ASUS A541UV-GO753

Uneori, firmele mari au obiceiul de a scoate aparate foarte asemanatoare, cu doar cateva schimbari care sa justifice diferenta de pret. Asa ca indiferent de modelul pe care il alegi, nu vor aparea schimbari chiar atat de mari. Insa cand vorbim despre doua laptop-uri relativ ieftine, atunci cred ca orice lucru in plus chiar reprezinta un avantaj, mai ales ca nimeni nu te pune sa platesti exagerat de mult pentru el. ASUS A541UV-GO753 (vezi AICI noua promotie) mai are cel putin un fratior aproape identic, dar acesta este ceva mai bun. Deci atentie pe care il cumperi, pentru ca nici pretul si in niciun caz designul nu te pot face sa iti dai seama foarte usor de diferentele dintre ele.

ASUS A541UV-GO753

Despre ASUS A541UV-GO753

Daca te-ai uitat un pic pe piata de laptop-uri, probabil ca ti-ai dat seama ca modelele care au cel mai interesant aspect sunt cele pentru gameing. Acesta nu este unul dintre ele, dar nimeni nu poate spune ca ASUS A541UV-GO753  nu este un laptop interesant. Producatorul chiar s-a chinuit sa vina cu ceva dosebit, iar alegerea de a incerca lansarea unei serii cu o gama foarte larga de culori pare a fi una inspirata.

ASUS A541UV-GO753
Laptop ASUS A541UV-GO753 cu procesor Intel® Core™ i3-7100U 2.40 GHz, Kaby Lake, 15.6", 4GB, 500GB, DVD-RW, nVIDIA® GeForce® 920MX 2GB, Endless OS, Chocolate Black

Acesta model este negru ciocolatiu, dar exista si altele mai colorate. In plus, materialele sunt unele decente, nu senzationate totusi. Modelul are o diagonala de 15.6 inchi, standard pentru un latop de birou. Este si destul de usor, asa ca primeste un plus la capitolul portabilitate. In rest, tastatura e normala, dar nu e prea groasa, dar nici foarte subtire, totul descriind un model acceptabil, ba chiar oarecum atractiv, mai ales pentru banii ceruti pe el.

ASUS A541UV-GO753

Surprinzator, are placa video dedicata

In mare, laptop-urile ieftine vin cu o configuratie cat mai simpla. In ultimii ani asta inseamna din ce in ce mai mult, dar si pretentii si cerintele sunt altele. ASUS A541UV-GO753 este un model decent in ceea ce priveste tehnologia din el. Are un procesor i3, deci nu foarte puternic, dar este totusi unul din ultima generatie. Memoria RAM este si ea destul de standard pentru ziua de astazi, 4 GB.

Asta inseamna ca poti face cateva chestii cu acest model, dar nici pe departe la fel de multe precum a-i putea cu unul care ar costa cu vreo mie de lei in plus. Este excelent pentru filme, pentru Office si pentru programe care consuma mai putine resurse. Din pacate, nu are si Windows instalat, dar acest lucru nu e o problema pentru niciun roman.

ASUS A541UV-GO753, un laptop decent, deloc scump

Interesant este faptul ca laptop-ul are o placa video dedicata. NVIDIA GeForce 920MX de 2 GB nu este una foarte avansata, fiind una dintre cele mai simple modele dedicate, dar totusi, pentru pretentiile pe care ar trebui sa le ai de la ASUS A541UV-GO753, e de ajuns. Astfel, poti juca si ceva mai nou pe el (jocurile cu pretentii lansate pana prin 2014 ar trebui sa mearga la detalii minime), dar mai important, poti lucra si la niste editari grafice.

Aparatul nu se incalzeste prea tare si raspunde bine la comenzi. Din pacate, HDD-ul e micut, de 500 GB, cel putin pentru momentul in care ne aflam. Exista si clienti care s-ar grabi sa il schimbe, fie cu un SDD fie cu un HDD mai mare, dar asta inseamna ca se pierde garantia, deci nu as recomanda.

In rest, ASUS A541UV-GO753 are parte de toate dotarile la care te poti astepta. Are un USB 3.0 si unul 2.0 (cam putin, cei drept, doua intrari fiind uneori insuficiente), cititor de carduri si unitate optica. In plus, vine si cu VGA si HDMI, oferind astfel posibilitati complete de conectare cu alte aparate, cu videoproiectoare sau cine stie ce altceva.

Concluzii

Cred ca aditia placii video dedicate justifica marimea de pret, mai ales in conditiile in care aceasta nu este deloc una insemnata. Daca vrei sa ai mai multa libertate cu fisierele foto, video sau cu jocurile tale, aceasta nu poate sa fie decat o veste buna. In rest, toate celelalte componente sustine decent laptop-ul si il fac sa fie unul destul de interesant. Nu ar trebui sa uitam nici de portabilitatea lui. Desi nu este chiar atat de mic, ASUS A541UV-GO753 este un model destul de usor, relativ simplu de transportat de acasa pana la birou. Si acest lucru il face sa fie o tina buna pentru cei care isi doresc un aparat generalist, fara pretentii foarte mari, dar si cu adevarat potrivit din punctul de vedere al investitiei in el.