LG 49LH615V

Uneori cel mai dificil este sa vorbesti despre aparatele electronice produse de firmele mari. Acest lucru se intampla pentru ca ele vin cu niste modele avansate si chiar si atunci cand scot pe piata aparate mai slabe, acestea tot ofera foarte multe pentru pretul scazut la care le poti cumpara. In cazul televizoarelor, LG este o firma care iti poate da batai de cap, in special cu modelele mai noi si de calitate premium. Inca mai exista insa si televizoare mai vechi, asa cum este LG 49LH615V (vezi pretul la reducere), dar si acestea au un nivel de calitate mai mult decat decent, deci partile negative sunt puse mult in umbra de catre cele pozitive.

LG 49LH615V

Despre lui LG 49LH615V

De regula, atunci cand iti cumperi un televizor mai ieftin, trebuie sa te astepti ca materialele din care este construit sa nu fie chiar cele mai solide. Bineinteles, daca esti atent cu el acest lucru nu ar trebui sa puna nici cea mai mica problema, dar oricum, calitatea constructiei conteaza.

LG 49LH615V
Televizor LED Smart LG, 123 cm, 49LH615V, Full HD

Insa LG 49LH615V da peste cap asteptarile, venind cu o rama metalica, rezistenta si subtire si cu un design in mare parte impecabil. Asa cum spuneam, pretul este si el unul foarte bun, dar trebuie sa tinem cont si ca televizorul este din 2016 si intre timp s-a mai ieftinit.

LG 49LH615V lateral

Ca diagonala, acesta sta binisor. La 123 cm nu e cel mai mare aparat posibil (nici pe departe), dar tot ramane bun pentru un living spatios sau chiar pentru un spatiu public (un restaurant, spre exemplu).

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Un alt fapt care justifica pretul mai mic este si rezolutia. LG 49LH615V atinge doar nivelul full HD, lucru cu atat mai de inteles daca ne gandim ca modelul este de anul trecut. Bineinteles, si anul acesta se gasesc suficiente televizoare full HD si pretul acestora este unul pe masura.

Cu alte cuvinte, rezolutia este buna si moderna, chiar daca nu este premium. Imaginile sunt clare si culorile vii si cred ca asta conteaza cel mai mult. Cand vezi continut SD sau HD 720p, modelul face o treaba buna sa aduca nivelul de calitate cat mai aproape de 1080p.

Din pacate, unghiul de vizionare nu este chiar atat de larg, in sensul ca daca te deplasezi mai mult de centrul ecranului, unele culori vor fi distorsionate si contrastul scade. Acest lucru nu strica, insa, experienta, deci poate sa fie trecut cat de cat cu vederea.

La orice televizor, daca vrei sa critici ceva, cred ca foarte usor este sa alegi sunetul. Pana la urma, nu degeaba pentru experienta perfecta trebuie sa mergi pe mana unui sistem audio suplimentar. Dar chiar si fara el LG 49LH615V este ok.

Sunetul e puternic si clar iar compresia digitala isi face treaba. Asadar, experienta e placuta si nu cred ca ai nevoie atat de mare un astfel de sistem, cel putin nu atat timp cat nu iti propui sa vezi filme la calitatea audio pe care o regasesti la cinema.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Sistemul de operare e de anul trecut, dar rezista

Odata cu trecerea in 2017, LG au schimbat un pic si sistemul de operare folosit. Astfel, Web OS 3.0 a fost inlocuit de 3.5, dar trecerea a fost una mai mult stilistica. Asa ca LG 49LH615V foloseste sistemul un pic mai vechi, dar toate functiile inteligente sunt la fel.

Aplicatiile sunt tot acolo, toate si se misca la fel de bine. Interfata a fost un pic schimbata, dar chiar si in acest conditii, Web OS tot este cea mai buna solutie propusa de firmele mari de televizoare. Si daca nu esti suficient de multumit cu filmele online, atunci cu siguranta intrarile USB (doua) si HDMI (trei) vor fi o veste buna.

Televizorul poate sa fie folosit si ca monitor, dar si pentru a vedea filme de pe stick sau Blu-Ray (si ramane loc si pentru a instala sistemul audio).

Concluzii

LG 49LH615V iti arata ca nu e nevoie sa cauti un televizor bun doar in oferta din anul curent. Daca mergi un pic in trecut s-ar putea sa gasesti aparate la fel de bune, dar la preturi chiar ceva mai mici. Si acesta este un model bun pentru cei cu un buget mai redus.

Nu se adreseaza clientilor care isi doresc tehnologii de varf, dar nu o facea nici in trecut. Una peste alta, nu e deloc invechit si poate sa concureze fara probleme cu orice model nou aparut, cu rezolutie full HD.

8.5 Total Score
LG 49LH615V, televizor din 2016, dar calitatea tot se cunoaste

Un televizor din 2016 dar cu functii inca performante, cu diagonala mare si rezolutie Full HD. LG 49LH615V isi merita banii

PROS
  • Design solid
  • Pretul scazut
  • Sistemul de operare
CONS
  • E un model de serie mai veche
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply