Horizon 49HL9910U

Daca despre televizoarele de anul trecut de la Horizon puteam spune ca sunt unele decente, ar fi de asteptat ca modelele de anul acesta sa fie chiar mai bune decat atat. Si, din fericire, micul producator nu a dezamagit si a venit cu vreo cateva imbunatatiri, atat pe partea de design, cat si in ceea ce priveste performantele. Nici acum nu vorbim despre niste modele complet premium (in cazul celor mai bune ale firmei, pentru ca ei in continuare au si multe modele ieftine), dar nivelul de calitate este vizibil mai ridicat. Horizon 49HL9910U (vezi aici cel mai bun pret al momentului) demonstreaza foarte bine acest lucru, fiind un update excelent la niste modele si asa peste medie.

Horizon 49HL9910U

Despre Horizon 49HL9910U

Daca te astepti ca modelul sa imparta un design mai putin spectaculos cu aparatele scoase pe piata de firma in trecut, atunci cu siguranta vei avea o surpriza. Asta pentru ca Horizon 49HL9910U are mai multe in comun cu televizoarele noi si premium decat cu cele mai vechi.

Horizon 49HL9910U
Televizor LED Smart Horizon, 123 cm, 49HL9910U, 4K Ultra HD

Asta inseamna ca el chiar arata spectaculos, acesta fiind aspectul care il diferentiaza cel mai mult de restul televizoarelor din clasa lui. Producatorii au fost foarte inspirati atunci cand i-au montat o rama foarte subtire, care aproape ca nu se vede (acest lucru se datoreaza si culorii foarte bine alese), un stativ decent si o carcasa care, in mare, reuseste sa mentina grosimea totala a televizorului la un nivel foarte scazut.

Horizon 49HL9910U inclinat

Horizon 49HL9910U are si o diagonala decenta, care il recomanda celor ce isi doresc niste performante mai aproape de ceea ce primim la cinema. Acesta ajunge la o diagonala de 123 cm. Nu este un model imens, dar este unul care la fel de bine poate sa fie montat si in dormitor, dar si in living, oferind o experienta foarte placuta, indiferent de camera unde va sta.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Sistemul smart este la datorie

Nici ca imagine Horizon 49HL9910U nu sta rau deloc. O principala diferenta in comparatie cu modelele mai vechi este ecranul mult mai luminos pe care acest aparat il prezinta. Asta inseamna ca televizorul va oferi un contrast mai bun si culori mai vii, toate acestea pe langa rezolutia 4K UHD cu care veneau si unele modele de anul trecut.

Practic, acum nivelul de calitate se apropie si mai mult de premium. Bineinteles, trebuie sa iei in considerare faptul ca Horizon 49HL9910U are doar un panou LED, in timp ce un televizor premium e QLED sau OLED. Dar, in categoria lui de pret, acesta se poate compara destul de usor cu ceea ce ofera chiar si firmele mari, de la care oricum imprumuta destul de multe caracteristici.

Sunetul a fost si el un pic imbunatatit, difuzoarele fiind ceva mai puternice decat clasicele cu putere de 10 W. Acestea au 12, oferind un sunet un pic mai clar, capabil sa acopere mai bine camera. In acelasi timp, nu ar trebui sa uitam ca televizorul are o rama foarte subtire, asa ca sunetul bun vine ca un nou reminder la calitatea generala a modelului.

Nu se putea ca un televizor de calitate medie sa nu aiba parte si de un sistem de operare smart cat de cat la acelasi nivel. Horizon 49HL9910U foloseste Opera TV, o tehnologie destul de buna care ii permite sa se miste rapid si sa aiba acces la multe aplicatii. Colorat si intuitiv, acest sistem este bine implementat si, daca vrei sa vezi filme 4K si alte emisiuni sau sa asculti muzica, el va reprezenta mediul perfect prin care o vei putea face.

In final, trebuie spus ca Horizon 49HL9910U are mai multe porturi decat unele dintre modelele precedente ale firmei. Acesta are patru intrari HDMI si mai multe USB-uri, adica prezinta suficient spatiu pentru a putea conecta diverse dispozitive externe, de la periferice, stick-uri si sistem audio, pana la un Blu-ray player sau o consola pentru jocuri.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

Daca vrei un televizor la pret mediu, ceva mai ieftin decat al marilor firme, dar in acelasi timp cu niste caracteristici care il plaseaza pe acelasi nivel cu ele, Horizon 49HL9910U este o alegere foarte buna pentru tine. Arata foarte bine si functioneaza pe masura. Raportul dintre pret si calitate este unul excelent si se vede ca firma a adus imbunatatiri modelelor din trecut, care nici ele nu erau rele deloc. Esential este sa nu te sperii de numele mai putin sonor, caci el nu este deloc un indicator al calitatii.

8.5 Total Score
Horizon 49HL9910U, design placut si performante pe masura

Horizon 49HL9910U isi poate incanta cumparatorii cu un aspect premium si un pret de invidiat.

PROS
  • Design impecabil
  • Rezolutie 4K si un ecran imbunatatit
  • Sunet decent
  • Sistemul de operare isi face treaba
CONS
  • Nimic
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply