ASUS X542UR-DM006

Laptop-urile de calitate medie sunt, in acelasi timp, unele dintre cele mai bune solutii pe care le poti gasi pe piata, dar si unele dintre cele care ‘ard” cel mai repede. De ce sunt ele atat de bune? Pentru ca au un pret accesibil pentru foarte multa lume si ofera posibilitati variante (te poti juca pe ele, le poti folosi la proiecte si pot rula programe complexe). Partea mai putin buna la ele e ca un intr-un an sau doi nu vor mai fi chiar la curent cu tehnologia. Daca un model premium se invecheste mai greu, acestea sunt mai afectate de trecerea timpului. Dar cand stii ca banii nu sunt oricum atat de mult si nici pretentiile nu sunt exagerate, variante precum ASUS X542UR-DM006 (vezi noua oferta) se prezinta chiar foarte bine.

ASUS X542UR-DM006

Despre ASUS X542UR-DM006

ASUS X542UR-DM006 arata cam ca orice alt laptop din categoria sa pret. Este unul relativ mare, de 15.6 inchi si astfel foarte bun si pentru jocuri si pentru filme. Aici ajuta destul de mult si faptul ca e full HD, deci calitatea imaginilor va fi una ceva mai buna. Sufera insa un pic la portabilitate, cantarind 2.3 kg, deci un pic mai mult decat o fac multe alte aparate noi.

Philips 22PFH4000
Televizor LED Philips, 55 cm, 22PFH4000, Full HD

In plus, nu prea inteleg de ce se intampla asta, pentru ca nu vine cu niste lucruri foarte diferite in privinta materialelor (plasticul este de baza). Dar acestea sunt niste lucruri minore, care nu afecteaza deloc experienta. In ceea ce priveste culoarea, producatorii au ales argintiul. Asa ca totul arata ok, desi preferinta personala se indreapta catre negru.

ASUS X542UR-DM006

ASUS X542UR-DM006 isi arata valoarea cand te uiti la configuratie

Aceste laptop-uri de pret mediu nu sunt facute pentru a te atrage din punct de vedere vizual, domeniu unde cele pentru jocuri clar stralucesc. In schimb, el isi face destul de bine treaba atunci cand vine vorba despre performantele in sine si asta conteaza cel mai mult.

Cam fiecare firma care se respecta are astfel de modele, iar ASUS X542UR-DM006 este atat unul dintre cele mai bune, cat si unul dintre cele mai decente ca pret. Asa cum spuneam si mai sus, e destul de greu sa te plangi de el, in primul rand pentru ca poti face cam tot ceea ce iti doresti cu ajutorul unui astfel de aparat. Procesorul este unul decent, un Intel Core i7 cu arhitectura Keby lake si frecventa de 2.5 Ghz, combinat cu o memorie RAM de 8 GB. As spune ca o astfel de configuratie este una potrivita pentru pretentiile aparatului.

ASUS X542UR-DM006, laptop bun, de clasa medie

Nu este profund impresionanta, dar este mai mult decat satisfactoare. De asemenea, trebuie notat faptul ca placa video este dedicata, o Nvidia GeForce 930MX de 2GB. Din nou, nu veti putea sa joci ceva la detalii maxima (nu jocurile noi, desigur), dar iti permite totusi sa te bucuri si de o astfel de activitate, pe langa filme la o calitate mai buna si editare apoape pro.

Pentru aceasta este insa nevoie si de spatiul de stocare, iar HDD-ul pe care il are ASUS X542UR-DM006 ofera acest lucru. Are o capacitate de 1 TB, ceea ce in ziua de astazi devine standardul universal acceptat. Cred ca de la acesta se poate nasta si nemultumirea lipsei un SSD. Ce-i drept, ar fi adus performante ceva mai buna, mai ales la boot-are, dar si un pret mult mai mare. Deci una peste alta, e ok si asa.

In ceea ce priveste conectivitatea, nu cred ca lui ASUS X542UR-DM006 ii lipseste ceva. Are intrari USB 2.0 si 3.0, HDMI si VGA, asa ca se poate conecta cam la orice dispozitiv. De asemenea, are unitate optica si card reader. Poate sa fie folosit si ca laptop de birou si ca unul pentru acasa, deci iti poti asigura doua utilizari dintr-o lovitura. Din pacate, nu are si sistem de operare, dar lipsa Windows-ului la cumparare nu a omorat pe nimeni inca.

Concluzii

ASUS X542UR-DM006 este un laptop bun, dar trebuie totusi sa fie tratat in mod corect. Asta inseamna ca trebuie sa intelegem ca nu este unul cu adevarat special, ci doar un model de categorie medie, care poate se tine bine acum, dar care cu timpul va ramane usor in urma. Dar daca il cumperi in 2018, probabil vreo doi ani tot vei fi asigurat ca esti cat de cat la zi cu tehnologia. Din pacate, aceasta este soarta tuturor laptop-urilor, dar cel putin stii ca nu vei plati pe el cat pentru o masina second hand, asa cum se intampla in cazul celor premium.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply