Sony Bravia 65XE8505

La cum arata lucrurile acum pe piata de televizoare, a devenit destul de greu sa iti poti da seama care mai sunt diferentele intre un model mid-range si unul de inalta performanta. Cum performantele lor sunt foarte apropiate, daca nu esti expert in domeniu, cel mai simplu indicator e pretul. Daca televizorul are totusi un cost “pamantean”, atunci nu e cu adevarat premium. Din acest punct de vedere, Sony Bravia 65XE8505 (acum este disponibil la reducere) e un televizor ok. Nu e chiar cel mai accesibil de pe piata, dar in acelasi timp, poti gasi usor o explicatie pentru asta.

Sony Bravia 65XE8505

Despre Sony Bravia 65XE8505

De ce spun ca exista o explicatie destul de buna pentru pretul televizorului? In primul rand, pentru ca Sony Bravia 65XE8505 are o diagonala de 164 cm. Ma rog, nu ca ar fi cel mai mare televizor de pe piata, dar oricum e unul foarte mare, aflat cam la limita maxima pentru ce ar trebui sa folosesti acasa (deja daca depasim ajungem la televizoare destinate spatiilor de afaceri si celor publice).

Sony Bravia 65XE8505
Televizor Smart Android LED Sony Bravia, 163.9 cm, 65XE8505, 4K Ultra HD

In acelasi timp, e un model care arata bine, avand o rama foarte, foarte subtire. In spate nu mai sta chiar la fel de bine, dar aceasta parte nu o vezi, deci nu conteaza prea tare. Singurul lucru care nu m-a impresionat e stativul. Din punct de vedere functional il inteleg, pentru ca in el incap toate cablurile care duc la TV. Dar din punct de vedere estetic, el lasa de dorit.

Sony Bravia 65XE8505 new

Sony Bravia 65XE8505 e un televizor cu multe tehnologii premium

De fapt, as merge pana acolo unde as afirma cu incredere ca e premium. Poate nu in sensul larg, in comparatie cu toate televizoarele existente pe piata, dar pentru Romania, e unul dintre cele mai bune care pastreaza un pret normal. Si cred ca producatorii s-au gandit si ei la asta, pentru ca au dotat televizor cu unele tehnologii pe care le gasesti doar la aparate mai scumpe.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor 

Cea mai importanta este iluminarea de fundal direct cu LED, aceasta aducand cu sine un contrast mai bun. Asadar, Sony Bravia 65XE8505 va veni cu o imagine superioara comparativ cu vecinele de categorie. In rest, caracteristicile sunt cele normale, adica 4K UHD si HDR 10 (functie care va arata mai bine datorita sistemului de iluminare) si chiar daca va trebui sa umbli putin la setari pentru a ajunge la cele mai bune imagini, nimic nu e foarte dificil.

Pe cat de buna este imaginea, pe atat de dezamagitor e insa sunetul. Pur si simplu, acesta e redat prin doua difuzoare de 10 W. Nu ar fi o problema daca televizorul ar fi cu vreo 50 cm mai mic, dar pentru unul de 164 cm, e foarte putin. Cu alte cuvinte, daca vrei ca Sony Bravia 65XE8505 sa iti ofere si o redare sonora pe masura celei vizuale, atunci ar fi cazul sa investesti si intr-un sound bar. Atunci vei vedea ca sunetul e clar si de calitate, cu texturi fine si o buna diferentiere intre momentele intense si cele de liniste.

Sistem de operare din 2017

Am ajuns la un punct in care sistemele de operare pentru functiile smart nu mai sunt chiar atat de diferite de la unul la altul. Si totusi, Sony Bravia 65XE8505 foloseste un sistem Android nou, de anul acesta, asa ca viteza de reactie si interfata sunt ceva mai bune decat la televizoarele de anul trecut. Experienta utilizarii lor e oricum una placuta, cu multe aplicatii bune si utile, care depasesc clasicele Netflix si You Tube. De asemenea, televizorul are multe porturi USB si HDMI, lucru care nu ar mai trebui sa surprinda pe nimeni in ziua de astazi.

 Vezi acum pret cu transport gratuit 

Din pacate, un alt aspect mai neplacut este telecomanda. Nu pot spune ca nu functioneaza cum trebuie, pentru ca problemele nu apar in aceasta situatie. De fapt, calitatea materialelor este una mai scazuta, ceea ce nu da chiar atat de bine in raport cu pretul televizorului.

Concluzii

Sony Bravia 65XE8505 este un model foarte avansat, chiar unul dintre cele mai avansate din clasa lui de pret. Este un televizor de diagonala mare care nu costa chiar atat de mult (in raport cu aceasta, cel putin) si care are cateva tehnologii care il ridica in categoria premium. Daca vrei sa il folosesti acasa sau intr-un spatiu public, il recomand fara probleme, cu conditia sa cumperi si un sistem de sunet pe masura, difuzoarele sale slabe fiind principala problema.

9 Total Score
Sony Bravia 65XE8505, un televizor cu diagonala mare, dar cu pret acceptabil

Sony nu mai este de mult in topul producatorilor de televizoare dar modelul Sony Bravia 65XE8505 se poate compara cu oricare dintre televizoarele de top

PROS
  • Diagonala mare si un pret potrivit pentru aceasta
  • Caracteristici de imagine superioare
CONS
  • Telecomanda cam ieftina
  • Sunetul foarte slab pentru marimea lui
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply