Sony Bravia 55XE8577

Sony, prin marca Bravia, creeaza an de an cateva dintre cele mai bune televizoare de pe piata. Si nu tinteste doar calitate premium, avand si modele mai accesibile, desi la fel de bune daca ne uitam la ce alte varianta se mai gasesc in categoria lor de pret. Sony Bravia 55XE8577 (vezi aici noua promotie) este insa un televizor destul de interesant. Este premium, dar este situat mai la baza acestui spectru destul de larg. Nu ajunge sa fie unul dintre cele mai bune modele de pe piata, dar in acelasi timp, ofera niste avantaje pe care putine sau chiar niciun alt model din gama lui nu le are. Merita sa fie cumparat, mai ales ca este si destul de mare si pentru tara noastra, este un aparat ideal.

Sony Bravia 55XE8577

Despre Sony Bravia 55XE8577

De la distanta, Sony Bravia 55XE8577 este un model extrem de bine gandit. Are o rama subtire, stativul arata ok si carcasa este perfecta pentru generatia in care ne aflam. De asemenea, este un televizor mare, de 139 cm. Este perfect pentru living, dar adca vrei, il poti folosi la fel de bine si intr-un spatiu public.

Sony Bravia 55XE8577
Televizor Smart Android LED Sony Bravia, 138.8 cm, 55XE8577, 4K Ultra HD

Montat in perete sau pe stativul sau, acesta va fi o aditie foarte interesanta in orice camera. Insa nu vorbim despre un televizor extrem de scump, asa ca unele sacrificii chiar trebuiau sa fie facute. De aproape, iti dai seama ca aparatul este mai usor si ca are destul de mult plastic in el. Nu este insa cel mai rau lucru, intrucat materialele raman totusi bune si superioare fata de ceea ce gasim la modele si mai ieftine decat acesta.

Sony Bravia 55XE8577 inclinat

Sony Bravia 55XE8577 ofera o imagine mult peste medie

In ceea ce priveste imaginea, nu prea ai ce sa reprosezi, desi se pot gasi si anumite aspecte care nu sunt pe deplin multumitoare. Asadar, ecran este un LED VA, deci nu unul care va oferi cele mai bune imagini de pe piata. La acest lucru se adauga si iluminarea laterala si lipsa functiei de local dimming. Dar chiar si asa, rareori vei vedea vreo problema pe ecran. Negrul este foarte intens si deci contrastul nu sufera absolut deloc. Televizorul are HDR, iar culorile sunt si ele excelente, foarte vii si comparabile cu ceea ce poti gasi la un model OLED.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

In final, rezolutia este UHD, lucru la care probabil ca te asteptai. Imaginile SD si HD arata si ele bine, toate functiile fiind la locul lor. Singurul aspect mai dezamagitor este luminozitatea, una destul de scazuta. Imaginile nu vor fi la fel de straluctioare ca la alte televizoare, ci un pic mai sterse. Daca ai avut insa un televizor inferior pana acum, nici nu iti vei da seama, doar comparadu-l pe Sony Bravia 55XE8577 cu unul mai scump putand sa realizezi care e diferenta.

Daca imaginea este una grozava, sunetul nu se ridica nici pe departe la astfel de asteptari. Sony Bravia 55XE8577 sufera de aceleasi lucru de care o fac majoritatea televizorelor mari. Are sunt sunet destul de slab si destul de putin balansat (nu este nici Dolby Digital HD). Bineinteles, acest lucru trebuie sa fie judecat si in functie de pretentiile fiecaruia. Pentru unii, un sunet mediocru poate sa fie de ajuns. Pentru altii, va fi nevoie de un sistem audio pentru o calitate superioara si ambele situatii sunt ok.

Si sistemul smart are cateva mici probleme si acest lucru se trage, in principal, de la sistemul de operare Android TV. Sony continua sa il foloseasca pe acesta chiar daca nu este nici pe departe cel mai bun de pe piata.

Are multe aplicatii, dar se misca mai greu si nu toate sunt atat de “prietenoase” pentru televizor. Insa atat timp cand Netflix suporta continut 4K si HDR, totul e ok. In plus, poti folosi numeroasele porturi pentru a conecta televizorul la alte dispozitive, tot pentru a vedea filme la calitate maxima. Nu in ultimul rand, Sony Bravia 55XE8577 e ok si pentru jocuri, intrucat are un lag extrem de scazut.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

Poate ca nu pare asa din ceea ce am discutat, dar Sony Bravia 55XE8577 chiar este un televizor foarte bun. Este un model superior in categoria lui de pret si are o imagine care poate rivaliza oricand ceea ce ofera niste modele mult mai scumpe decat acesta. Raportul calitate pret este, asa dar, unul acceptabil si daca esti gata sa investesti intr-un astfel de model, cu sigurnata nu vei fi dezamagit de ceea ce ofera.

9 Total Score
Sony Bravia 55XE8577, un televizor mare si foarte modern

Sony Bravia 55XE8577 - Un televizor care arata foarte bine si care se ridica la asteptarile multora dintre noi

PROS
  • Arata foarte bine
  • Imagine premium
  • Pret decent
CONS
  • Sistemul de operare invechit
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply