ASUS A541UA-GO1269

De multe ori, solutia pentru un laptop bun nu este cea mai scumpa, ci cea carea iti satisface cel mai bine nevoile. Bineinteles, exista si situatii in care cele doua se suprapun destul de bine si merita sa investesti intr-un laptop premium cand ai cu adevarat nevoie de el. Dar sunt si cazuri in care nu este necesar sa faci asta. Fie ca iti cumperi un al doilea aparat (pentru munca sau pe langa PC, pentru portabilitate), fie ca o faci pentru o persoana care nu are nevoie de mai mult sau pentru una careia nu ii trebuie mai mult (asa cum sunt copiii), un laptop ieftin poate sa fie solutia perfecta. Iar ASUS A541UA-GO1269 (vezi AICI cel mai bun pret) demonstreaza acest lucru foarte usor, propunand o pret scazut si o configuratie decenta.

ASUS A541UA-GO1269

Despre ASUS A541UA-GO1269

ASUS A541UA-GO1269 nu este un laptop care sa te dea instant pe spate, dar nici unul urat nu este. De fapt, acesta are cam toate caracteristicile unul model modern, mai putin materialele de calitate premium, pe care nu le intalnesti chiar asa usor la laptop-uri de calitate mai scazuta. Dar cel putin arata decent, culoarea sa fiind neagra, este facut dintr-un plastic totusi bun si este usor, un aspect extrem de important pentru toti cei care isi cumpara laptop marisor pentru portabilitate.

ASUS A541UA-GO1269
Laptop ASUS A541UA-GO1269 cu procesor Intel® Core™ i3-6006U 2.00 GHz, Skylake, 15.6", 4GB, 500GB, DVD RW, Intel® HD Graphics 520, Endless OS, Chocolate Black

Diagonala acestuia e de 15.6 inchi, deci nu este nici foarte mic, dar nici imens, fiind perfect pentru ca imbina mobilitatea cu imaginea buna si destul de mare pe care o ofera aceasta diagonala. Astfel, e bun si pentru filme, chiar te poti si juca (jocuri vechi, dar oricum, e ceva ce nu prea se poate intampla pe un model de 11 sau 12 inchi).

ASUS A541UA-GO1269 inclinat

ASUS A541UA-GO1269 vine cu o configuratie numai buna pentru munca

Depinde insa si de munca pe care vrei sa o faci. Daca te multumesti cu scrisul, crearea de prezentari sau managerierea unor baza de date pentru contabilitate, acest laptop va fi mai mult decat suficient. Atat procesorul Intel Core i3 cu arhitectura Skylake (da, e un pic mai vechi, dar inca rezista bine) cat si cei 4 GB de RAM iti demonstreaza ca ASUS A541UA-GO1269 este laptop-ul potrivit pentru asa ceva.

Citeam undeva ca ar fi bun si pentru editare foto, dar asta se intampla doar daca intelegi ca poti edita poze pentru Facebook si retele sociale. In mod cert pentru a utiliza Photoshop la un nivel profesional ai nevoie de multa putere de procesare, pentru a nu sta prea mult pana cand salvezi fotografii la rezolutie mare.

ASUS A541UA-GO1269 vine cu o configuratie numai buna pentru munca

De asemenea, placa video incorporata nu iti da voia sa faci prea multe pe acest segment. Cred ca pana acum a parut ca am ceva cu ASUS A541UA-GO1269, dar nu este asa. Este important sa stii ce nu poti face cu laptop-ul pentru a aprecia ceea ce iti ofera totusi acesta. In mare, modelul este pentru birou si poate sa ajute mult cand vrei sa lucrezi in mai multe locuri si acasa ai doar PC (unul foarte bun, de ce nu?). De asemenea, modelul are si un HDD nu foarte mare, dar perfect pentru a salva pe el enorm de multe documente Word sau Excel, dar si cateva filme sau muzica. Ecranule HD, dar calitatea video este decenta atat timp cand nu ai pretentii pentru ceva premium (si de ce sa ai asa ceva de la un ecran de 15.6).

ASUS A541UA-GO1269 nu vine si cu Windows, asa cum o fac alte modele ale firmei. In rest insa, are toate elementele de conectivitate pe care un laptop modern ar cam trebui sa le contina, inclusiv unitate de citire scriere, lucru la care si Asus a renuntat la alte modele. USB-ul 3.1 este o veste foarte buna, la fel si intrarile VGA si HDMI, care te asigura ca poti folosi aparatul si pentru a-l conecta la un video proiector.

Concluzii

ASUS A541UA-GO1269 este un laptop entry level pentru oricine nu are nvoie de mai mult. Pretul sau il recomanda ca fiind o varianta destul de buna, utila si in mod cert mai puternica decat ceea ce ofera alte modele, chiar apartinand aceluiasi brand. Acesta poate sa fie apreciat de oricine si chiar daca nu este bun pentru orice operatiune, isi face mai mult decat bine treaba. Este perfect pentru umblat pe internet, pentru filme si pentru tot felul de proiecte de la scoala sau de la munca. Deci daca ai un buget mai mic sau pur si simplu nu vrei sa investesti, modelul se poate dovedi a fi o alegere inspirata, la pret redus.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply