ASUS Zenbook UX370UA-C4061T

Laptop-urile premium de la Asus sunt unele cu adevarat impresionante. Pe langa foarte multe modele dedicate jocurilor, firma are si cateva modele de afaceri sau de birou, dar dedicata celor care cauta portabilitate si o calitate foarte mare. Bineinteles, toate acestea vin si cu un pret, dar de cele mai multe ori el merita sa fie platit, intrucat si rezultatele sunt pe masura. Unul dintre aceste modele este ASUS Zenbook UX370UA-C4061T (vezi aici pretul de azi), un apart 2 in 1 premium, total diferit de modele asemanatoare, dar facute pentru piata entry level. Acesta are o configuratie pe masura si in general detine cam toate calitatile care ar trebui sa te convinga sa iti cumperi un laptop superior.

ASUS Zenbook UX370UA-C4061T

Despre ASUS Zenbook UX370UA-C4061T

Acesta este primul lucru pa care il vezi la ASUS Zenbook UX370UA-C4061T si cel care te poate impresiona prima data. Este adevarat ca aparatul are o diagonala de 13.3 inchi, nici pe departe una foarte mare, dar din acest motiv el si cantareste doar 1.1 kg. Asadar, portabilitatea este ridicata, lucru scos in evidenta si de functia duala a lui.

Pe de-o parte, el poate sa fie folosit ca laptop, are tastatura iluminata (fara taste numerice, dar asa e cand ecranul este mic) si poate sa fie utilizat ca orice laptop. De cealalta parte, gasim un ecran cu balama flexibila, care poate sa fie rotita la 360 de grade, aparatul transformandu-se instant intr-o tableta foarte mare. Ecranul IPS este si cu touchscreen, deci functia de tableta este perfect integrata.

ASUS Zenbook UX370UA-C4061T

 

ASUS Zenbook UX370UA-C4061T, laptop 2 in 1 pentru afaceri, din categoria premium

De asemenea, ASUS Zenbook UX370UA-C4061T arata foarte bine. Acest model este albastru, dar poate sa fie cumparat si in alte culori. Materialele sunt premium, design-ul atractiv si aparatul are si cititor de amprenta, o marca a laptop-urilor pentru afaceri si o functie care iti protejeaza mai bine datele.

De regula, cand vezi un model mai mic, poti fi tentat sa crezi ca nici performantele sale nu sunt unele foarte ridicate. Dar ASUS Zenbook UX370UA-C4061T nu face decat sa contrazica o astfel de credinta. Singurele lucruri pentru care chiar e nu e potrivit sunt legate de placa placa video. El are o versiunea integrata, dar sa fim seriosi, nimeni nu isi ia un laptop de 13.3 inchi pentru jocuri si editare foto/video profesionala. Acestea pot fi incercate, dar nici jocurile noi nu vor rula si nici nu poti sala poze sau filmulete foarte complexe (rezolutia este oricum una full HD).

ASUS Zenbook UX370UA-C4061T surprinde si prin configuratie

In rest, toate celelalte componente sunt la nivel inalt. Procesorul este un i7 7500U, cu arhitectura Keby lake si frecventa de pana la 2.7 Ghz. Acesta este un model nou si bun, potrivit pentru un laptop premium. La el se adauga si memoria RAM imensa, de 16 GB. Practic,  laptop-ul poate sa duca orice sarcina, oricat de dificila ar fi ea, fara sa intregistreze vreun moment in care sa se blocheze si asta este destul de impresionant pentru un model cu ecran mic.

Ajuta foarte mult, bineinteles, si SSD-ul. ASUS Zenbook UX370UA-C4061T nu este in niciun caz singurul computer care are un SSD in locul unui HDD clasic, dar de aceasta data vorbim despre unul destul de mare 512 GB pentru cat de “incapatoare” sunt acestea. Asadar, viteza de raspuns creste semnificativ, ceea ce ajuta la rularea programelor care necesita mai multe resurse.

Exista insa si o parte mai putin buna la acest model. Dat fiind faptul ca este foarte subtire si pentru ca poate sa fie folosit si ca tableta, elementele de conectivitate sunt unele reduse. Laptop-ul are doua intrari USB, dar cam atat. Poti folosi, spre exemplu, un DVD writer extern sau un chiar un HDD extern, dar acestea nu sunt solutii bune cand pleci de acasa. Cel putin laptop-ul vine cu Windows 10 gata instalat, deci nu trebuie sa iti bati capul si cu acesta.

Concluzii

ASUS Zenbook UX370UA-C4061T este un excelent laptop pentru afaceri, daca si poti sa iti permiti unul. Fiind premium din toate punctele de vedere, investitia este una mai mare. Dar dincolo de acest fapt, pentru banii tai primesti un laptop foarte avansat (cu viteza mare de procesare si excelent pentru multitasking) si o tableta pe masura. Portabilitatea este un mare avantaj si sa nu uitam ca il poti folosi cam in orice mod iti doresti. Poate ca nu se conecteaza el la absolut orice, dar putine modele mai mici o fac. Iar diferenta fata de alte modele cu diagonala redusa este ca ASUS Zenbook UX370UA-C4061T are o configuratie senzationala si unul dintre cele mai mari SDD-uri de pe piata in acest moment.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply