Sony Bravia 55XE9005

Sony este al treilea brand ca vanzari la televizoare, iar seria Bravia este cel mai bun din oferta lor. Chiar si asa, televizoarele produse sub acest nume sunt extrem de variate, de la unele mai ieftine, pentru toata lumea, la cele mai bune modele premium la care te poti gandi. Sony Bravia 55XE9005 (vezi pretul din promotie) este undeva la mijloc. Nu este niciun varf de lance in oferta din 2017, dar nici nu te dezamageste. Unii ar spune ca e un model mid-performance, dar cred ca pentru Romania este premium, unul dintre cele mai bune televizoare care nu costa cat o masina.

Sony Bravia 55XE9005

Despre Sony 55XE9005

Interesant este ca Sony Bravia 55XE9005 face parte dintr-o serie variata. Ea cuprinde si televizoare mai mici, dar si unul cu adevarat imens, de 190 cm. Acesta este insa unul de dimensiuni medii (sau mari, depinde pentru ce camera il cumpari). La 139 cm el va sta foarte bine in living si poate sa fie montat si intr-un bar sau restaurant.

Sony 55XE9005
Televizor Smart Android LED Sony Bravia, 138.8 cm, 55XE9005, 4K Ultra HD

In rest, este un televizor subtire, elegant si cu un suport care surpinde. Acesta ofera foarte multa stabilitate si acest lucru se vede de la prima vedere. Daca in cazul altora acest lucru este mai putin evident, suportul lui Sony Bravia 55XE9005 ocupa mai mult loc si astfel iese in evidenta.

Imagine senzationala, la cele mai inalte standarde

Sony Bravia 55XE9005 este un model de calitate si acest lucru e demonstrat in primul rand de rezolutia 4K si de faptul ca suporta HDR 10. Asta inseamna un contrast foarte bun si culorii vii, impreuna cu un numar extins de pixeli. Totusi, cand vorbim despre un astfel de televizor, trebuie sa ai in vedere si ca in Romania nu e atat de usor sa ai parte si de un continut potrivit. In primul rand, nu iti fa sperante de emisiuni in format 4K (de HDR nici nu se pune problema).

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Asa ca ramai cu filmele din surse externe (Blu-Ray sau stick) si cu programele pe care le poti vedea pe internet (pe Netflix sau You Tube). Asadar, variante exista, dar nu acolo unde te-ai astepta cel mai mult. In acelasi timp, pentru o calitate maxima a imaginilor, va fi nevoie sa te joci un pic si la setari, lucru care poate dura in functie de cat de experimentat esti in astfel de operatiuni.

Un sunet mai putin spectaculos, dar Sony Bravia 55XE9005 recupereaza prin sistemul Smart

Partea cea mai proasta la acest televizor e sunetul. Ma rog, el nu e rau in sine, avand tot felul de sistemele care ii cresc claritatea si textura, dar tot ramane cam dezamagitor. Televizorul e echipat cu doua difuzoare de 10 W, ceea ce inseamna ca nu se aude prea tare. Intr-o camera mica nu e o problema, dar acesta e un model pentru camere mari. Si la modelul de 124 cm am fost dezamagit, dar aici problema este si mai pregnanta. Din fericire, solutia este simpla si consta in achizitia unui sound bar care rezolva lucrurile foarte elegant.

Sony Bravia 55XE9005 are, in schimb, foarte multe elemente de conectivitate. La cele patru intrari HDMI poti conecta si console si dispozitive de sunet, prin USB poti vedea filme si asculta muzica, exista si o intrare LAN pentru cand nu functioneaza Wi Fi-ul si printr-un sistem de mirroring te poti conecta la un dispozitiv mobil pentru a vedea continut de pe acesta. Telecomanda e si ea interesanta si utila, dar nu poate sa inlocuiasca un mouse si tastatura (si cu trei intrari USB ai loc destul pentru amandoua si pentru inca un dispozitiv).

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

Functia Smart e pusa in valoare de un sistem de operare Web OS 3.0. Acesta e responsive si usor de navigat, placut vederii si plin de aplicatii utile, mai ales cele pentru vazut filme si alte continuturi online.

Concluzii

Sony Bravia 55XE9005 e un televizor exemplar, daca poti trece peste problema de sunet. Cred insa ca proprietarii unui astfel de model premium nu se multumesc totusi cu sunetul scos de un simplu televizor si oricum apeleaza la un sistem specializat. In rest, chiar nu ai ce sa ii reprosezi. Da, exista si modele mai bune, dar si investitia e pe masura. Pana la urma, acesta e bun pentru acasa si poate sa fie folosit si in alte locuri, cu la fel de multe beneficii. Cat despre raportul dintre pret si calitate, el e relativ ok pentru aceasta calitate.

9 Total Score
Sony Bravia 55XE9005 - este un model extraordinar, pentru cei pretentiosi

Sony Bravia 55XE9005 se remarca prin diagonala, functii, sistem de operare, dar toate vin la un pret pe masura

PROS
  • Imagine excelenta, chiar si cand continutul e de o mai slaba calitate
  • Sistem smart bine implementat
  • Design-ul
CONS
  • Sunetul e slab raportat la diagonala
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply