ASUS E203NA-FD017TS

Asa cum am mai spus, Asus sunt recunscuti pentru faptul ca au o gama foarte variata de laptop-uri, de la unele foarte ieftina la unele peremium, facute pentru jocuri sau pentru clasa business. Dar diferenta de pret nu inseamna ca ei nu sunt atenti sa ofere un nivel de calitate cat mai inalt pentru fiecare produs, adaptat, bineinteles, pentru pretul cerut si pentru nevoile fiecarui client. ASUS E203NA-FD017TS (doar aici la cel mai mic pret) este unul model ieftin, mic, care are destul de multe lucruri in comun cu unul 2 in 1, dar nu face parte totusi din aceasta categorie. Ar fi un aparat clasic daca producatorii nu ar fi facut o alegere care pare ciudata, dar care nu afecteaza atat de mult utilitatea acestui model, cel putin nu atunci cand chiar stii pentru ce este el bun.

ASUS E203NA-FD017TS

Despre ASUS E203NA-FD017TS

ASUS E203NA-FD017TS face parte din categoria laptop-urilor cu portabilitate ridicata si de regula acestea nu sunt unele mari. Nici acesta nu este, avand o diagonala de 11.6 inchi.  Bineinteles, dimensiunile reduse se traduc si intr-o greutate foarte mica si intr-adevar laptop-ul cantareste mai putin de 1 kg. Materialele ajuta si ele din acest punct de vedere, fiind preferat plasticul pentru carcasa, dar un plastic decent, bine imbinat si care ofera senzatia de rezistenta.

In rest, nu putem discuta despre un design deosebit, acesta fiind un model ieftin si mic, deci pe care nu ar trebui sa il cumperi pentru ca arata distinctiv. Are culoarea alba, e ok in general si se incadreaza foarte bine in categoria laptop-urilor noi, care arata toate cam la fel.

ASUS E203NA-FD017TS

Configuratie cu bune si cu rele

Laptop-urile mici sunt, in general, si unele cu o configuratie nu foarte spectaculoasa. Si intr-adevar, nici acesta nu straluceste, dar ina celasi timp, ofera o experienta corecta din majoritatea punctelor de vedere. In primul rand, are un procesor entry level, dar unul facut pentru computere, nu pentru tablete, asa cum se intampla in cazul altor modele mici si ieftine. Asadar, ASUS E203NA-FD017TS are un procesor Celeron N3350, nu unul care sa te surprinda cu ceva, dar combinat cu o memorie RAM de 4 GB, as spune ca nu este nici pe departe rau.

Laptop-ul este facut pentru browsing, scris documente si pentru a vedea din cand in cand cate un film, iar un astfel de procesor si RAM sunt suficiente pentru asa ceva. Placa video este dedicata, dar avand si o diagonala de 11.6 inchi, nu cred ca exista cineva care sa se fi gandit ca modelul acesta este cel mai bun pentru jocuri (daca ai totusi loc pe el, niste clasice de la inceputul anilor 2000 tot vei putea juca).

ASUS E203NA-FD017TS, laptop mai mic si mai ieftin

Spatiul chiar este insa destul de liminat. Stocare se face pe un suport de tipul eMMC, acesta fiind specific telefoanelor, tabletelor si altor dispozitive portabile. Partea proasta nu este aceasta, pentru dispozitivele flash de stocare sunt bune, ci aceea ca spatiul este de doar 32 GB si doar WIndows 10 ocupa multisor. ASUS E203NA-FD017TS are si Office, dar acesta ocupa si mai mult spatiu. O solutie recomandata ar fi sa dezinstalezi Office-ul acesta, dar si alte aplicatii inutile, si sa cauti unele care ocupa mai putin spatiu. De asemenea, poti folosi si un card de 32 sau 64 GB pentru a rezolva si mai multe probleme.

Asadar, spatiul e redus, dar pentru niste documente Word, Excel sau Power Point, e suficient. Pana la urma, ASUS E203NA-FD017TS este facut pentru a fi usor de luat la munca sau in vacanta. In acelasi timp, nu au fost uitat chiar de tot elementele de conectivitate. Sunt prezente atat doua porturi UEB 3.0 cat si unul HDMI. Lipseste un VGA, dar pentru un astfel de laptop, cele prezente sunt utile si tot te pot ajuta sa te conectezi la alte dispozitive.

Concluzii

ASUS E203NA-FD017TS este un laptop care nu alege calea pe care merg alte produse de la Asus. Acesta nu este “si tableta”, adica 2 in 1 ci ramane un computer 100 %. Bineinteles, tot gasim memoria eMMC, dar acest lucru apare si din dorinta de pastra pretul cat mai mic. In afara de problema spatiului de stocare, as spune ca altele nu prea intalnesti. Bineinteles, trebuie sa accepti ca laptooul nu e atat de mare, nu se misca cel mai repede si ca utilitatea lui nu e atat de extisa. Dar cred ca de asta ar trebui sa il si cumperi, pentru ca e ieftin, portabil, usor si pentru ca te ajuta foarte multe atunci cand trebuie sa circuli cu laptop-ul dupa tine.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply