Asus A542UR-DM189

De multe ori, laptop-urile de nivel mediu sunt cel mai dificil de ales. Sa spunem ca ai un buget decent la dispozitie si ca iti cumperi un aparat bun, cu placa video dedicata si componente care il fac sa se miste foarte bine. Din pacate, acest lucru nu iti garanteaza nici ca poti sa te joci la detalii foarte ridicate, nici ca poti sa lucrezi in domenii unde este nevoie de putere de procesare foarte mare (mai ales la lucrari care tine de procesare video si rendare a unor fisiere gigante). Asadar, un laptop mediu trebuie luat ca atare. In cele din urma el ramane unul generalist, dar cu ceva mai multe pretentii si utilizari. Si la fel e si Asus A542UR-DM189 (vezi AICI pretul de azi).

Asus-A542UR-DM189

Despre Asus A542UR-DM189

De ce a fost nevoie de o introducere atat de stufoasa? In mare, pentru ca am vazut si oameni care se plang de cum merge Asus A542UR-DM189 in timpul jocurilor. Pe de-o parte, acesta duce fara mari probleme cam orice aparitie noua (adica din 2017). De cealalta insa, o face atunci cand dai detaliile mai minim si te mai joci un pic prin setari. Asa ca nu putem vorbi despre un laptop de jocuri si nimeni nu il vinde ca fiind unul.

In schimb, Asus A542UR-DM189 este foarte bun cand trebuie sa lucrezi pe el. La birou este excelent si chiar programele cu cerinte medii se misca binisor pe el. Are un procesor din seria i5 de la Intel, cu arhitectura Keby Lake si 2.5 Ghz ca putere de procesare. Acesta este dublat de memoria RAM de 4 GB, care poate sa fie updatata pana la 16 GB. Pentru orice cunoscator, aceasta configuratie nu va fi una cu pretentii foarte mari. Dar conteaza ca laptop-ul duce foarte multe, se misca mai mult decat bine ca viteza si te ajuta sa iti faci treaba. Si da, are si placa video dedicata, dar aceasta vine mai mult ca un bonus decat ca un aspect central al laptop-ului.

Asus-A542UR-DM189

Asus A542UR-DM189, bun si pentru birou

In ceea ce priveste capacitatea de stocare, ea este asigurata de un HDD de 1 TB. Este suportul ideal pentru toti cei care vor sa vada filme, sa salveze jocuri si documente, intrucat spatiul este suficient.

Multa lumea isi cumpara un laptop pentru ca vrea sa se deplaseze cu el. Este adevarat ca un model cu diagonala mai mica ofera mai multa portabilitate, dar si scade la capitolul configuratie. In schimb, Asus A542UR-DM189 ofera o combinatie ideala. In interior sta bine, iar la exterior e destul de acceptabi. Cantareste doar 2 kg si e usor de transportat. Nu este insa un laptop atractiv in adevaratul sens al cuvantului.

Aspectul sau este unul comun, nici  nu surprinde dar nici nu dezamageste. Sunt sute de laptop-uri care arata cam la fel, deci cred ca mai bine il cumperi pe acesta pentru raportului calitate pret, nu pentru plusul artistic pe care il va aduce biroului tau.

Asus A542UR-DM189, un reprezentat ideal al clasei medii

In final, cateva cuvinte despre conectivitate, daca tot vorbim si despre plusul de portabilitate adus. Din fericire, Asus A542UR-DM189 are absolut tot ceea ce ii trebuie. Incepem unitatea optica, o aparitie mai rara decat mi-as dori eu, pentru ca CD-urile inca isi au utilizarile lor. Apoi, are si cititor de carduri, dar si porturi USB destule (si rapide).

Iarasi, e bine ca exista atat intrari VGA cat si intrari HDMI, aparatul putand sa se conecteze la multe alte gadget-uri. Si da, nu are Windows, dar cand a fost asta principala problema? In cele din urma, suntem inventivi si atunci cand nu avem bani sa instalam produse cu licenta, deci totul isi gaseste o rezolvare.

Concluzii

Asus A542UR-DM189 este un aparat bun, unul de calibru in clasa lui. Are si un raport calitate pret care il avantajeaza si poate sa indeplineasca foarte multe sarcini, dar nu pe toate la nivel premium. Il poti folosi si pentru jocuri, dar nu este utilizarea lui de baza. Mai bun este pentru filme, scris documente si facut prezentari, afise si alte rezultate grafice care nu necesita putere prea mare de procesare (adica filme si alte clipuri profesionale). In ceea ce priveste design-ul, arata cam care oricare al model din aceasta clasa, deci nu dezamageste nici aici.

Asa ca daca ai nevoie de un laptop generalist, dar ai si un buget mediu la dispozitie si vrei ceva mai bun,  Asus A542UR-DM189 chiar poate sa fie un model recomandat. Nu te va dezamagi, dar nici nu trebuie sa astepti de la el calitate premium.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply