ASUS A541NA-GO469

Asus pare sa fie firma cu unele dintre cele mai multe si cele mai diferse modele de laptop ieftine. Bineinteles, in aceasta categorie nu putem discuta despre o varietate chiar atat de mare. Desi exista multe modele, ele au configuratii asemanatoare, doar unele detalii variind de la unul la altul. Insa atat timp cat ai de unde alege, totul este excelent si daca vii cu parerea potrivita despre un astfel de model, el nu are cum sa dezamageasca. ASUS A541NA-GO469 (vezi noua oferta) nu este, asadar, genul de laptop care sa te impresioneze, dar acorda-i o sansa si s-ar putea sa iti devina foarte util, mai ales daca il cumperi pentru ceea ce este el bun.

ASUS A541NA-GO469

Despre ASUS A541NA-GO469

Ideea de baza pe care ti-o prezinta acest laptop este ca el e facut pentru cei care nu cauta tehnologie foarte avansata sau pentru cei care au deja un computer bun, dar isi doresc si ceva mai ieftin pe langa. Asadar, ASUS A541NA-GO469 functioneaza ok si ca laptop principal, pentru cineva care cauta sa il utilizeze preponderent pentru comunicare si internet (pentru o persoana mai in varsta, una fara prea mari cunostinte in domeniu sau pentru un copil, acesta poate sa fie investitia perfecta), dar si ca model secundar, daca vrei sa il iei dupa tine la birou si nu iti trebuie o configuratie impresionanta.

ASUS A541NA-GO469
Laptop ASUS A541NA-GO469 cu procesor Intel® Quad-Core Celeron® N3450 pana la 2.20 GHz, 15.6", 4GB, 500GB, DVD-RW, Intel HD Graphics 500, Endless OS, Silver

Precesorul este un Intel Quad Core Celeron de 2.2 Ghz, un model mai slab si mai vechi, perfect insa pentru aceste modele entry level. Puterea nu e foarte mare, dar combinat cu placa de RAM de 4 GB, iti va oferi un nivel de utilitate chiar decent. Se misca intr-un mod acceptabil pe internet, dar nu poti tine descrise 10 tab-uri si sa ai pretentii de la el. In rest, programele de baza sunt rulate ok, cu o viteza normala.

ASUS A541NA-GO469 lateral

ASUS A541NA-GO469 vine cu o configuratie slabuta, dar in acelasi timp, nu-i poti cere mai mult

Ecranul este unul HD, dar placa video e slaba, deci jocurile sunt excluse. Te poti uita insa la filme, neexistand nicio problema din acest punct de vedere. In final HDD-ul este unul normal pentru aceasta categorie de produse. Are 500 GB, nu ofera spatiu pe cat ar avea un laptop premium, dar pentru pretentiile lui ASUS A541NA-GO469 este suficient.

Portabilitatea este unul dintre principalele motive pentru care o persoana isi cumapra un laptop, iar ASUS A541NA-GO469 este perfect pentru asa ceva, in special cand ai acasa un PC bun, dar la munca sau in vacanta nu ai nevoie de ceva foarte puternic. Asa cum am spus mai sus, laptop-ul este entry level, dar de multe ori nu e necesar decat sa vezi filme, sa asculti muzica intr-o calatorie sau sau sa lucrezi in Microsoft Office si pentru toate acestea modelul acesta e potrivit.

Poate fi luat la birou

In primul rand, are o diagonala mare, de 15.6 inchi, deci totul se va vedea foarte clar pe ecran (rezolutia ajuta si ea, bineninteles). In al doilea rand, ASUS A541NA-GO469 are 2 kg, deci e relativ usor de transportat. Ca design, el arata destul de bine, semanand destul de mult cu alte laptop-uri mai scumpe. Nu e facut din cele mai bune materiale, carcasa find doar din plastic, dar asa e mai usor si pastreaza pretul scazut.

Totusi, toate acestea nu ar insemna foarte multe pentru munca la birou daca el nu ar avea si cateva elemente de conectivitate. Din fericire, el are pe toate cele care conteaza, incepand cu unitatea de citire scriere CD-uri, o aparitie mai rara in ziua de astazi. De asemenea, sunt prezente porturile USB 2.0 si 3.0, dar si cititorul de carduri. Iar pentru conectare la video proiector sau la alte dispozitive de genul, exista intrari VGA si HDMI, nimic nefiind lasat, asadar, la voia intamplarii.

Partea mai putin buna pentru unii este ca laptop-ul nu vine si cu Windows instalat si ca singura versiunea suportata e 10. Dar cum aceasta este una dintre cele bune si cum romanii nu au fost niciodata impiedicati de lipsa sistemul de operare oficial, nu cred ca e o mare problema, desi instalarea dureaza mai multe decat de regula pe acest dispozitiv.

Concluzii

ASUS A541NA-GO469 este un laptop ieftin si trebuie sa fie tratat ca tare. Nu iti va schimba lumea, dar poate sa fie si foarte util daca il cumperi pentru ceea ce trebuie. Am spus deja pentru ce cred eu ca este bun si daca te afli printre categoriile respective de cumparatori, ar trebui sa il treci si pe acesta pe o posibila lista de variante, pentru ca in mod cert este decent pentru pretul sau.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply