Samsung 40MU6102

Daca vrei sa vezi cum a avansat piata de televizoare in ultimii ani, e suficient sa fii atent la modelul de televizor pe care il vom prezenta in cele ce urmeaza. Este adevarat ca Samsung este o firma foarte mare si ca are aparate pentru toate buzunarele, dar chiar si in urma cu doi ani era imposibil sa gasesti un model UHD la un pret relativ scazut. Dar cu Samsung 40MU6102 (vezi AICI pretul cu reducere) firma a reusit acest lucru chiar foarte bine, lansand un aparat avansat, ieftin si, iarasi, destul de important, cu o diagonala mica, lucru rar si in ziua de astazi.

Samsung 40MU6102

Despre Samsung 40MU6102

Samsung 40MU6102 este cel mai mic exponent al unei serii cu foarte multe modele. Si daca majoritatea televizoarelor de pe piata fac parte din niste familii mai extinse, diferentele dintre ele nu sunt chiar atat de mari. In cazul acesteia insa, intre diagonala celui mai mic televizor si cea a celui mai mare, diferenta este de aproape 1 metru.

Samsung 40MU6102
Televizor LED Smart Samsung, 100 cm, 40MU6102, 4K Ultra HD

Oricum, primul dintre ele, adica modelul despre care si vorbim, are 100 cm, fiind unul bun pentru dormitor. Daca in ceea ce priveste designul pachetul este unul mai mult decat ok, trebuie sa spun ca am fost destul de dezamagit de stativ. El isi face treaba, lucru foarte bun, dar arata destul de rau, fiind mare, butucanos si deloc elegant.

Samsung 40MU6102 lateral

Samsung 40MU6102 face parte dintr-o serie interesanta

Dincolo de acest minor neajuns, Samsung 40MU6102 este insa un model avansat. Prima caracteristica unde putem vedea acest lucru este imaginea, care se bucura de o rezolutie 4k UHD. In sine, acest lucru este diferit, pentru ca televizorul ajunge astfel sa fie unul dintre cele mai mici dintre cele care pot oferi o astfel de rezolutie.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Si, pe langa faptul ca imaginile se vor putea vedea de patru ori mai clar, culorile si contrastul se imbunatatesc si ele pentru ca ecranul este si unul HDR. Nu asistam la acelasi nivel de negru ca la un model 100 % premium, dar calitatea este oricum una excelenta.

Sunet bun, sistem de operare clasic Samsung

Partea sonora ajunge sa fie uneori o dezamagire la televizoare, dar pentru Samsung 40MU6102 nu este cazul de asa ceva. Asta pentru ca la diagonala lui micuta, difuzoarele de 20 W impreuna sunt mai mult decat ok. Daca iti propui sa folosesti acest televizor doar in dormitor, atunci nici nu cred ca ai nevoie de mai mult (nu ca nu se poate face rost de mai mult, intrucat un sistem audio decent nu costa mult deloc).

Bineinteles, nu putem vorbi despre un televizor modern fara sa amintim si de componenta smart. Samsung 40MU6102 beneficiaza de un sistem de operare Tizen, propriu celor de la Samsung. Pe de-o parte, acesta nu a fost niciodata cel mai bun de pe piata, dar, in acelasi timp, la un model mai mic si mai putin puternic asa cum este acesta, sistemul de operare existent isi face foarte bine treaba. Are multe aplicatii (aceasta nu a fost niciodata o problema), se misca binisor (nu la fel ca Web OS, dar ok) si are o interfata acceptabila.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Chiar daca este mic, Samsung 40MU6102 are parte de toate porturile de care e nevoie. Astfel, televizorul poate sa isi indeplineasca foarte bine functiile multimedia, intrucat are si porturi USB si HDMI. Acestea fac fata bine utilizarii unor periferice (mouse si tastatura), dar si a altor dispozitive (laptop, PC, stick, Blu-ray player, sistem sonor etc). In final, daca vrei, poti cumpara si o telecomanda inteligenta, care te ajuta sa folosesti aparatul fara mouse. Aceasta se misca foarte bine si este o adevarata binecuvantare cand vine vorba despre functiile smart.

Concluzii

Fara a fi un model revolutionar, Samsung 40MU6102 ramane unul dintre cele mai avansate televizoare cu diagonala mica de pe piata. Acesta este o varianta excelenta pentru dormitorul tau si vine la un pret mic, chiar surprinzator pentru cate caracteristici premium are. Nu este insa un model premium cu adevarat, cateva caracteristici de design, dar si materialele, facundu-l sa nu atinga acest statut. Dar brandul din spatele lui si calitatea il recomanda oricum, fie ca e premium sau nu. Asadar, daca ai nevoie de un astfel de model, nu stiu cate sanse ai sa gasesti unul cu adevarat mai bun, la acelasi pret si cu atat de multe avantaje.  In final, Samsung 40MU6102 ne arata unde se indreapta industria si directia e buna.

8.5 Total Score
Samsung 40MU6102, un televizor mic, dar cu multe calitati premium

Desi nu face parte dintre cele mai mari televizoare, modelul Samsung 40MU6102 are tot ce ii trebuie pentru a fi o alegere inteleapta. Pret bun, rezolutie 4K, este smart si multe altele

PROS
  • Poate cel mai avansat televizor de 100 cm
  • Raport calitate pret foarte bun
  • Rezolutie 4K UHD
  • Sistemul smart ok
CONS
  • Stativul nu arata atat de bine
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply