Samsung 55KU6072

Achizitionarea unui televizor 4k ar trebui sa fie un eveniment important. Asta pentru ca tehnologia este una de data recenta si sunt sigur ca nu foarte multi romani au avut timp sa schimbe mai multe televizoare din aceasta categorie premium. In plus, cand vorbim despre modelele mari, sansele sunt si mai scazute. Pentru a fi mai sigur ca nu faci alegerea gresita, te poti indrepta spre o firma mare. Si cum nicio firma nu e mai mare ca Samsung, modelele acestora, precum Samsung 55KU6072 (pretul de azi AICI) se recomanda singure ca fiind unele dintre cele mai bune din lume. Totusi, nu uita ca si in clasa de top exista diferente si ca unele televizoare sunt de trei, patru ori mai scumpe ca altele, deci si mai bune.

Samsung 55KU6072

Despre Samsung 55KU6072

Pentru cine nu stie inca, Samsung au inceput in 2016 sa scoata televizoare QLED (sau quantum dot). Aceasta tehnologie noua este destinata modelelor de cea  mai inalta calitate. Cel despre care  vorbim noi, Samsung 55KU6072 este insa doar un LED, ceea ce ne indica din start ca nu face parte din clasa superioara.

Samsung 55KU6072
Televizor LED Smart Samsung, 138 cm, 55KU6072, 4K Ultra HD

Este insa mult mai bun decat media pe care o gasim pe piata de la noi si are mai toate caracteristicile pe care ar trebui sa le cauti daca vrei un televizor 100 % modern. In plus, pretul este unul acceptabil, cel putin pentru ceea ce ofera cumparatorilor.

Samsung 55KU6072 lateral

Samsung 55KU6072 o diagonala de apreciat

In primul rand, Samsung 55KU6072 este un televizor mare. Are o diagonala de 138 de cm, ceea ce justifica si faptul ca e mai avansat din punct de vedere tehnologic. Practic, imaginile la rezolutie mare se vad mai bine pe un astfel de ecran. De asemenea, rama e subtire si se bucura de un design modern si elegant, ca orice televizor de firma scos in 2016.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Dimensiunile lui iti indica si ca televizorul este unul care ar cam trebui sa stea in living (sau intr=un bar/restaurant, fiind potrivit si acolo), pentru a-i oferi spatiul necesar sa arate ce poate. In final, pot spune ca stativul e ok, mai ales pentru un model mare. Forma rotunjita a acestuia ii ofera stabilitate, si asta e tot ce conteaza.

De ce spun ca diagoanala ne poate permite sa apreciem mai mult televizorul? Pentru ca Samsung 55KU6072 vine cu o rezolutie UHD, imbunatatita si de functia HDR. Asadar, culorile sunt vii si diverse, negru e pe cat de negru se poate (fata de un model QLED e o diferenta, dar totusi, calitatea exista) iar contrastul e excelent (din nou, pentru un LED simplu).

Partea mai putin buna, cand vine vorba de 4k, e ca totul depinde foarte mult de calitate transmisiei. Asa ca, daca nu ai filme 4k stocate pe undeva si nici BlueRay-uri in acest format, posturile de la noi nu iti vor da ocazia sa vezi continut 4k nativ. Televizorul creste calitatea imaginilor HD, dar o diferenta tot exista.

Sunetul, din pacate, ramane unul specific televizoarelor mai mici. Daca la unul de 80 cm e mai acceptabil sa dai de doar doua difuzoare de 10 W, la 138 cm, si deci un model facut pentru camere mai mari, trebuie sa recunosc ca e destul de putin. Se aude, asta e clar, dar pentru a umple o camera vei avea nevoie de un sistem audio (care se conecteaza usor).

Vezi acum pret cu transport gratuit

Sistemul Smart e si el decent, cu un numar destul de impresionant de aplicatii si un procesor care permite incarcarea rapida a acestora. Interfata e simpla si chiar daca am vazut oameni care se plang de telecomanda ( care e prea aglomerata), personal am gasit-o a fi ok.

Tot pentru conectivitate conteaza si faptul ca televizorul Samsung 55KU6072 functioneaza pe wi fi (poti conecta mouse si tastatura) si astfel ofera posibilitatea de mirroring cu dispozitive mobile. De asemenea, are intrari USB si HDMI, dar daca te gandesti sa vezi filme, trebuie sa stii ca recunoaste doar extensia avi.

Concluzii

Samsung 55KU6072 este un televizor mare si modern, asa ca merita avut in atentie atunci cand cauti un model 4k. De fapt, as spune ca este unul dintre cele mai bune din clasa lui. Ce clasa, mai exact? Una premium, dar cu pret mediu, deci mai usor de cumparat.

Rezolutia 4k si sistemul HDR ar trebui sa fie principalele puncte de atractie, dar cred ca si diagonala de 138 cm ar avea ceva de spus. Pretul sau este unul corect si in raport cu nivelul de calitate se prezinta bine. Este adevarat ca exista modele mult mai bune decat acesta, dar nu cred ca poti fi dezamagit nici de el.

8.5 Total Score
Samsung 55KU6072, o diagonala mare si calitate pe masura

Un televizor mare, modelul Samsung 55KU6072 se remarca prin multiple functii performante, imagini superbe dar si un pret accesibil

PROS
  • Diagonala mare
  • Rezolutia 4k si HDR
  • Elemente diverse de conectivitate
CONS
  • Sunetul inferior categoriei de pret
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply