Samsung 75Q8C

Televizoarele mari sunt o nisa, si desi unele din ele ating niste culmi tehnologice ale prezentului, este clar ca nu toata lumea are nevoie de ele. Samsung 75Q8C (vezi aici pretul din promotie) este un astfel de model, si oricat ar fi el de avansat tot este relativ prohibitiv. In primul rand, va fi destul de greu sa ii gasesti loc in casa, fiind mai mult o solutie pentru cei care isi doresc un televizor foarte bun in biroul unde lucreaza, in bar sau in restaurant. Nu in ultimul rand, foarte putini si l-ar permite oricum.

Samsung 75Q8C

Despre Samsung 75Q8C

In primul rand, 189 cm este o diagonala cu adevarat enorma. La aproape 2 metri vei avea nevoie de o distanta de vizionare considerabila pentru a aprecia cu adevarat ce se intampla pe ecran. Asta nu inseamna ca un astfel de televizor nu isi poate gasi locul pe lume. Deja am spus unde cred eu ca Samsung 75Q8C este cel mai potrivit, dar probabil ca se vor gasi si cativa cumparatori casnici care il vor dori. Pana la urma, este un model care arata bine, beneficiind de o rama foarte subtire, aproape inexistenta.

Samsung 75Q8C

Este si unul dintre ultimele televizoare curbate care probabil vor fi scoase pentru cativa ani de acum incolo.  Aceasta “inovatie” nu prea a convins si ma declar sincer uimit ca cei de la Samsung au ales sa vina cu un astfel de televizor in 2017. La capitolul design, singurul lucru care nu prea ma impresioneaza este stativul, care nu ofera stabilitatea necesara unui model atat de mare. Asa ca Samsung 75Q8C va sta cel mai bine in perete.

Samsung 75Q8C lateral

Samsung 75Q8C beneficiaza de tot ce e mai bun in sunet si imagine

Intr-un mod un pic surprinzator, televizorul face fata mai bine momentelor cand in camera e foarte multa lumina, decat celor in care e intuneric. Bineinteles, diferentele sunt minore, si pentru o utilizare normala nici nu vei observa. Daca vrei sa te simti ca la cinema cand vezi filme, ei bine, atunci incepi sa vezi si asa ceva. Insa televizorul ramane unul 4K cu HDR 10, deci ecranul e luminos si plin de culori vii, cu un contrast bun intre zonele negre si cele luminate, chiar si cand ele sunt alaturate.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor 

Conteaza foarte mult si ca brandul foloseste in cazul lui Samsung 75Q8C un ecran QLED, care ofera unele dintre cele mai consistente si vibrante culori de pe piata. O mica dezamagire apare in cazul unghiului de vizionare. Desi e curbat si teoretic ar trebui sa aiba unul mai mare, trebuie sa atrag atentia ca daca te indepartezi de centru televizorului, calitatea imaginii scade.

La capitolul sunet, televizorul sta foarte bine, pe atat de bine pe cat poate sa stea unul. De multe ori, televizoarele mari sufera din cauza unei redari sonore mai putin rafinate. Nu e cazul si aici, Samsung 75Q8C avand doua difuzoare de 30 W, puternice si in acelasi timp exacte in ceea ce ofera. Este adevarat ca in locuri mari ca suprafata si galagioase vei avea nevoie de un dispozitiv specializat pentru a acoperi zgomotul de fundal, dar totusi acest lucru nu trebuie sa ii fie reprosat televizorului in sine.

Sistem smart bun dublat de o comanda vocala

Faptul ca Samsung 75Q8C are un sistem smart care iti permite conectarea la internet nu surprinde pe absolut nimeni. Dar comanda vocala cu care il poti utiliza este o aditie interesanta. In plus e una bine implementata (vorbesti cu telecomanda si raspunsurile sunt rapide) si uneori chiar e o placere sa te joci un pic in astfel de momente. Cat despre sistemul de operare Tizen 2, e foarte “inteligent” cu o interfata bine desenata si cu aplicatii utile, pozitionate la locul lor, usor de accesat.

Vezi acum pret cu transport gratuit 

Pentru amatorii de filme si jocuri, porturile USB si HDMI stau si ele la datorie. Conexiunea e rapida si cum calitatile imaginii sunt ridicate, e clar ca poti sa vezi cam toate felurile de continuturi.

Concluzii

Samsung 75Q8C este un televizor complet si totusi unul restrictiv. Partea buna e ca nu toata lumea va avea nevoie de el, asa ca pretul sau mare nu va fi o problema pentru cei care chiar au la ce sa il utilizeze. In ceea ce priveste calitatile, le cam are pe toate, desi ecranul curbat este bizar in conditiile in care anul acesta nu au mai fost scoase astfel de televizoare. Una peste alta, este un produs premium pana la capat si daca totusi ai nevoie de un televizor de aproape 2 metri, nu vei gasi prea usor unul mai bun.

9.5 Total Score
Samsung 75Q8C, un televizor de aproape 2 m, cu toate calitatile premium necesare

Cand vorbim despre televizorul Samsung 75Q8C, nu prea este loc de parti negative. Probabil din acelasi motiv nici pretul nu este pentru oricine.

PROS
  • Diagonala de 189 cm
  • Calitatea imaginii e foarte ridicata
  • Sunet excelent
  • Comanda vocala pentru functiile smart
CONS
  • Pretul prohibitiv
  • Stativul putin dezechilibrat
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply