Horizon 49HL9710U

Daca vrei un televizor modern si nu ai chiar atat de multi bani la dispozitie, tot se gasesc doua solutii pentru tine. Una ar fi sa te orientezi spre un model de anul trecut. In cele din urma, firmele nu vin cu schimbari imense de la un an la altul, asa ca sansele de a pastra intacte mai toate caracteristicile esentiale sunt destul de mari. O a doua varianta este sa cauti un televizor de la o firma mai mica, dar de incredere. Acestea fiind spuse, poti sa si combini cele doua strategii si ai sa descoperi ca pretul scade si mai mult asa. Horizon 49HL9710U (doar aici gasesti cel mai bun pret) este un model care iti demonstreaza foarte bine teoria de mai sus. Daca il gasesti redus, vei fi cu adevarat incantat de pret, dar nici intreg nu e chiar atat de scump.

Horizon 49HL9710U

Despre Horizon 49HL9710U

Televizorul este unul care arata destul de bine. Horizon au aratat ca au invatat multe de la firmele de top si unul dintre lucrurile imprumutate este constanta in a scoate modele cu o rama foarte subtire.

Horizon 49HL9710U
Televizor LED Smart Horizon, 123 cm, 49HL9710U, 4K Ultra HD

In sine, Horizon 49HL9710U nu este cel mai mic televizor posibil (carcasa din partea din spate e normala, nici pe departe una cu adevarat subtire), dar, privit din fata, televizorul chiar arata destul de spectaculos. Este negru, dar, cum rama e abia vizibila, nu se pune problema sa te distraga. Stativul e ok, ofera siguranta, dar nu e atat de bine integrat in ansamblu pentru a crea ceva spectaculos.

Horizon 49HL9710U inclinat

Apoi, Horizon 49HL9710U este si un model destul de marisor. Are o digonala de 123 cm, ceea ce il plaseaza undeva la granita dintre un aparat pentru dormitor (daca e mai mare) si unul pentru living. Per total, as spune ca e mai indicat sa il montezi in camera mai mare, dar oricum el va arata bine oriunde.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Performante care sa sustina designul

Un televizor care doar arata bine nu ar aduce mare lucru in plus. In cele din urma, si mai mult conteaza cum functioneaza el, iar Horizon 49HL9710U e mai mult decat decent pentru pretul sau. Acesta imbina asa cum trebuie unele aspecte premium cu unele mai simple, ceea ce si explica destul de bine pretul.

Asadar, televizorul este unul 4K UHD, ceea ce il ridica instant in ochii oricui vrea un model mai bun. Ecranul este unul excelent, cu culori vii si bogate si un contrast decent. Chiar daca functia HDR nu este atat de bine implementata, pentru banii pe care ii dai pe el televizorul are o imagine care incanta. Apoi, filmele la calitate 4K sunt si ele un element foarte important, iar functia de upscale isi face bine treaba si poti vedea si programe SD la o calitate mai ridicata.

Sunetul este si el la un nivel asteptat. E suficient de puternic pentru a umple o camera medie, dar nu pe atat de tare incat sa nu ai nevoie de un sistem audio pentru o experienta premium. Asadar, se afla la standardele generale impuse de modelele de calitate medie, ceea ce reprezinta o alta bulina alba pentru televizor.

In final, sistemul smart este si el prezent si e chiar foarte bine implementat. Acesta reactioneaza rapid la comenzi si are diverse aplicatii utile (nu chiar la fel de multe ca webOS). Interfata e ok (sistemul de operare folosit este o versiune de Opera) si, chiar daca nu se afla printre cele mai bune din industrie, tot iti ofera ceea ce trebuie, adica posibilitatea de a vedea filme in format 4K si de a accesa internetul si toate avantajele oferite de el.

Din pacate, Horizon 49HL9710U are cam putine porturi. Cu USB-ul nu e o problema chiar atat de mare, dar doua intrari HDMI e cam putin. Daca folosesti un sistem audio nu iti mai ramane decat varianta unui singur alt dispozitiv, ceea ce limiteaza cam mult posibilitatile.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

Horizon 49HL9710U este un televizor marisor si bun, cu un pret care il recomanda cumparatorilor fara bugete iesite din comun. Acesta ramane un exponent al unei firme micute, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa fii atent si la firme de acest gen, pentru ca poti pierde oferte importante. Pentru pretul lui, televizorul iti ofera absolut tot ceea ce trebuie, de la design la caracteristicile de imagine si la functiile smart. Si, in plus, toate acestea sunt mai mult decat decent implementate.

8.4 Total Score
Horizon 49HL9710U, televizor decent, la un pret mai mult decat acceptabil

Horizon 49HL9710U beneficiaza de un design foarte bine pus la punct, imagine foarte buna.

PROS
  • Design interesant pentru un model destul de ieftin
  • Raport calitate pret bun
  • Rezolutie 4K
  • Sistem de operare competent
CONS
  • Doar doua porturi HDMI
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply