Sony BDVE4100

Tehnologia din spatele sistemelor home cinema a crescut odata cu cea a filmelor. Odata ce s-a trecut la rezolutia HD prin crearea Blu-ray, sistemele s-au adaptat si au crescut si ele standardele. Dupa ce au aparut filme in format 3D pentru acasa, playerele au devenit si ele mai complexe. De asemenea, odata cu sistemele digitale de compresie a sunetului, calitatea redarii a crescut si ea, la fel si cea a boxelor. Si nici macar nu trebuie sa investesti enorm de mult pentru un sistem decent, care vine de la o firma importanta. Sony BDVE4100 (vezi cel mai mic pret) iti ofera tot ceea ce am descris mai sus, fiind un home cinema cu multe calitati premium recomandat si celor care nu au un televizor de multe mii de lei si, deci, nu cauta nici un sistem care sa coste la fel.

Sony BDVE4100

Despre Sony BDVE4100

Acest home cinema are multe caracteristici care il apropie de calitatea premium, chiar si atunci cand luam in considerare doar designul. In primul rand, Sony BDVE4100 este un home cinema 5.1, dar unul care are si boxe inalte, dar si unele normale. In acest mod, aspectul sau capata un pic mai multa diversitate.

Sony BDVE4100
Sistem Home Cinema 5.1 cu Blu-ray 3D Sony BDVE4100

Daca avea doar boxe mici, atunci probabil ca nivelul de calitate din punct de vedere vizual nu ar mai fi fost considerat atat de inalt. Daca le avea doar pe cele inalte, atunci era mai scump. De asemenea, bass-ul arata bine si playerul este foarte modern, chiar futurist, asa cum sunt multe dintre cele pe care le intalnim la sistemele de la Sony.

Sony BDVE4100 inclinat

Sony BDVE4100 nu are nevoie nici de cabluri pentru a se conecta. Totul functioneaza prin Wi-Fi si functioneaza bine si rapid. Playerul are si porturi HDMI si USB, astfel incat acesta se poate conecta direct cu unele dispozitive externe.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest sistem audio

Dar si functionalitatea este pe masura

A arata bine nu este suficient pentru un sistem home cinema. De fapt, nici macar nu este necesar, dar e bine ca Sony BDVE4100 se ridica totusi la standardele asteptate. Insa e absolut necesar ca el sa functioneze corect, si din fericire o si face.

Am vazut si critici care spun ca playerul nu poate rula anumite filme sau ca boxele nu au cu adevarat puterea de 1000 W. Daca in cazul puterii nu pot sa comentez, pentru ca Sony BDVE4100 nu este cel mai puternic sistem posibil (pe de alta parte, daca il setezi bine si corect in functie de fiecare fisier pe care il rulezi, nu prea ai cum sa fii dezamagit de sunet intr-o camera medie), in cazul calitatii video totul este mai mult decat ok.

Atat timp cat rulezi fisiere video in modul potrivit, ele nu au cum sa nu functioneze. In plus, un Blu-ray player este facut sa ruleze filme de la Blu-ray, oficiale si nu piratate. Acesta o face si in cazul celor de pe stick, luate de pe siteurile de specialitate, dar este nedrept sa acuzi un sistem ca nu iti ruleaza filme ilegale, in conditiile in care tu ar trebui sa il cumperi pentru cele legale (desi face si asta).

Apoi, filmele pot fi si 3D, atat timp cat ai si un televizor care sa suporte asa ceva. Exista si un sistem de upscale al playerului, cu Sony BDVE4100 putand sa vezi si filme SD la calitate mai apropiata de Full HD (playerul nu este unul 4K), fara sa intervina si sistemul televizorului.

Controlul este unul smart. Asa cum spuneam mai sus, uneori sistemul are nevoie de o reglare mai intensa, pe care trebuie sa o schimbi in functie de ce ruleaza el. Asadar, e vorba de un pic de flexibilitate, dar, odata ce inveti ce trebuie facut, totul devine mai usor.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

Sony BDVE4100 nu este un sistem premium pentru ca nu e cel mai puternic, dar si pentru ca nu reda in 4K UHD. E 3D, dar deja astfel de discutii au trecut pe locul doi. Dar, in acelasi timp, e un sistem foarte bun si foarte potrivit pentru un televizor de calitate medie si pret potrivit. Acopera bine o camera marisoara si se prezinta mai mult decat acceptabil pe partea video. Totul functioneaza fara cabluri si poti sa redai pe el filme si muzica din diverse surse. Nici ca pret nu exagereaza, fiind chiar acceptabil (desi exista si altele mai ieftine, dar nu cu mult). Este o recomandare buna pentru oricine vrea sa vada filme si sa se bucure de un sunet pe masura imaginilor.

9 Total Score
Sony BDVE4100, sistem home cinema mai mult decat decent

Sistemul home cinema Sony BDVE4100 este tot ce trebuie pentru a mari considerabil calitatea sunetului acolo unde iti doresti.

PROS
  • Raport calitate-pret bun
  • Reda 3D
  • Arata bine
CONS
  • Nu este 4K
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply