunt preferate modele mai mari. Designul este unul comun in aceste timpuri.

Samsung 43MU6172
Televizor LED Smart Samsung, 108 cm, 43MU6172, 4K Ultra HD

Televizorul arata asa cum trebuie, cu rama subtire (dar nu aproape inexistenta, acesta nefiind totusi un model premium, ci unul de clasa medie) si o parte din spate care nu e nici ea prea groasa. In final, as spune ca stativul indeplineste mai mult o functie practica decat una estetica. Este destul de mare, lungimea sa fiind mai bine din jumatatea ecranului. Astfel, ofera multa stabilitate si siguranta, dar nu este unul extrem de estetic, asa cum intalnim la alte modele.

Samsung 43MU6172 lateral

Rezolutia, un element de atractie pentru Samsung 43MU6172

Acum si televizoarele mai mici pot sa aiba o rezolutie 4K, dar si caracteristici de imagine precum HDR sau micro dimming. Daca in cazul rezolutiei lucrurile sunt clare, Samsung 43MU6172 avand de patru ori mai multi pixeli ca un televizorul full HD, celelalte functii merita un pic discutate. HDR aduce cu sine o iluminare deosebita, care permite crearea unor culori mai vii si a unui contrast superior.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Tot la contrast contribuie si functia de micro dimming. Aceasta are rolul de a ilumina diferit anumite parti ale ecranului, in functie de ce se petrece. Daca negrul e mai negru si lumina mai intensa, contrastul va deveni mai bun. Chiar daca vorbim de un simplu ecran LED, nu apare bleeding si nici nu vedem alte erori. Bineinteles, imaginea nu e una de top, dar e mult peste medie si asta conteaza.

Sunet bun si un sistem de operare util, desi nu mai mult de atat

Din punct de vedere sonor, Samsung 43MU6172 sta chiar bine. Asta pentru ca are doua difuzoare de 10 W si o serie de caracteristici de sunet superioare. Poate ca pentru unii 20 W nu este prea mult, dar nu trebuie sa uitam ca televizorul nu e facut pentru camere imense. Pentru dormitor e mai mult decat suficient, deci acesta e un punct forte.

In mod logic si de asteptat, televizorul este si unul smart. Samsung utilizeaza sistemul de operare Tizen, facut tot de ei. Chiar daca in ultimii ani acesta a primit o serie de updateuri care l-au facut destul de performant, in continuare el nu este cel mai bun.

Samsung 43MU6172 se misca repede intre aplicatii, chiar si atunci cand ruleaza continut 4k (de pe Netflix sau Youtube), dar nici interfata si modul in care instaleaza aplicatii nu se compara cu ceea ce vedem la Web OS, spre exemplu.  Din fericire insa, Samsung 43MU6172 vine si cu o telecomanda smart care face utilizarea mai facila.

In rest, tot pentru continut 4K se poate folosi una dintre intrarile HDMI, dar si un stick USB. Televizorul este un real centru multimedia si chiar daca nu e atat de mare, experienta de utilizare devine mai placuta datorita acestor dotari.

Concluzii

Fara a iesi cu adevarat in evidenta, Samsung 43MU6172 este un televizor mai mult decat corect. Diagonala sa de 108 cm il face sa fie unul dintre cele mai avansate modele dintre toate cele relativ mici. Acesta se adreseaza in special celor care stiu la ce sunt bune tehnologiile moderne, dar totusi nu isi permit un televizor mult mai mare si mult mai complex. De asemenea, e bun si ca tv secundar, daca in living ai montat un model de 140 cm. Pretul este unul ok, desi cred ca se putea si mai bine. Daca il gasesti insa redus, situatia va fi imbunatati mai mult si totul va deveni si mai acceptabil.

8 Total Score
Samsung 43MU6172, un televizor de 108 cm cu multe dotari premium

Atunci cand iti doresti un televizor performant, cu diagonala mare si de la un brand cunoscut, Samsung 43MU6172 este cea mai buna solutie

PROS
  • Un televizor avansat pentru diagonala lui
  • Sunetul este chiar bun
  • Un stativ foarte sigur
CONS
  • Raportul calitate pret putea fi mai bun
  • Sistemul de operare Tizen lasa uneori de dorit
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply