ASUS GL702VM-GC151T

Laptop-urile pentru jocuri sunt si ele diferite cand vine vorba despre calitate. In functie de cat investesti poti sa iti cumperi un model care sa ruleze toate noile aparitii, la detalii maxime, dar care nu va rezista chair atat de bine si peste un an sau doi sau un aparat care sa duca la capat cu bine aceasta sarcina pentru un timp mai indelungat (mai mult de doi ani va fi greu oricum, pentru ca nivelul si nevoile cresc foarte rapid). Oricum, daca esti dispus sa investesti, atunci si rezultatele vor fi unele pe masura, de care te poti bucura pe o perioada mai extinsa. ASUS GL702VM-GC151T (vezi noul pret) este genul de laptop care te ajuta in aceasta privinta, fiind unul dintre cele mai bune de acest tip de la Asus.

ASUS GL702VM-GC151

Despre ASUS GL702VM-GC151T

De regula, aceste laptop-uri sunt gandite pentru a atrage priviri. Sunt colorate, cu o carcasa interesanta si foarte luminata. ASUS GL702VM-GC151T este si el destul de ok ca design (de fapt, arata cam ca toate celelalte din categoria sa), dar are si cateva detalii care atrag mai putin atentia asupra lui. In primul rand, este gri (“armor titanium” spun producatorii, dar tot gri ramane), cu cateva insertii de culoare, dar contrastul nu prea se creeaza intre ele.

ASUS GL702VM-GC151T
Laptop Gaming ASUS GL702VM-GC151T cu procesor Intel® Core™ i7-7700HQ pana la 3.80 GHz, Kaby Lake, 17.3", Full HD, 32GB, 1TB + 128GB M.2 SSD, NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB, Microsoft Windows 10, Armor Titanium

De asemenea, vorbim despre un laptop mare, de 17.3 inchi. Din punctul de vedere al utilitatii, acest fapt este un avantaj major, pentru ca ecranul creste si astfel poti vedea mai bine ce se intampla. Din punct de vedere estetic insa, lucrurile se mai  banalizeaza. De asemenea, scade portabilitate. Aparatul are 2.7 kg, nefiind chiar atat de usor de transportat. In mare, e un model pentru acasa, dar totusi poate sa fie luat si in calatorii (fata de un PC care nu poate sa fie transportat deloc, avantajul e totusi enorm).

ASUS GL702VM-GC151

Totul este la superlativ

Daca la design mai gasesti cateva lucruri de care sa te plangi, ASUS GL702VM-GC151T te incata cu o configuratie excelenta la care nu ai ce sa reprosezi. Incepand cu procesorul i7-7700HQ de 3.8 Ghz si cu arhitectura Kebby Lake si continuand cu memoria RAM de 32 GB, totul este la superlativ. Asta inseamna ca fiecare joc va merge rapid, fara sa sacadeze. In acelasi timp, poti folosi multiple programe deodata, chiar si unele care mananca foarte multe resurse (pana la urma, nu iti cumperi un laptop doar pentru a te juca, ci il vei folosi si in viata de zi cu zi; iar acesta are caracteristici mai bune decat mai toate computerele business, deci merita).

Bineinteles, un laptop de jocuri nu ar insemna mare lucru fara placa lui video. Iar ASUS GL702VM-GC151 vine cu un GeForce GTX 1060 de 6GB, o placa foarte buna, care iti va oferi jocuri la calitatea maxim posibila pe acest laptop. Ce inseamna asta? Rezolutia va fi una full HD (nu 4K, dar nici ecranul nu suporta asa ceva), placa suporta Direct x12 si VR, deci daca iti cumperi un Oculus Rift, te poti bucura de si de jocuri in realitatea virtuala.

ASUS GL702VM-GC151T, pentru gameri, una dintre cele mai bune alternative

Nu este placa perfecta, dar pentru un laptop este mai mult decat suficient. De asemenea, spatiul de stocare e generos. Laptop-ul are un HDD de 1 TB, deci destul pentru a stoca jocuri si filme, dar si un SDD de 128 GB. Acesta e bun pentru Windows si poate un joc, doua, dintre cele mai complexe, unde este ideal ca viteza de raspuns sa fie mai mare.

In final, ar trebui spuse cateva cuvinte si despre elementele de conectivitate. Acestea arata si ele ca laptop-ul este mai mult de birou, lucru evidentiat cel mai bine de lipsa intrarii VGA. Are insa HDMI< USB 3.1 si 3.0 si cititor de carduri, lucruri normale pentru niste aparate moderne. Lipsa unitatii optice ar fi o problema, pentru ca nu poti instala jocuri in format fizic. Dar poti cumpara una externa, pentru a rezolva situatia. In rest, sunetul si camera sunt foarte bune, primul oferind imersiune, iar cea de-a doua posibilitatea de face si transmisii live.

Concluzii

ASUS GL702VM-GC151 este un laptop ideal pentru fanii jocurilor. Simplul fapt ca este unul dintre cele mai bune de pe piata ar trebui sa fie atractiv, dar fara o configuratie pe masura, acestea sunt vorbe goale. Insa daca ei fiecare componenta in parte, iti dai seama ca lucrurile sta foarte bine. Pretul este si el pe masura, dar merita investitia. Vorbim peste un laptop mare, foarte rapid, cu placa video buna si cu suport VR, deci unul de calitate cu adevarat superioara.