ASUS Pro 15 N580VD-DM290

Nu toate modelele unei firme pot fi la fel de atractive. Mai exista si unele care sunt fara indoiala bune, dar carora le lipsesc anumite categorii care le-ar putea face sa fie senzationale. Din fericire, astfel de aparate vin in acelasi timp si cu diverse caracteristici care le-ar putea face sa fie macar decente, si in ceea ce priveste calitatea, dar si in raportul cu pretul. ASUS Pro 15 N580VD-DM290 (acum in oferta) este un laptop business, unul bun, dar care ma face sa cred ca a fost scos doar ca sa acopere o anumita categorie, nu ca sa incante cu adevarat pe cineva.

ASUS Pro 15 N580VD-DM290

Despre ASUS Pro 15 N580VD-DM290

Exista o diferenta destul de mare intre ceea ce ar fi putut sa fie ASUS Pro 15 N580VD-DM290 si ceea ce este el in realitate. Acest lucru se intampla pentru ca producatorii s-au gandit mai mult la ce ar putea face un cumparator dupa ce ia laptop-ul decat la ce pot face ei din prima. Asa ca vei primi o carcasa care poate sa primeasca foarte multe imbunatatiri, dar nu inseamna ca vei primi si o configuratie iesita din comun.

Samsung 32J5100
Televizor LED Samsung, 80 cm, 32J5100, Full HD

Spre exemplu, procesorul este un i5 foarte bun, 7300HQ, Keby Lake si cu frecventa de 3.5 inchi. Este solid si iti permite multitasking fara nici cea mai mica problema. Cum reusesc insa cei de la Asus sa ii mai stearga din performante? Ei bine, prin folosirea unei memorii RAM de 4 GB, ceea ce e extrem de putin pentru un laptop modern la pretul la care e acesta. Bun, tu poti sa ii pui panla la 16 GB, dar conteaza ce cumperi de la inceput, nu ce poti face cu laptop-ul pe parcurs.

ASUS Pro 15 N580VD-DM290

Apar si calitatil premium

La fel sta situatia si cu spatiul de stocare. ASUS Pro 15 N580VD-DM290 are un HDD de 1 TB, in sine mai mult decat suficient. Exista si voci care spun insa ca e lent. Eu nu am gasit aceasta problema, dar cred ca depinde si cu ce compari. Cert e ca laptop-ul iti ofera spatiu si pentru un SSD, care aduce un plus semnificativ de viteza, dar nu ti-l ofera efectiv pe acesta, ci doar posibilitatea.

Bineinteles, trebuie sa si laudam acolo unde este de laudat. In primul rand, ASUS Pro 15 N580VD-DM290 are o placa video decenta, GeForce GTX 1050 de 2GB si astfel sunt posibile si jocurile. Nu discutam despre ceva la cel mai inalt nivel de calitate grafica, dar nici nu avem in fara un computer de jocuri, deci aici totul e ok si nici nu aveam ce sa cerem mai mult.

ASUS Pro 15 N580VD-DM290, laptop doar decent

La partea de conectivitate, ASUS Pro 15 N580VD-DM290 sta bine. Are cam toate porturile de care e nevoie, adica USB, HDMI si VGA. Din pacate, nu are si unitate optica, un lucru care poate i-ar fi fost destul de util. Nu vine nici cu Windows instalat, dar din noi, nici aici nu sunt probleme intrucat laptop-uri de calitate medie sau peste nu au de regula asa ceva.

In final, cateva cuvinte despre design. ASUS Pro 15 N580VD-DM290 arata premium si aici nu ai ce sa ii reprosezi. Laptop-ul e auriu, facut din materiale solide, destul de usor (2 kg e standard pentru un astfel de model) si facil de transportat. Are un ecran de 15.6 inchi, full HD, ceea ce intareste ideea ca e facut si cu niste jocuri in minte. E perfect si pentru filme, merge sa fie luat si in calatorii (desi aici sunt altele mai bune), dar si la birou (elementele de conectivitate demonstreaza asta). Pe partea vizuala nu sunt multe lucruri de spus, totul functionand la parametri destul de ridicati.

Concluzii

ASUS Pro 15 N580VD-DM290 este un pic dezamagitor, dar in acelasi timp trebuie sa recunoastem ca este un laptop bun. Din pacate, inca nu se ridica la inaltimea a ceea ce ar fi putut sa fie si din acest motiv raportul dintre pret si calitate este un pic in minus. Dar procesorul, chiar spatiul de stocare, placa video si modul in care arata il recomanda ca fiind un laptop business destul de bun (si oricat de ciudat ar parea, te poti si juca pe el). Acum depinde si de bugetul pe care il ai la dispozitie. Daca e mai mare, atunci acesta ar putea sa fie un aparat destul de interesant. Daca insa ai mai putini bani si trebuie sa fii mai atent, chiar Asus au numeroase produse cel putin la fel de atractive, dar ceva mai bien gandite, pentru a avantaja pe toata lumea.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply