Panasonic TX-50DXM710

Panasonic este o un brand puternic in industria constructoare de televizoare. Chiar daca nu se ridica la renumele rivalilor de la Samsung, LG sau Sony, japonezii ocupa un confortabil loc patru in topul vanzarilor mondiale, si vin si ei o serie impresionanta de modele de top. Unul dintre ele este Panasonic TX-50DXM710 (vezi aici ce reducere de pret are), unul dintre cele mai ieftine televizoare din categoria pe care presa de specialitate o denumeste ca fiind premium. Exista si cateva motive pentru care aparatul este mai ieftin, dar acesta ar trebui sa fie puse mai mult pe lista de plusuri decat pe cea de minusuri, ceea ce ne indica din start un model destul de atractiv.

Panasonic TX 50DXM710

Despre Panasonic TX-50DXM710

De ce este Panasonic TX-50DXM710 destul de ieftin pentru categoria premium din care face parte? Raspunsul la aceasta intrebare este oferit de diagonala sa, una nu foarte mare. La 126 cm, acest televizor isi poate face loc si in dormitor, dar este potrivit si pentru un living mai mic. Si daca ma intrebati pe mine, un model de acest fel este perfect pentru ca iti ofera sansa sa il montezi cam oriunde vrei tu, fiind o solutie indiferent de locuinta pe care o ai.

Panasonic TX-50DXM710
Televizor LED Smart Panasonic, 126 cm, TX-50DXM710, 4K Ultra HD

Insa un lucru peste care nu se poate trece cu vederea e stativul. Acesta e senzational nu doar pentru ca ofera stabilitate, cat mai ales pentru cum e construit. Acesta poate sa fie folosit in patru pozitii, de la una cu picioarele in forma  de semicercuri situate la marginile ecranului, la una in care picioarele se combina intr-un cerc in mijlocul ecranului.

Panasonic TX 50DXM710 lateral

Panasonic TX-50DXM710 vine cu tehnologii avansate de imagine pentru dimensiunile sale

Este clar ca in ziua de astazi un televizor 4K UHD nu mai reprezinta ceva chiar atat de special. Atat timp cat si brandurile mici au preluat aceasta tehnologie, ea a penetret foarte bine. Insa nu toate televizoarele au HDR, cu atat mai mult nu cele care sunt mici ca diagonala. Desi 126 cm nu e chiar atat de putin, nu exista atat de multe televizoare de aceasta marime cu HDR.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Panasonic TX-50DXM710 este insa un model care suporta HDR, deci va si oferi unele dintre cele mai clare si mai stralucitoare imagini din categoria sa de pret, dar si de diagonala. Apar si mici probleme cu iluminarea de fundal, deci uneori contrastul nu e perfect, dar aceste neajunsuri sunt foarte mici si nu influenteaza aproape deloc modul in care televizorul reda imaginile, indiferent de rezolutia acestora (cele SD arata si ele foarte bine).

Initial am fost tentat sa spun ca Panasonic TX-50DXM710 are un sunet cam slabut. Dar daca luam in considerare camerele pentru care e acesta potrivit, lucrurile nu mai stau chiar asa. Acesta are doua difuzoare de 10 W, putere care e rezonabila pentru un dormitor sau pentru un living mai mic. Pe langa asta, nimeni nu se asteapta ca un tv sa sune ca un home cinema, deci daca vrei redare si mai spectaculoasa, atunci ai la dispozitie tot felul de gadget-uri care te vor ajuta sa te bucuri de sunet exact la nivelul pe care ti-l doresti.

Panasonic TX-50DXM710 are si unul dintre cele mai responsive sisteme smart de pe piata

Firefox OS e un sistem de operare mai nou, dar unul care se descurca foate bine. E colorat, plin de aplicatii (pentru continut video, poze, muzica, jocuri si multe altele) si foarte usor de folosit. De fapt, pare sa fie chiar mai bun decat sistemele de la Android sau Web OS, deci aici televizorul primeste un foarte important plus. Apoi, ai si cate trei intrari HDMI si USB pentru a vedea filme, pentru a te juca de pe console si laptop si pentru a vedea poze din diverse surse.

Concluzii

Panasonic TX-50DXM710 e un televizor mai mic, dar unul cu adevarat premium. Pretul reflecta si el acest lucru, dar in cele din urma nu pot sa spun decat ca se afla intr-un raport bun cu nivelul de calitate.  Asta inseamna ca modelul merita sa fie cumparat, desi nu vine de la unul dintre cele trei branduri arhicunoscute (nu ca Panasonic nu ar fi si el un brand foarte, foarte mare). Punctul forte este modul in care arata, dar conteaza si ca e unul dintre cele mai mici televizoare cu HDR. Are si mici probleme (imaginea nu e perfecta), dar peste toate acestea se poate trece cu usurinta atat timp cat fiecare caracteristica ramasa functioneaza atat de bine.

8.5 Total Score
Panasonic TX-50DXM710, un televizor de 126 cm, cu HDR

Un televizor performant, cu design placut si modern, Panasonic TX-50DXM710, uimeste prin calitati dar si prin pretul accesibil.

PROS
  • Design foarte interesant, cu puncte bonus pentru stativ
  • Functia HDR
  • Sistemul de operare Firefox
CONS
  • Mici carente ale imaginii
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply