Sony BDVE6100

Sony au o diversitate impresionanta cand vine vorba de sisteme home cinema, ceea ce e normal. Pana la urma, vorbim despre unul dintre cei mai mari producatori de televizoare din lume si e clar ca au incercat sa vina cu solutii si pentru alte aparate care inconjoara televizorul. Si oferta lor este una chiar diversa. Au si sisteme premium, cu preturi mai putin atractive pentru publicul larg, unele ieftine si unele medii, atat in ceea ce priveste costurile cat si cand vine vorba despre performante. Sony BDVE6100 (vezi AICI pretul de azi) face parte din ultima categorie, fiind un sistem mai mult decat atractiv, cu mici scapari, dar nimic pe atat de important incat sa strice experienta.

Sony BDVE6100

Despre Sony BDVE6100

Daca este un lucru prin care Sony BDVE6100 se aseamana cu sisteme mai performante de la aceeasi firma, acesta este modul in care arata. Pus langa orice sistem premium nu cred ca vei putea gasi diferente intre cele doua. Boxele sunt unele inalte si elegante, cu un design deosebit si facute din materiale bune.

Sony BDVE6100
Sistem Home Cinema 5.1 cu Blu-ray 3D Sony BDVE6100

Subwooferul si bass-ul arata si ele destul de bine, iar Blu-Ray playerul este chiar spectaculos, Sony alegand un design foarte inspirat pentru acesta (si pentru toate celelalte pe care le folosesc la home cinema, intrucat playerul e de multe ori la la fel).

Sony BDVE6100 review

In ceea ce priveste montatul, sistemul e decent, dar nu spectaculos. Sony BDVE6100 are cinci sateliti si un subwoofer, fiind un model 5.1 clasic. O parte din sateliti sunt wireless, in timp ce cei din spate sunt conectati prin cablu. Din pacate, cablul nu este chiar atat de lung. Pe de-o parte, nu cred ca vei cumpara sistemul pentru o camera imensa, dar tot era bine daca el avea niste cabluri ceva mai lungi.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest sistem audio

Functionalitate ridicata

In primul rand, trebuie spus ca Sony BDVE6100 nu vine cu nimic iesit din comun. Este un sistem mediu si de aceea nu ar trebui sa il compari cu ceva ce costa de vreo doua ori mai mult. Ca sunt e decent. Bass-ul e puternic si satelitii redau destul de clar pentru un home cinema. Puterea lor e de 1000 W, una standard in astfel de conditii.

Bineinteles, se cunoaste o mare diferenta fata de ceea ce ofera boxele unui simplu televizor (fie el si premium), dar nu vorbim despre un sistem pro. De asemenea, trebuie notat si un minus, unul care nu tine atat de partea de sunet, dar o afecteaza si pe aceasta. Coolerul de la player e destul de zgomotos. Am vazut si oameni care spuneau ca afecteaza sunetul sistemului, desi acest lucru se intampla doar daca il tii extrem de incet (si daca tot ai un sistem home cinema, de ce vrei sa faci asta?).

In ceea ce priveste calitatea video pe care poate sa o redea player-ul, aceasta este decenta, dar nu spectaculoasa. Sony BDVE6100 este un sistem cu Blu-Ray, deci se atinge nivelul full HD. Exista si o functie de upscale care isi face foarte bine treaba.

Din pacate, nu vorbim despre un player 4K, dar acest lucru este unul normal dat fiind pretul de achizitie. In schimb, poate sa ruleze fisiere 3D, atat timp cat ai si un televizor care poate sa faca asta. Nu stiu cata lumea le foloseste acasa, dar tot e foarte bine ca exista si aceasta posibilitate.

Conectivitatea este si ea ok. Playerul e smart si astfel se poate conecta la internet. Acest lucru iti pune la dispozitie o serie de aplicatii pentru filme, si chiar daca viteza nu este senzationala la conectare, posibilitatea diversifica destul de mult utilizarea. Controlul e facil, atat cel prin care configurezi sunetul (adica folosind o telecomanda smart, de pe televizor), cat si cel prin care setezi puterea.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

Sony BDVE6100 nu este cel mai bun sistem home cinema din lume, dar isi face treaba corect si are un pret bun de achizitie. In mod cert experienta este una de calitate si filmele vazute vor capata o noua dimensiune, atat in privinta sunetului cat si in cea a imaginii. Poate ca ar fi meritat sa fie si 4K, dar pentru asta ai fi platit in plus, deci raportul dintre pret si calitate ramane unul perfect asa cum este. Apoi, arata foarte bine si ar fi o aditie interesanta in orice camera, mai ales atunci cand insoteste un televizor care se bucura si el de un design mai special si de o imagine foarte buna.

9 Total Score
Sony BDVE6100, un sistem 5.1 peste medie

Sony BDVE6100, un design premium, ideal pentru un living mare

PROS
  • Design ok
  • Este 3D
  • Sistemul smart
CONS
  • Playerul nu poate rula in rezolutie 4K
  • Coolerul poate sa fie destul de zgomotos
Add your review

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply