Samsung 49MU8002

In ultimii ani, suprematia celor de la Samsung a fost cat de cat amenintata de LG. In continuare, primii au ramas cel mai mare producator mondial de televizoare, dar calitatea maxima a inceput sa migreze catre rivali, in special dupa ce acestia au inceput sa lanseze televizoare cu ecran OLED. Problema a fost rezolvata insa destul de rapid, pentru ca Samsung au venit cu televizoarele QLED, Quantum Dot, adica niste LED-uri mai speciale si balanta a fost instant echilibrata. Apoi, nu toate modelele premium sunt si unele extrem de scumpe. O demonstreaza Samsung 49MU8002 (vezi AICI cel mai bun pret), un televizor care are un pret uman, cel putin in comparatie cu cele mai scumpe ale firmei.

Samsung 49MU8002

Despre Samsung 49MU8002

Primul lucru pe care il vezi la un aparat este design-ul si din acest punct de vedere Samsung 49MU8002 arata cu adevarat spectaculos. Nu este un televizor foarte mare, diagonala sa fiind una de “doar” 123 cm, dar este unul care arata spectaculos.

Samsung 49MU8002
Televizor LED Smart Samsung, 123 cm, 49MU8002, 4K Ultra HD

Samsung 49MU8002 te intampina cu un design desavarsit

Rama este una extrem de subtire, abia existenta, materialul metalic este unul cu puternice avantaje atat din punct de vedere vizual, cat si din cel al rezistentei, iar ca grosime televizorul se situeaza pe primele locuri (partea din spate este ca si inexistenta, in parte datorita tehnologiei UHD).

Samsung 49MU8002 lateral

De asemenea, statul mare si stabil incepe de undeva din mijlocul carcasei din spate, facand ca tot ansamblul sa capete un aspect unic. Daca vrei mai mult decat atat, trebuie sa stii ca exista si alte versiuni ale acestui model, mai mari si la fel de bine, diagonala maxima ajungand la 189 cm (in acelasi timp, pretul creste si exponential).

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Nici calitatea nu a fost uitata

In primul rand sa incepem cu imaginea, pentru ca este cea mai importanta caracteristica. Iar Samsung 49MU8002 profita la maximum pentru ca este un televizor UHD si cu HDR de ultima generatie.

In acelasi timp, ecranul este unul cu functia local dimming activa, ceea ce inseamna ca iluminarea se face in functie de imaginile ce apar. In cateva cuvinte, calitatea este una superba si se cunoaste foarte usor diferenta fata de un televizor IPS simplu (chiar si unul 4K).

Poate ca un minus minor este modul in care functia HDR interfereaza uneori cu cea de local dimming (spre exemplu, daca o imagine HDR foarte intens luminata apare pe fundal complet negru, aceasta tinde sa fie usor acoperita de niste linii subtiri si negre; rezolvarea e inchiderea functiei local dimming).

Totusi, acestea sunt cazuri rare si exceptionale, in rest contrastul, culorile si rezolutia fiind la calitate maxima.

Vezi acum pret cu transport gratuit

La prima vedere poti spune ca dintr-o carcasa atat de mica nu are cum sa iasa un sunet senzational, dar cred ca ne-am insela daca gandim asa. Samsung 49MU8002 livreaza un sunet extrem de bun date fiind conditiile.

Este puternic, clar si ofera o reprezentare corecta indiferent de spectrul in care se gasesc sunetele. E potrivit si pentru filme si pentru redarea vocii sau sport. Este adevarat ca un sistem audio aduce un pic mai mult, dar, chiar si asa, rar am vazut un televizor atat de subtire cu un sunet atat de bun.

In final, trebuie sa fie aduse in discutie si elementele smart si cele de conectivitate. Tizen 2  este un sistem de operare mai bun decat precedentul, se misca mai bine si arata mai bine. Are toate aplicatiile necesare (adica inclusiv varianta 4K HDR pentru Netflix sau YouTube) si chiar daca un Web OS vine cu si mai multe solutii, cred ca iti va lua mult timp sa te plictisesti si de acestea care exista. Bineinteles, porturile USB si HDMI apar si ele, dar la un televizor de o calitate atat de inalta e normal ca ele sa fie cat mai numeroase.

Concluzii

Nu cred ca este deloc hazardat sa spun ca Samsung 49MU8002 este cel mai bun televizor din clasa lui. Nu este extrem de scump (cel putin nu la diagonala pe care am prezentat-o, cea de 123 cm), dar calitatea lui e premium din absolut orice punct de vedere.

Mai mult decat atat, acest televizor Samsung arata cu adevarat senzational si reprezinta alegerea perfecta pentru toti cei care cauta un model atractiv, dublat de o tehnologie mult peste medie. Are si cateva minusuri la capitolul imagine, dar acestea apar doar in momentele cat tv-ul este impins la limita de sus a rezolutiei si a functiei HDR. Pana atunci insa, experienta de utilizare e una desavarsita.

8.5 Total Score
Samsung 49MU8002: perfect pentru un televizor premium marime medie

Samsung 49MU8002 este cel mai bun televizor din clasa lui. Vine la un pret rezonabil, cu o diagonala de 123 cm si ecran 4K.

PROS
  • Raport calitate pret excelent
  • Ecranul 4K si cu functia HDR
  • Sunet puternic si foarte clar
CONS
  • In continuare, Tizen nu e cel mai bun sistem de operare din lume.
Add your review  |  Read reviews and comments
1 Comment
  1. Nu e QLED. Propaganda ieftina! Este un televizor bun. Dar nu este QLED.

Leave a reply