ASUS ROG GL702ZC-GC178T

Chiar daca sunt nisate, laptop-urile pentru jocuri sunt cu siguranta cele mai atractive de pe piata. In primul rand, arata foarte bine si din acest motiv oricine va cadea in vraja lor, cel putin din acest punct de vedere. Bineinteles, ele dubleaza design-ul si prin niste performante senzational, poate cele mai bune de pe piata, dar deja aici cunoscatorii apreciaza mai putin decat cei care se pricep mai putin. Partea proasta este ca sunt si foarte exclusiviste si chiar nu are rost sa investesti daca nu vrei sa te joci. Totusi, daca esti interesat de asa ceva, atunci un model asa cum este ASUS ROG GL702ZC-GC178T (vezi pretul din promotie) poate sa fie extrem de atractiv.

ASUS ROG GL702ZC-GC178T

Despre ASUS ROG GL702ZC-GC178T

Asus au creat de-a lungul timpului niste laptop-uri de jocuri care aratau de-a dreptul senzational si in oferta actuala se regasesc destul de multe astfel de modele. Cu toate acestea, ASUS ROG GL702ZC-GC178T nu este in mod necesar unul dintre ele. El se deosebeste destul de mult de un laptop normal, avand o carcasa mai interesanta, cu lumini si materiale foarte bune, dar pur si simplu exista si modele care arata mai bine.

ASUS ROG GL702ZC-GC178T
Laptop Gaming ASUS ROG GL702ZC-GC178T cu procesor AMD 8-Core Ryzen™ 7 1700 3.00 GHz, 17.3", Full HD, 8GB, 1TB + 8GB, AMD RX580 GDDR5 4GB, Microsoft Windows 10 Home, Black

Bineinteles, design-ul trece pe locul doi pe langa performante si pana la urma, el este un model premium din acest punct de vedere. Si daca luam in calcul doar materialele, constructia solida si diagonala de 17 inchi, ne dam seama ca avem pe mana un laptop de cea mai inalta calitate.

ASUS ROG GL702ZC-GC178T

Configuratie diferita, dar incitanta

In acelasi timp, este usor sa iti dai seama ca ASUS ROG GL702ZC-GC178T nu este facut sa fie prea portabil. Este prea mare si prea greu pentru asa ceva. II sta oricum cel mai bine pe birou, acasa, jocurile AAA pe care le poti incerca pe el nefiind oricum facute pentru a fi apreciate din mers.

ASUS ROG GL702ZC-GC178T este unul dintre putinele laptop-uri de Asus si unul dintre putinele modele pentru jocuri care prefera componentele de la AMD in locul celor de la Intel si Nvidia. Procesorul utilizat este un AMD 8-Core Ryzen 7 1700, foarte modern si cu performante remarcabila in cazul jocurilor. Acesta suporta si rezolutii de 1080p, se misca rapid si in general face casa buna cu memoria RAM de 8 GB. Desigur, aici nu este chiar atat de mult, dar laptop-ul poate sa foloseasca pana la 32 GB RAM, deci cu cateva imbunatatiri lucrurile se schimba semnificativ.

ASUS ROG GL702ZC-GC178T, laptop de jocuri cu o configuratie mai speciala

Placa video este si ea una de la AMD, mai exact RX580 GDDR5 de 4GB. Suporta si sistemere VR, ceea ce deschide noi porti pentru orice amator de jocuri. Asa cum spuneam, rezolutia e doar Full HD, nu UHD, dar e bine si asa. In ceea ce priveste stocare, modelul are un HDD de 1 TB si un SSD de 256 GB. As spune ca este o combinatie excelenta, intrucat rezolva si problema spatiului, cat si pe cea a vitezei.

In final, pentru a demonstra ca este cu adevarat un laptop pentru jocuri, ASUS ROG GL702ZC-GC178T impresioneaza si prin sunet, dar si prin capacitatile de intregistrare, video cat si audio. Poti face stream-uri foarte bune, cu o calitate asemanatoare cu ceea ce vedem online la celebritatile din domeniu. De asemenea, laptop-ul se incalzeste foarte greu, chiar si atunci cand rulezi jocuri la capacitate maxima. O caracteristica speciala poate sa fie si posibilitatea de a-l conecta la un monitor, fara ca imaginea sa sufere vreun pic. Aici intervine si portul HDMI, dar si placa video. Are si trei USB 3.0 si unul 3.1, deci in privinta conectivitatii sta bine. Vine si cu Windows 10. Singura problema e ca e greu, la 3.2 kg nefiind deloc o solutie buna pentru a fi luat de acasa.

Concluzii

ASUS ROG GL702ZC-GC178T este un model care se evidentiaza prin mai toate caracteristicile sale si unul care te asigura ca te vei juca destul de mult pe el. Probabil ca va rezista bine si in anii care urmeaza, desi aici uzura este una relativ rapida (nu ca el va deveni mai slab, ci ca jocurile vor avea cerinte mai mari). Dar pentru moment, este un aparat aproape imbatabil si destul de putine reusesc sa il intreaca. Nu este insa nici unul ieftin, dar aceasta este o nisa in care chiar trebuie sa investesti destul de mult. Asa ca daca vrei un laptop pentru jocuri, acesta chiar ar fi unul foarte bun. Are un procesor de calitate, placa video buna si spatiu de stocare suficient. Este facut pentru jocuri si acest lucru ar trebui, de asemenea, retinut.