Samsung 49M5512

Samsung are o oferta atat de diversa incat unele modele pot sa fie mai usor trecute cu vedere. De regula, foarte multa atentie este oferita televizoarelor de calitate premium. Daca nu ai un buget prea mare, atunci probabil ca te vei indrepta catre cele mai ieftine, bune si ele, dar in raport cu pretul pe care il au. Insa televizoarele medii sunt mai usor de trecut cu vederea, desi acestea sunt poate cele mai des cumparate, fiind mai accesibile ca pret si oferind unele caracteristici la fel de avansate precum cele premium. Samsung 49M5512 (vezi AICI pretul redus) nu este cel mai spectaculos model al firmei, cel putin nu din punct de vedere tehnologic, are multe avantaje prin care sterge mici minusuri existente.

Samsung 49M5512

Despre Samsung 49M5512

Acesta nu este un model extrem de mare. De fapt, Samsung 49M5512 ar putea sa incapa si intr-un dormitor, atat timp cat vorbim despre o camera ceva mai spatioasa. El are 123 cm (vezi si modelul de 108 cm) si astfel poate sa fie recomandat ca un televizor pentru toata casa, dar mai ales unul pentru living. Ca design este insa spectaculos, in special carcasa lui. Partea din fata este foarte bine gandita, cu rama subtire in jurul ecranului, de culoare gri inox si din materiale de calitate.

Samsung 49M5512
Televizor LED Smart Samsung, 123 cm, 49M5512, Full HD

Din spate, el arata cel putin la fel de bine. De multe ori, componentele sunt asezate in spatele ecranului si carcasa pare sa fie oarecum lipita de acesta. In cazul lui Samsung 49M5512, totul este perfect integrat, tot televizorul parand sa fie facut dintr-o singura bucata, fara delimitari vizibile.

Samsung 49M5512 review

Ajuta destul de mult si stativul, care porneste din mijlocul carcasei si se desprinde prin patru picioare care ofera stabilitate si un plus de atractivitate. Bineinteles, poti alege sa montezi televizorul in perete si ambele variante vor fi la fel de avantajoase.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Unele caracteristici impresioneaza, altele nu

Poate cel mai flagrant minus pentru Samsung 49M5512 este rezolutia. La pretul lui poti sa gasesti modele 4K in conditiile in care acesta este doar Full HD. Chiar daca arata foarte bine si in rest beneficiaza de aceleasi tehnologii, Samsung ar fi putut sa il doteze si cu o rezolutie mai buna. In cele din urma insa, imaginea se prezinta totusi bine, dar gandul la ce ar fi putut sa fie poate sa te descurajeze un pic. Imaginea este foarte clara, culorile si contrastul sunt excelente (televizorul este totusi unul HDR) si functia de upscale te ajuta sa obtii rezultate mai bune si de la transmisii SD sau HD.

Sunetul este exact asa cum te-ai astepta sa fie. E decent pentru o camera mai mica, dar nu spectaculos cand montezi televizorul in spatiu extins sau cand vrei calitate premium. Pur si simplu, difuzoarele sunt prea mici pentru a face fata. Din fericire, experienta utilizarii lui Samsung 49M5512 se imbunatateste considerabil cand il folosesti impreuna cu un sistem audio. Cred ca standardul este deja acesta pentru orice televizor premium sau de calitate medie: e nevoie de un sistem pentru a te bucura de sunet pe masura imaginii pe care o ofera.

In final, ar fi cazul sa discutam si despre sistemul smart. Un astfel de televizor nu are cum sa nu se poata conecta la internet si Samsung 49M5512 se descurca foarte bine din acest punct de vedere. Sistemul de operare Tizen 2 e unul ok, nu perfect, dar perfect operational si cu multe aplicatii.

Totusi, nu are atat de multe precum webOS, dar, daca nu le-am compara, cu siguranta nu ar fi o problema pentru Tizen. E usor de controlat (daca ai si telecomanda smart nici nu ai nevoie de mouse si tastatura) si iti ofera acces la aplicatii, foarte utile fiind cele care au continut video. Televizorul poate sa fie conectat si la dispozitive mobile, pentru a afisa aceleasi imagini, la Blu-Ray player, stick sau console de jocuri.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

In afara faptului ca are o rezolutie Full HD si nu una Ultra HD, Samsung 49M5512 se prezinta de-a dreptul impecabil. Este un televizor foarte bun pentru oricine isi doreste un pic de calitate, dar stie ca nu isi poate permite un model cu adevarat premium. Si nici nu e obligatorie, intrucat un astfel de aparat iti ofera tot ceea ce e nevoie: imagini tv de calitate, acces la filme diverse si intr-o rezolutie buna, sunet ok si un sistem smart perfect functionabil. Totul impreuna cu un design care te poate uimi.

8.5 Total Score
Samsung 49M5512, televizor cu design placut si multe calitati tehnice

Samsung 49M5512 arata foarte bine pentru un televizor de pret mediu

PROS
  • Televizorul arata impecabil
  • Sistem smart ok
  • Materiale bune
CONS
  • Rezolutia Full HD e cam putin in raport cu pretul
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply