Sharp LC-55CUF8472ES

Televizoarele de la Sharp reprezinta o alternativa fiabila la modelele mai cunoscute, dar nu mereu si mai bune, la celelalte trei mari firme din Asia. In plus, oferta brandului japonez este una foarte variata, pentru toate buzunarele si pentru toate gusturile.  Sharp LC-55CUF8472ES (oferta de azi AICI), totusi, nu este nici pe departe cel mai spectaculos model scos pe piata in ultimii ani.

Sharp LC-55CUF8472ES

Despre Sharp LC-55CUF8472ES

Este un televizor suficient de bun pentru a convinge si un cumparator mai pretentios. De asemenea, are un pret de achizitie mai mult decat rezonabil, ceea ce inseamna ca vine cu un avantaj important, unul pe care alte branduri nu il detin intotdeauna.

Sharp LC-55CUF8472ES
Televizor LED Smart Sharp, 139 cm, LC-55CUF8472ES, 4K Ultra HD

Sharp LC-55CUF8472ES, un design premiat

Este drept ca un carcotas ar putea sa critice un pic modul in care japonezii aleg sa isi faca reclama cu televizorul de fata si cu multe altele. La prima vedere ei se lauda cam prea intens cu faptul ca au castigat niste premii de design pentru seria din care face parte si Sharp LC-55CUF8472ES.

Sharp LC-55CUF8472ES lateral

In acelasi timp insa, realizarea este una destul de importanta, mai ales daca luam in considerare faptul ca seria nu este una premium, ci doar una de clasa medie, fara pretentiile pe care in general le au televizoarele asiatice de top.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Asadar, Sharp LC-55CUF8472ES arata foarte bine, avand o rama subtire, gri si un difuzor situat in partea inferioara a ecranului, asa cum intalnim la unele televizoare LG de top.

Ca stativ sunt folosite doua picioare destul de elegante si mai important, utile, intrucat televizorul este unul mare, de 139 cm. Cu alte cuvinte, el isi va gasi cel mai bine locul intr-un living sau un intr-un spatiu public si in mod cert va putea sa aduca un plus de eleganta in orice spatiu va fi montat.

Calitati decente sau chiar foarte bune

Din start trebuie spus ca Sharp LC-55CUF8472ES  nu este televizorul perfect, in sensul ca exista zeci de modele (unele de la Sharp) care au calitati mai bune. Dar in acelasi timp, pentru pretul sau, ofera cam tot ceea ce trebuie, la un nivel de calitate peste medie.

Si acest lucru incepe, bineinteles, cu rezolutia. Ecranul este un IPS LED simplu, dar asta nu inseamna ca nu este 4k UHD si ca nu are niste culori decente. Contrastul nu este perfect si pentru a  ajunge la o imagine ideala (in conditiile oferite de televizor) va trebui sa umbli un pic la setari.

Dar se poate trece peste aceste lucruri, intrucat calitatea generala a imaginii nu este prea tare afectata de ele. In cele din urma, Sharp LC-55CUF8472ES ramane un televizor 4K, foarte bun atat timp cat ai si ce sa vezi pe el.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Asa cum spuneam si mai sus, sunetul vine din niste difuzoare special amplasate in partea inferioara a ecranului. Dincolo de factorul vizual, decizia nu are un impact utilitar, dar nu nici aduce un sunet mai slab.

Puterea difuzoarelor este de 20 W, ceea ce decent pentru marimea lui Sharp LC-55CUF8472ES. Se putea si mai bine si cred ca veti gasi modele de aceeasi diagonala, dar cu sunet mai puternic. In schimb, cand vine vorba despre redare, lucrurile stau bine si calitatea e ridicata.

Nu se poate sa nu discutam un pic si despre sistemul Smart. Acesta este unul propriu (deci fara Android sau Web OS), dar lucrurile stau ok in cazul sau. Aplicatiile sunt destul de numeroase si utile (pentru filme, poze, retele sociale sau pur si simplu web browsing), iar viteza, desi nu e cea mai senzationala, ramane una avantajoasa.

Asadar, Sharp LC-55CUF8472ES vine cu niste functii smart decente, care diversifica extrem de mult modurile in care poate sa fie folosit. Nu in ultimul rand, are si cate trei intrari USB si HDMI, deci conectivitatea lui este una la un nivel foarte ridicat, existand spatiu destul pentru multe alte dispozitive.

Concluzii

Sharp LC-55CUF8472ES este un televizor corect, la un pret corect pentru ceea ce ofera. Daca iti doresti acest lucru, ii poti gasi si puncte negative, dar acelasi lucru il putem spune despre absolut orice alt televizor de pe piata.

In mod cert este unul dintre aparatele bune ale firmei japoneze si cred ca e foarte potrivit pentru piata de la noi pentru ca iti propune un nivel inalt de calitate, la un pret care nu e exagerat. Arata si bine si acest lucru este important. Nu in ultimul rand, diagonala sa marisoara il face sa fie potrivit pentru mai multe spatii, nu doar pentru acasa.

8.5 Total Score
Sharp LC-55CUF8472ES, televizor corect, cu unele caracteristici premium

Unul dintre cele mai interesante televizoare de la producatorul Sharp este modelul Sharp LC-55CUF8472ES. Este smart, are ecran IPS 4K si pret decent

PROS
  • Design atractiv
  • Rezolutie 4k
  • Pretul bun si potrivit calitatii
CONS
  • Imaginea are nevoie de multe ajustari
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply