Electrolux ESF4202LOW

Masinile de spalat vase sunt niste aparate destul de bizare. Ele sunt extrem de utile, insa probabil ca in acelasi timp sunt si cele mai utile electrocasnice pe care nu toata lumea le are in bucatarie. Ganditi-va doar la cati oameni cunoasteti care sa detina una. In urma cu vreo cativa ani situatia era si mai slaba, dar in ultima vreme lumea s-a convins in final ca ele reprezinta o investitie buna. Si nici macar nu iti trebuie vreo masina foarte mare si foarte complexa. Piata este plina de oferta bune, deloc scumpe si cu niste caracteristici mai mult decat decente. Electrolux ESF4202LOW (vezi pretul din oferta) este una dintre ele, o masina de capacitate medie si de calitate din aceeasi categorie, una ok din mai toate punctele de vedere.

Electrolux ESF4202LOW

Despre Electrolux ESF4202LOW

Sincer, pana acum nu am vazut niciodata o masina de spalat vase despre care chiar as putea spune ca e atractiva. Majoritatea arata cam la fel si putine aspecte fac diferenta dintre una premium si un normala. Electrolux ESF4202LOW este o masina de spalat destul de obisnuita, dar este totusi facuta din materiale bune.

Electrolux ESF4202LOW
Masina de spalat vase Electrolux ESF4202LOW, 9 seturi, 5 programe, Clasa A+, 45 cm, LED, Alb

Cu toate acestea, nici nu se poate spune ca impresioneaza din punct de vedere vizual. Este alba, nu are un fisaj LED, ci doar un panou de control clasic cu vreo cateva butoane care se invart. Dar asta inseamna ca este si foarte simplu de utilizat, ceea ce reprezinta mereu un bonus extrem de important.

Electrolux ESF4202LOW

Electrolux ESF4202LOW are caracteristici decente, care o recomanda

In ceea ce priveste capacitatea, lucrurile stau cu mult mai bine. Masina de spalat are o capacitate de 9 seturi de vase. Si aici Electrolux ESF4202LOW se incardreaza destul de mult in clasa medie. Nu este nici cea mai mica de pe piata (sunt masini si cu sase seturi), dar in niciun caz nu e cea mai mare (sunt si unele de 12 sau 13 seturi, facute pentru uz casnic, nu pentru restaurante). Este potrivita pentru familii, dar nu pentru cele mai numeroase, dar si pentru cei care locuiesc singuri sau in cuplu, pentru ca le permite sa spele mai rar vasele.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Asa cum spuneam si mai sus, Electrolux ESF4202LOW este foarte usor de utilizat. Are doua un buton care se roteste si cu el poti seta programul, plus alte doua butoane clasice pentru pornire. In total, are cinci programe, ceea ce la prima vedere poate sa para destul de putin, dar este un numar corect. Nici masinile premium nu trec de sase, deci nu se pune problema sa nu fie suficiente. Si pana la urma nici nu poti avea chiar atat de multa varientate, intrucat tot un program scurt, unul intens, unul eco si inca vreo cateva poti sa ai (depinde si temperatura, apa mai calda fiind buna pentru vasele mai murdare).

Electrolux ESF4202LOW, masina de spalat vase de calitate ok si capacitate medie

Modelul are si sertare separate pentru vesela, dar si pentru pahare si alte vase sensibile, pe care le protejeaza mai bine. De asemenea, nu lipseste nici setarea pentru programare intarziata. Masina poate sa porneasca si la trei ore dupa ce este setata, un interval decent, desi nici pe departe cel mai mare.

In final, cateva cuvinte despre clasa energetica, un bunuta, dar nu iesita din comun. Electrolux ESF4202LOW face parte din categoria A+, oarecum de asteptat pentru pretul ei. Bineinteles, cum nu este o masina foarte mare, ar fi si de asteptat sa nu consuma atat de mult si nici nu o face. In ceea ce priveste energia electrica, ajunge la mai putin de 0.9 kw pe ciclu, ceea ce este mai mult decat ok (iti permite totusi sa nu speli chiar in fiecare zi). La apa sta la fel de bine, cu nici 10 litri pe ciclu, deci un consum nesemnificativ anual.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Concluzii

Electrolux ESF4202LOW este o masina de spalat vase medie, care isi face treaba. Are o latime de 45 cm, deci nu vor fi mari probleme sa ii gasesti locul in bucatarie. Este si semi-incorporabila, dar bucati din ea raman la vedere (oricum nu arata intr-un mod special, deci nici nu pierzi, nici nu castigi ceva). Controlul e  facil si toate programele de care ai nevoie sunt la locul lor. In mare as spune ca merita sa fie cumparata, daca nu ai o familie foarte mare (situatie pentru care exista modele si mai potrivite). Ca pret e decenta, daca o gasesti la reducere e si mai ok. Cum insa nu vei gasi niciodata o masina de spalat vase extrem de ieftina, aceasta este una dintre cele mai acceptabile si consuma putine resurse, deci e foarte ok.