LG 43LJ614V

In anii trecuti, LG chiar au surprins cu televizoarele lor de cea mai inalta calitate. Si in 2017 ei au o oferta foarte variata, de la niste modele mai simple si mai ieftine, la unele extrem de complexe, mari si foarte bine dotate. Aici vom discuta insa despre un model din prima categorie LG 43LJ614V (vezi care este oferta de pret), unul care nu este nici cel mai mic, dar nici cel mai simplu. Asadar, este un televizor cu destul de multe avantaje, dar ramane totusi la un pret acceptabil, care nu ar trebui sa alunge cumparatorii romani asa cum o fac alte modele ale firmei.

LG 43LJ614V

Despre LG 43LJ614V

In primul rand, ar trebui sa discutam un pic despre diagonala acestui model, una nu foarte mare, dar nici cea mai mica. LG 43LJ614V are 108 cm, ceea ce il incadreaza automat in categoria televizoarelor facute pentru dormitor. Totusi, daca ai o locuinta ceva mai mica, el poate sa devine acceptabil si pentru living, lucru care il face sa fie oarecum polivalent.

LG 43LJ614V
Televizor LED Smart LG, 108 cm, 43LJ614V, Full HD

Ca design nu e rau deloc, fiind subtire atat in rama cat si in spate. Singurul lucru care te poate nemultumi un pic este stativul, acele picioruse nefiind chiar cele mai estetice (dar el poate sa fie montat si in perete, ceea ce il face sa arata si mai bine).

LG 43LJ614V spate

Imaginea oferita de LG 43LJ614V este una de calitate decenta

Nu ar trebui sa uitam ca traim intr-o vreme in care orice televizor care se respecta vine cu o rezolutie UHD. Dar nu ar trebuie sa desconsideram nici televizoarele care au rezolutia Full HD, si nici macar pe cele HD simplu. Acesta are full HD (adica 1080p), dar acest lucru este esential pentru ca mentime pretul la un nivel mai scazut. LG 43LJ614V nu are nici HDR, dar totusi beneficiaza de un sistem de upscale foarte bun. Asta inseamna ca prezinta destul de bine si imagini la o calitate mai mica, chiar si pe cele in format SD. Si chiar daca nu are HDR, nu sufera foarte mult la capitolul culori si contrast.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

Ca sunet, LG 43LJ614V este exact la nivelul la care te-ai astepta de la un televizor din clasa lui. Asta inseamna ca are doua difuzoare de 10 W, oferind un sunet decent, suficient de puternic pentru a face fata intr-o camera de marime medie (cum e destinat unora mai mari, nici nu ar fi fost nevoie de mai mult decat atat). Si daca ti se pare ca nu e suficient, se poate conecta cu usurinta la un sistem de sunet.

Toate porturile necesare pentru un adevarat sistem multimedia

Nu doar imaginea conteaza in ziua de azi, la fel de importante fiind si functiile multimedia pe care le ofera televizorul. Acesta se poate conecta cu tot felul de alte dipozitive prin intermediul celor patru porturi HDMI sau a celor trei porturi USB (asadar, poti vedea filme de pe stick, de pe DVD sau BluRay, dar si sa te joci pe o consola sau pe laptop). Are si Wi Fi pentru a se conecta cu dispozitivele mobile.

Totusi, utilizarea de baza a Wi Fi-ului este aceea de a-ti aduce mai aproape posibilitatea de a te bucura de sistemul smart (conexiunea se poate realiza si pe LAN, dar e mai simplu wireless). Si nu discutam despre orice sistem Smart, ci de unul actionat de un sistem de operare Web OS 3.5, cel mai modern de care dispun televizoarele LG in aceste momente. Asadar, LG 43LJ614V se misca rapid si are acces la multe aplicatii, dar si browser, unde poti vedea filme, asculta si salva muzica sau vedea poze si cauta informatii. Iar daca il conectezi la mouse si tastatura, totul se va misca si mai bine.

Concluzii

Fara a fi un varf de gama, LG 43LJ614V este unul dintre cele mai bune televizoare ieftine de pe piata. In afara de unele caracteristici de imagine (care sunt in perfecta concordanta cu pretul, totusi), televizorul ofera o serie de caracteristici care nu ar trebui sa te lase indiferent.  Este smart (ba chiar se bucura de un sistem de operare foarte nou), are sunet bun si arata mai mult decat decent. Si pretul sau este unul bun, adaptat as spune posibilitatilor romanilor. Asa ca daca ai nevoie de un televizor numai bun pentru dormitor, LG 43LJ614V este unul recomandat, care s-ar putea sa te incante cu ceea ce ofera.

8.5 Total Score
LG 43LJ614V, un televizor bun, la un pret acceptabil

LG a scos in ultima vreme unele dintre cele mai bune modele de televizoare. LG 43LJ614V este un exponent ieftin cu dotari premium care merita toata atentia

PROS
  • Sistem smart din 2017, foarte responsive
  • Imagine full HD buna in raport cu pret
  • Nu este foarte scump
  • Are un design decent
CONS
  • Piciorusele sale de sustinere arata destul de ciudat
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply