Horizon 55HL9910U

Horizon este genul de firma care in urma cu vreo cativa ani avea in oferta doar produse ieftine, televizoare de buget care nu erau rele din punct de vedere calitativ, dar nici nu puteau sa te dea pe spate. In ultima vreme insa, o parte din catalogul lor a crescut semnificativ ca valoare, firma ajungand sa produca si niste modele aproape premium. In acelasi timp, pretul a crescut si el, dar este normal dat fiind calitatea din ce in ce mai ridicata. Horizon 55HL9910U (vezi cea mai noua promotie) este, in primul rand, un televizor mare. In acelasi timp, este unul cu tehnologii bune spre foarte bune. Poate ca nu se afla la acelasi nivel cu Samsung sau LG, dar in mod cert reuseste sa le faca un pic de concurenta modelelor medii de la acesti giganti ai pietei.

Horizon 55HL9910U

Despre Horizon 55HL9910U

O caracteristica de baza a unui model ieftin este designul simplu si e normal sa fie asa. Insa Horizon 55HL9910U ne arata foarte simplu ca se ridica deasupra acestei categorii prin faptul ca vine cu un aspect foarte inspirat, chiar premium as putea spune.

Horizon 55HL9910U
Televizor LED Smart Horizon, 140 cm, 55HL9910U, 4K Ultra HD

Rama este extrem de subtire, aproape inexistenta, lucru pe care il putem vedea doar la cele mai scumpe televizoare de pe piata (iar acesta nu este nici pe departe asa). Diferenta se cunoaste un pic in partea din spate, unde modelul nu mai este chiar atat de subtire, dar, privit din fata, el arata excelent.

Horizon 55HL9910U inclinat

De asemenea, Horizon 55HL9910U are si doua picioare ok montate si suficient de stabile. Totusi, diagonala este de 140 cm (vezi si modelul de 123 cm), ceea ce inseamna ca modelul va sta cel mai bine in perete. El este potrivit si pentru acasa (dar ai nevoie de un living mare), dar si pentru un spatiu public. Oricum, el arata foarte bine si acesta este cel mai important lucru.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Imagine pe masura, la partea de sunet se putea mai bine

Un astfel de televizor trebuie sa vina si cu o imagine buna pentru a impresiona cu adevarat. Iar Horizon 55HL9910U o face, intre anumite limite. Televizorul este unul cu rezolutie 4K UHD si asta inseamna ca imaginea va fi mult mai clara si vei putea sa vezi filme la cea mai inalta calitate posibila.

De asemenea, emisiunile HD sau SD vor fi redate si ele la o calitate ceva mai buna decat cea normala. Insa exista si niste lipsuri, cea mai importanta fiind cea a unui sistem HDR la zi. Astfel, probabil ca unii vor gasi culorile ca fiind mai putin spectaculoase, dar, chiar si asa, televizorul livreaza niste lucruri superioare cand vine vorba de imagine.

La partea de sunet sta ceva mai slab. Difuzoarele sale nu sunt chiar unele inferioare, dar nu ar trebui sa uitam de faptul ca diagonala nu este nici ea mica. In general, televizoarele mari au probleme la sunet si nici acesta nu face exceptie.

Pentru acasa putem spune ca totul este ok, daca nu esti cel mai pretentios utilizator. Insa pentru un spatiu public sau pentru momentele in care vrei redare sonora de cea mai inalta calitate, folosirea unui sistem sonor devine obligatorie.

Functii smart decente

Nu se poate sa ai un televizor 4K fara sa ii permiti sa se conecteze la internet. Pana la urma, serviciile de sharing, asa cum este Netflix, raman principala sursa de programe 4K de la noi din tara (legal vorbind, cel putin). Televizorul foloseste un sistem de operare HOS (unul propriu), care este bine instalat. Aplicatiile sunt usor de gasit si se misca rapid.

Nu am vazut nicio problema la acesta, desi nu are un nume recunoscut in industrie (asa cum este webOS, spre exemplu). Horizon 55HL9910U se conecteaza la retea prin Wi-Fi si tot asa se poate conecta si cu diverse dispozitive mobile. Daca vrei sa te uiti la filme sau sa te joci din surse externe, atunci cele trei intrari USB si cele patru HDMI iti stau la dispozitie.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

Horizon 55HL9910U nu este chiar un model premium, avand cateva lipsuri. Dar in clasa medie este comparabil cu absolut tot ceea ce ofera firmele mari si, in plus, pretul sau este chiar usor mai scazut. Un televizor de 140 cm costa un pic, dar acesta e chiar decent. In plus, il poti folosi in tot felul de locatii, nu doar acasa, lucru care reprezinta intotdeauna un plus important pentru un televizor.

8.5 Total Score
Horizon 55HL9910U, un televizor marisor si bun, la un pret excelent

Un model de televizor cu o diagonala destul de mare, calitatea imaginii chiar surprinzatoare si sunet bun pentru Horizon 55HL9910U.

PROS
  • Diagonala destul de mare
  • Aspect spectaculos, cu o rama foarte subtire
  • Rezolutie 4K si imagine foarte buna
CONS
  • Nu are un sistem HDR foarte modern
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply