Horizon 49HL8510U

Daca se intampla sa te intereseze un televizor nou din 2018, este clar ca piata este atat de variata incat uneori s-ar putea sa iti fie greu sa si alegi ceea ce vrei. Nu doar ca firmele mari continua sa creeze aparate deosebite (pentru cei cu un buget de achizitii mai mare) cat si unele mai simple si mai ieftine, dar firmele mici vin si ele cu din ce in ce ia multe solutii bune, la preturi acceptabile, la fel ca inainte. Horizon 49HL8510U (vezi oferta de azi) este unul dintre aceste televizoare, un model chiar bun, care se ridica un pic deasupra mediei. Nu este cu care sa te poti lauda printre cei care chiar urmaresc ultimele si cele mai scumpe aparitii, dar in acelasi timp, poate fi mai mult decat perfect pentru piata de la noi.

Horizon 49HL8510U

Despre Horizon 49HL8510U

La 123 cm, televizorul are dimensiunea perfecta pentru a-si gasi locul in orice camera, in functie de cat de spatioasa e aceasta (mai putin in bucatarie, bineinteles). Daca ai un dormitor mare, poti merge pe mana lui. Daca insa stai intr-o casa mai mica (sau in una normala), atunci Horizon 49HL8510U ar putea sta la fel de bine si in living. Asadar, este un televizor care in functie de necesitati si de buget poate inplini atat rolul de aparat principal in casa, cat si pe cel de model secundar.

Horizon 49HL8510U
Televizor LED Smart Horizon, 123 cm, 49HL8510U, 4K Ultra HD

Si design-ul il recomanda pentru ambele posibilitati. Televizorul arata bine, incorporand cam toate elementele care fac atractiv un televizor modern. In primul rand, are o rama subtire, care pune in valoare ecranul. Apoi, carcasa este ok (poate nu cea mai atractiva din lume, dar in tot cazul acceptabila pentru clasa lui), iar stativul cu doua picioare e suficient de mare pentru a oferi si stabilitate daca totusi nu vrei sa montezi televizorul in perete.

Horizon 49HL8510U

Aceleasi caracteristici pe care le putem gasi la toata seria

Horizon 49HL8510U este, de fapt, doar unul dintre modelele care poarta, in mare, acelasi nume. Diferenta dintre acestea este digonala, caci caracteristicile tehnologice sunt, de fiecare data, aceleasi. Iar asta e bine, pentru ca asa ai parte de televizoare bune si la 102 cm si la 140.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Asa cum spuneam, acesta are 123 cm, deci imaginea cu rezolutie 4K UHD se va vedea numai bine pe el, iar cea SD sau HD va capata si ea o calitate rezonabila. Bineinteles, televizorul ramane totusi unul mai ieftin, deci nu beneficiaza de toate functiile moderne pe care le-ai putea gasi la un Samsung sau LG de top.

Avantajul consta insa in pret si in raportul sau cu nivelul de calitate. Da, Horizon 49HL8510U nu e HDR si nu are nici local dimming, dar asta nu inseamna ca nu are culori si contrast de calitate, ba chiar dimpotriva. Este un televizor foarte bin in ceea ce priveste imaginea, iar prin elementele sale de conectivitate iti permite sa vezi tot felul de filme. Stim ca pe cablu mai mult de full HD nu se poate, dar exista Netflix si Youtube si sistemul smart iti permite sa te conectezi relativ usor la acestea.

Horizon 49HL8510U, o diagonala intermediara

Nu are prea multe aplicatii, dar atat timp cat cele de baza sunt prezente, totul e bine. De asemenea, functiile smart pot fi puse in valoare de telecomanda, mouse + tastatura sau prin smartphone, fiecare varianta fiind suficient de responsiva.

Sunetul este insa la limita acceptabila. Este ok din punct de vedere calitativ, dar slab din cel al volumului. Sa spunem ca pentru un astfel de televizor se putea si mai rau, dar daca vrei o experienta pe masura imaginii, e clar ca vei avea nevoie de ajutor. Aici intervine un sistem de sunet bun, capabil sa redea suficient de bine pentru a completa imaginea. Horizon 49HL8510U are intrari HDMI suficiente pentru a-i face loc si acestuia, asa cum are si USB-uri destule.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

Nu este prima oara cand spun ca Horizon este o firma cu televizoare din ce in ce mai bune. Este clar ca nu se vor compara niciodata cu marile firme din Asia, pentru pe segmentul lor, adica entry level, cu pret scazut, calitate creste simtitor. Acum cativa ani nu cred ca se gandea cineva ca va putea cumpara un tv smart si 4k, de 123 cm la mai putin de 2000 de lei. Dar iata ca Horizon 49HL8510U a ajung aici si e foarte bine. In functie de necesitati poti alege si alte modele de la ei, dar acesta e perfect pentru camerele de marime medie.

9.5 Total Score
Horizon 49HL8510U, televizor numai bun pentru camerele medii

Horizon 49HL8510U - un pret excelent pentru asa functii si asa diagonala

PROS
  • Raportul calitate pret
  • Imaginea
  • Design-ul
CONS
  • Sunetul cam slabut
Add your review

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply