Sharp LC-32HG5242E

Televizoarele smart devin incetul cu incetul un standard, iar motivul este foarte simplu. Televizorul este un adevarat centru de interes pentru toata familia si este mult mai atractiv atunci cand acesta poate reda continut adaptat pentru preferintele fiecarui membru. Sharp LC-32HG5242E (vezi pretul cu reducere aici) este un televizor care reda imagini de calitate HD si se poate conecta la internet pentru a oferi mai multe posibilitati de divertisment.

Sharp LC-32HG5242E

Despre Sharp LC-32HG5242E

Sharp LC-32HG5242E este un model cu diagonala de 81 cm, tocmai potrivit pentru o camera de apartament. Televizorul are dimensiunile totale de 732.2 x 436.8 x 84 mm. Acesta se fixeaza pe masa printr-un set de picioare laterale. Pentru fixarea pe perete este necesar un suport VESA 200 x 200. Spre deosebire de alte modele din categoria celor accesibile, televizorul nu arata ieftin. Acesta are o constructie de calitate si un design elegant. Modelul este complet negru si este destul de subtire. Televizorul va arata bine in orice spatiu.

Sharp LC-32HG5242E
Televizor LED Smart Sharp, 81 cm, LC-32HG5242E, HD

Imagini de calitate

Sharp LC-32HG5242E reda imagini de calitate foarte buna. Ecranul are rezolutia de 1366 x 768 de pixeli si ofera imaginilor o claritate superioara. Chiar si cadrele in miscare sunt redate mai clar, datorita tehnologiei Active Motion 100. Aceasta asigura curgerea lina a cadrelor, eliminand efectul de sacadare. Diferenta este chiar vizibila. Scenele de actiune sau meciurile vor putea surprinde mai multe detalii si vor reda o atmosfera mai captivanta si mai realista. In acelasi timp, imaginile au contrast foarte bun si culori bogate. Contrastul atinge valoarea de 1000000:1. La baza imaginii de calitate se afla panoul cu luminozitatea de 300 cd/m2. Raportul dintre diagonala televizorului si rezolutia HD este unul bun. Imaginile se vor vedea foarte bine si vor parea mult mai clare si mai pline de viata decat cele redate pe ecranele vechi.

Sharp LC-32HG5242E lateral

Pentru ca vizionarea sa fie completa, televizorul este dotat si cu un sistem audio puternic. Sharp LC-32HG5242E are sunetul asigurat de doua difuzoare stereo de cate 8 W. Pentru redarea unui sunet cat mai bogat si mai complex, sistemul foloseste tehnologiile de prelucrare Dolby Digital/Digital+ si DTS TruSurround HD. Sunetul nu are astfel distorsiuni si reuseste sa umple intreaga camera. Exista mai multe moduri audio, dintre care mentionam unul pentru noapte care elimina efectul de bass si un mod pentru discurs care creste claritatea in vederea unui dialog mai clar. Sunetul contribuie foarte mult la stabilirea unei experiente atractive de vizionare.

Functii smart pentru acces la internet

Sharp LC-32HG5242E beneficiaza de functii smart, asa ca permite accesul la internet. Pentru conexiune se poate opta pentru wifi sau conectarea prin cablu. Browserul integrat are o interfata simpla si permite navigarea rapida. Meniul smart este insa unul destul de rudimentar, prin comparatie cu cele de la alte modele. Exista o serie de aplicatii disponibile, optiunile fiind ceva mai reduse decat la nume mai mari precum LG sau Samsung. Pentru un utilizator mai putin pretentios insa, optiunile sunt suficiente. Ai la dispozitie aplicatii pentru browsing, redarea de videoclipuri si seriale, retele de socializare si jocuri.

Pentru a extinde posibilitatile de divertisment, televizorul este dotat cu o serie de port-uri  care permit conectarea de diverse dispozitive externe. Poti conecta astfel PC-ul pentru redarea de filme sau jocuri, a unui HDD extern sau stick USB, a unei console, player Blu-Ray sau DVD, sistem audio etc. Pe ecranul mare al televizorului se va vedea mult mai bine orice tip de continut. Vei putea reda in acelasi timp si continut de pe telefon sau tableta. Gasesti mai exact 3 port-uri HDMI, 2 port-uri USB si intrari Scart, video composite si de component. Port-urile sunt suficiente si destul de diversificate. Televizorul beneficiaza si de un slot CI+ si un tuner digital DVB-T/T2/C/S/S2, asa ca poate reda canale digitale fara a mai avea nevoie de un decodor extern. Cardul de la distribuitorul de cablu este suficient. Aceasta dotare este foarte utila pentru economia de spatiu. Modelele moderne aduc o gama foarte larga de beneficii.

Concluzii

Sharp LC-32HG5242E este o optiune foarte potrivita pentru cei care isi doresc sa schimbe televizorul vechi cu unul smart. Ecranul reda imagini de calitate buna, fiind prevazut cu un contrast ridicat, culori vii si functii pentru cresterea claritatii cadrelor in miscare. Pe partea smart, televizorul ofera o experienta foarte simpla. Acesta nu are o gama foarte extinsa de aplicatii, dar asigura insa cerintele de baza. Vei putea naviga in browser, urmari videoclipuri online si partaja continut pe retelele de socializare. Pentru cine vrea modelul cu functie Smart, puteti studia si specificatiile televizorului Sharp LC-32HG3242E.

7.5 Total Score
Sharp LC-32HG5242E: televizorul smart cu rezolutie HD

Un model ieftin dar cu functii smart si rezolutie HD, ideal pentru un dormitor sau o camera mica este si modelul Sharp LC-32HG5242E

PROS
  • design de calitate
  • imagini HD, contrast bun
  • functii smart
  • sunet puternic
CONS
  • mai putine optiuni de aplicatii
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply