Horizon 24HL5309F

Fiecare televizor trebuie sa fie “criticat” in functie de pertul sau. Atunci cand costa mai putin ca un telefon, e clar ca asteptarile nu pot sa fie prea mari. De regula, acestea sunt si niste modele mici, deci automat mai simple din punct de vedere tehnologic. De asemenea, ele provin si de la niste firme de buget, asa cum este Horizon (desi in ultima vreme ei au scos si televizoare de calitate medie, smart si chiar UHD). Dar Horizon 24HL5309F (vezi AICI noua oferta) ramane un model mic, simplu si foarte ieftin. Este o solutie decenta pentru a fi montat intr-o camera mai mica, dar mai mult decat atat nu poti face cu el.

Hozion 24HL5309F

Despre Horizon 24HL5309F

Horizon 24HL5309F este un model cu o diagonala de 60 cm, adica una mica. Nici macar nu se poate spune ca este un aparat bun pentru a fi montat in dormitor, perfect fiind pentru camere si mai mici decat atat. Este insa o solutie buna pentru bucatarie sau pentru birou (acasa sau la munca). De asemenea, as spune ca poate sa stea destul de bine si intr-o camera de hotel. El este prezentat si ca monitor TV, deci poate sa fie folosit si impreuna cu un PC. Nu e potrivit pentru cei care vor sa se joace (cel putin pentru cei care vor performante inalte), dar daca tii doar sa ai un monitor mai mare, il poti incerca si pentru asta.

Horizon 24HL5309F
Televizor LED Horizon, 61 cm, 24HL5309F, Full HD

In ceea ce priveste design-ul, Horizon 24HL5309F e ok. Rama lui e chiar destul de subtire, iar stativul isi face treaba, desi trebuie sa recunosc si faptul ca se putea sa arate si ceva mai bine, acesta fiind prea mult inspirat de modul in care arata stativul unui monitor de PC. Carcasa in sine si ea ok, oferind televizorului un aspect general destul de ingrijit, cu siguranta la nivelul multor altor modele de pret redus sau mediu de pe piata.

Hozion 24HL5309F

Horizon 24HL5309F are performante decente, dar nimic special

Cred ca e de asteptat sa se intample asta, dar fiind pretul de achizitie pentru Horizon 24HL5309F, unul foarte scazut. Asadar, depinde si de asteptarile tale, pentru ca daca vrei ceva macar mediu, cu siguranta vei fi dezamagit. Dar daca te multumesti cu un tv simplu, atunci situatia se schimba.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Rezolutia ar fi una full HD, dar acest lucru depinde mult de setarile pe care le faci si, bineinteles, de calitatea sursei. Asadar, meniul este unul destul de alambicat si dureaza pana gasesti setarile perfecte, cele care nu distrug nici culorile, nici contrastul. Desigur, aici intervin iarasi asteptarile de la televizor, pentru ca multi cumparatori se pot multumi si cu o imagine imperfecta, pentru ca oricum nu folosesc prea mult televizorul. Dar esential este ca ea se poate seta sa fie cat mai buna, iar atunci te poti bucura si de o rezolutie pe masura (dar tot nu trebuie sa compari cu un televizor care costa de vreo cinci ori mai mult).

Arata decent pentru pretul sau

Sunetul este insa destul de slabut, unii spunand chiar ca e decent doar cu niste boxe Eu sunt insa de alta perere, din urmatorul motiv. Horizon 24HL5309F este genul de tv pe care dai bani putini tocmai pentru ca nu vrei o calitate iesita din comun. Si sunetul e slab la cele mai multe televizoare, dar cand investesti mai mult, merita sa o faci si intr-un sistem audio. In acest caz, as spune ca nu si pana la urma, sunetul e ok daca nu montezi televizorul intr-o camera mare si galagioasa.

Si in final, sa vedem cum stau lucrurile si din partea elementelor de conectivitate. Horizon 24HL5309F are slot CI+ pentru cablu HD si cate o intrare USB, HDMI si PC. As spune ca privinta primelor doua e relativ putin. Poti vedea filme de pe stick sau chiar de pe DVD player, dar nu poti folosi si un sistem audio in acelasi timp, ceea ce este un minus.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

Horizon 24HL5309F nu este nici pe departe televizorul perfect, dar e respectabil pentru pretul sau. In cele din urma, discutam despre un televizor secundar, care merita cumparat atunci cand stii ce iti doresti. Nu surprinde pe nimeni prin calitatea lui, dar nici nu face ceva complet gresit. Acasa sau la munca, el isi face treaba si raportul calitate pret devine astfel unul mai mult decat satisfactor. Daca ai norocul sa il gasesti si cu o reducere consistenta, atunci e clar ca lucrurile se vor imbunatati.

8.5 Total Score
Horizon 24HL5309F, un televizor mic, de bucatarie

Horizon 24HL5309F - nu este un model perfect insa este accesibil multora dintre noi

PROS
  • Televizor foarte ieftin
  • Design-ul e ok pentru pretul sau
  • Imagine full HD
CONS
  • Sunet slab
  • Are doar o intrare HDMI
Add your review

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply