LG OLED55B7V

Cei de la LG sunt foarte apreciati in prezent pentru un lucru extrem de important. Televizoarele lor premium ofera cea mai buna imagine si firma este singura care creeaza panouri OLED, cele mai performante de pe piata (desi intr-un an sau doi Samsung ar putea ajunge la acelasi nivel cu QLED-urile lor). LG OLED55B7V (cel mai bun pret doar aici) este unul dintre modelele care arata cel mai bine de ce e in stare producatorul sud coreean. In plus, desi e premium, acest model e si cel mai acceptabil din ofera lor de ultima generatie, in special daca il gasesti la pret redus.

LG OLED55B7V

Despre LG OLED55B7V

LG au facut o miscare foarte inteligenta anul acesta, cand toate televizoarele high-end au capatat aceleasi caracteristici de imagine. Astfel, diferenta se face mai mult din punct de vedere al design-ului si al sunetului.  Astfel, LG OLED55B7V, desi este mai ieftin decat altele, vine cu aceleasi calitati precum cele mai scumpe televizoare ale firmei.

LG OLED55B7V
Televizor OLED Smart LG, 139 cm, OLED55B7V, 4K Ultra HD

O diferenta pe care o vezi instant este marimea. Acest model are 138 cm in diagonala, ceea ce numai putin nu e. Exista insa si altele mai mari decat atat, acesta fiind foarte potrivit pentru living sau pentru un bar. Ca grosime, el este de departe unul dintre cele mai subtiri de pe piata. Datorita panourilor inovatoare folosite, televizorul nu mai are nevoie de iluminare de fundal, devenind astfel extrem de subtire.

LG OLED55B7V te incanta cu imaginea sa

LG OLED55B7V vine cu toate caracteristicile de imagine pe care firma le-a implementat modelelor noi.  Si datorita ecranului OLED, culorile si contrastul sunt mai bune ca niciodata, cu adevarat unele dintre cele mai placute de pe piata. Televizorul suporta toate tipurile de HDR, inclusiv o forma nou numita Dolby Vision. Acestea aduc imaginea cat mai aproape de realitate, cu un nivel de negru nativ foarte intens si un contrast senzational, chiar si atunci cand o singura sursa de lumina se afla pe ecran.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Bineinteles, la toate acestea contribuie si rezolutia 4k, iar toate avantajele pot fi obtinute cu setari minime (modul standard ofera in sine o calitate foarte buna). Daca vrei insa, te poti juca un pic pentru a dezactiva unele functii, mai ales in cazul evenimentelor sportive si a filmelor. Nu in ultimul rand, televizorul incanta si atunci cand trebuie sa vezi continut SD sau HD, imaginile ajungand la calitate maxima posibila (din pacate, cu emisiunile de la noi, va trebui sa te multumesti cu atat).

Asa cum spuneam, o diferenta intre modele high-end e sunetul si LG OLED55B7V iese un pic in minus.  Totusi, ar trebuie sa fim expliciti cu ce inseamna acest minus. In comparatie cu alte cateva modele, el se aude un pic mai incet si are mai putine nuante. In comparatie cu alte televizoare inferioare, diferenta este insa, mare, in favoarea sa. Asa ca e greu sa il acuzi de ceva in conditiile in care si asa se afla undeva in sfertul superior in privinta calitatii sonore. Si totusi, daca te gandesti ca vrei ceva mai bun, tot te poti orienta spre dispozitivele sonore menite sa imbunatateasca experinta.

Un mic update la sistemul de operare

LG OLED55B7V vine cu un sistem de operare nou, Web OS 3.5. Nu e o mare schimbare fata de versiunea 3.0, dar a devenit ceva mai responsive. In mare, sistemul smart si-a pastrat calitatile, fiind usor de folosit si populat de multe aplicatii utile, asa cum sunt cele pentru filme si video sharing. De asemenea, telecomanda e foarte bine creata, avand si senzori de miscare, dar si butoane speciale pentru anumite aplicatii, asa cum e Netflix. Si cand te plictisesti de ea, poti apela la mouse si tastatura.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

In acest moment cred ca este de la sine inteles ca televizorul are tot felul de porturi care ii permit conectarea cu alte dispozitive. Poti vedea filme de pe DVD sau BluRay Player, poti conecta stick-uri sau console de jocuri. Asadar, utilizarile sunt diferite si conexiunile sunt rapide, realizate prin intrari numeroase (patru USB-uri, trei HDMI-uri etc).

Concluzii

LG OLED55B7V chiar merita sa fie urmarit daca vrei un televizor high-end pentru tine sau pentru afacerea ta. In afara faptului ca nu e cel mai mare posibil, modelul este unul extrem de performant si nu lasa prea multe de dorit. Chiar si sunetul, un pic inferior in comparatie cu altele, e excelent daca il punem alaturi de ce ofera majoritatea televizoarelor. Cat despre pret, e cel corect si cu un pic de noroc il poti chiar cumpara relativ ieftin in comparatie cu pretul de pornire.

9.5 Total Score
LG OLED55B7V, o lansare senzationala

Ecranul OLED, functiile de top, diagonala de 138 cm si rezolutia UHD sunt doar cateva din caracteristicile care insotesc acest televizor senzational.

PROS
  • Diagonala mare si imagine senzationala
  • Design excelent, extrem de subtire
  • Ecranul OLED
CONS
  • Nimic