ASUS Max X541UA-GO1709

Cunosc persoane care nu si-ar cumpara niciodata un laptop, fiind pe veci fidele unui PC. Insa cred ca ele si gresesc un pic atunci cand se raporteaza la diferente. Este adevarat ca un PC are mai multa putere ca un laptop (sau cel putin o ofera la un pret mai scazut), dar laptop-ul beneficiaza de avantajul portabilitatii. In plus, un laptop bunisor poate sa fie si el destul de ieftin. Nu te va impresiona cu adevarat, dar niciun PC ieftin nu o va face, deci oricum suntem pe picior de egalitate. Spre exemplu, ASUS Max X541UA-GO1709 (doar acum in noua oferta) este un model acceptabil, cu design ok, dar fara o configuratie care sa te dea pe spate. Aceasta se afla insa intr-un raport foarte bun cu pretul, deci din acest punct de vedere, laptopul ramane unul foarte atractiv.

ASUS Max X541UA-GO1709

Despre ASUS Max X541UA-GO1709

Chiar si atunci cand vii cu un model mai ieftin, o culoare mai speciala pentru carcasa te poate din anonimat. Iar pentru ASUS Max X541UA-GO1709 exact acest lucru se intampla. Laptop-ul este unul oarecum comun, cu diagonala de 15.6 inchi si facut din materiale conforme cu pretul de achizitie. Bine, nimeni rau pana in acest moment, dar in mod cert nu ar fi fost un aparat care sa iti atraga atentia instant daca nu era de un rosu aprins imposibil de evitat.

ASUS Max X541UA-GO1709
Laptop ASUS Max X541UA-GO1709 cu procesor Intel® Core™ i3-7100U 2.40 GHz, Kaby Lake, 15.6", 4GB, 500GB, DVD-RW, Intel HD Graphics 620, Endless OS, Red

Poate ca unii ar spune ca e un laptop de fete, dar cred ca arata suficient de bine pentru a fi bun si pentru baieti (pana la urma, nu e roz). Rosu este o culoarea destul de universala si aici arata spectaculos. In rest, avem parte de lucrurile obisnuite, tastatura numera, touchpad decent si comod si o rama nu foarte subtire pentru ecran, dar totusi ok pentru genul acesta de produs.

ASUS Max X541UA-GO1709

ASUS Max X541UA-GO1709 se descurca acceptabil din punct de vedere tehnologic

Acesta este un laptop undeva la granita dintre entry level si calitate medie. Asta inseamna ca ASUS Max X541UA-GO1709 nu te poate ajuta prea mult cand vine vorba de jocuri sau editare foto si video. De asemenea, atunci cand stii ca vei avea nevoie sa folosesti programe complexe, care consuma multe resurse, cel mai bine ar fi sa investesti intr-un aparat ceva mai bun. Dar pentru orice altceva, mai ales munca de birou sau distractie casual, laptop-ul e perfect.

In primul rand, are un procesor i3 din generatia Keby Lake (ca arhitectura), adica destul de nou si potrivit vremurilor in care traim. Memoria RAM este de de 4 GB, iar pentru ziua de astazi si pentru standardele noi, este cam putin. Asadar, nu vei putea sa faci extrem de multe lucruri deodata cu laptop-ul.

Poti deschide cateva tab-uri in Google si in acelasi timp poti ascutla muzica si lucra in Word, dar daca mai instalezi sau rulezi si alte programe in acelasi timp, lucrurile vor incetini destul de mult. Bineinteles, fara de un laptop vechi, ASUS Max X541UA-GO1709 se prezinta cu mult mai bine, dar situatia nu este perfect si nu ar trebui sa il fortezi prea tare, pentru ca el sa faca totusi fata la ceea ce iti doresti.

ASUS Max X541UA-GO1709, laptop cu design atractiv si destul de ieftin

Nu ar trebui sa intelegeti ca ASUS Max X541UA-GO1709 este un aparat slab. Consider ca exista laptop-uri bune care au configuratii mai putin spectaculoase decat acesta. Nu este insa nici premium, asa ca trebuie sa fie tratat ca atare. Are un HDD decent, de 500 GB, dar si acesta demonstreaza clasa in care se afla modelul. Ai loc pentru foarte multe filme, ca sa nu mai spun de fisiere si documente, dar in acelasi timp, spatiul se poate umple usor daca nu esti atent. Macar ca nu se umple cu jocuri noi, caci placa video integrata nu prea iti da voia sa faci asta.

In final, trebuie sa dicutam un pic si despre elementele de conectivitate, mai ales datorita faptului ca am vazut si cateva pareri negative. Pentru unii, numarul porturilor USB a fost problema, dar eu cred ca trei sunt mai mult decat suficient (mai ales cum doua sunt si 3.0). Pentru mine, mai criticabila mi se pare lipsa intrarii VGA, care te-ar ajuta sa conectezi mai usor laptop-ul la un videoproiector, desi exista rezolvari si pentru asta.

Concluzii

ASUS Max X541UA-GO1709 este un laptop foarte potrivit pentru cei care au asteptari medii de la un laptop, dar un buget nu atat de mare. Este mai mult decat competent si chiar te va ajuta sa iti tii proiectele si pasiunile in oridine. Poate ca nu este el cel mai complex, dar e decent si mai mult decat atat, arata foarte bine.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply