Samsung 43M5512

Atunci cand vrei un televizor nou si ai un buget decent la dispozitie, trei nume apar pe toate listele de modele spre care ar trebui sa te indrepti. Vorbim aici despre Samsung, LG si Sony. Bineinteles, exista inca vreo cinci producatori care au oferte foarte bune, dar aceste trei branduri reusesc sa le domine pe toate celelalte. Nu inseamna ca aparatele lor sunt perfecte, dar, in general, ofera un nivel rezonabil de calitate, indiferent de clasa de pret din care fac parte. Samsung 43M5512 (vezi pretul la oferta) este un televizor din 2017, unul bun, dar nu senzational. Este un aparat cu pret mai mic, dar cu destule calitati pentru a te convinge (asta daca nu vrei un televizor premium, caz in care ar trebui sa iti indrepti atentia catre alte modele ale firmei, caci, pana la urma, le are pe unele dintre cele mai bune din lume).

Samsung 43M5512

Despre Samsung 43M5512

Televizorul face parte dintr-o serie ceva mai larga de modele, acesta fiind cel mai mic. Samsung 43M5512 are o diagonala de 108 cm si, chiar daca este considerabil mai mare decat unul de 80 cm, tot ramane un televizor preponderent pentru dormitor. Insa, daca il alegi, cu siguranta vei vedea ca este unul dintre cele mai bine gandite modele pentru camere mai mici.

Samsung 43M5512
Televizor LED Smart Samsung, 108 cm, 43M5512, Full HD

Practic, el pastreaza toate caracteristicile de design ale aparatelor mai mari din seria lui. In primul rand, ecranul arata grozav, atat din fata, cat si privit din lateral. Este subtire, compact, cu rama foarte eleganta si un suport futurist. Rama este gri si, chiar daca materialele nu sunt unele chiar dintre cele mai bune, la pretul platit, ele ofera o calitate rezonabila. Pentru montaj as recomanda pastrarea televizorului pe stativ, undeva pe comoda sau pe o masa de televizor, desi el poate sta si in perete.

Samsung 43M5512 review

Imaginea putea sa fie mai buna

Samsung 43M5512 vine cu o imagine Full HD, ceea ce in sine nu este o problema chiar atat de mare. Pana la urma, nu toata lumea are acces la programe 4K.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Pe de alta parte insa, in ziua de astazi, majoritatea televizoarelor care se prezinta a fi de calitate superioara sunt 4K UHD. Iar Samsung 43M5512 vrea sa lase aceasta impresie si, in cele mai multe puncte de vedere, chiar este un televizor foarte bun. Imaginea ramane una peste medie, cu culori si contrast la nivele mai mult decat acceptabile, dar parca asteptam mai mult de la Samsung, mai ales de un astfel de televizor care nu e cel mai ieftin din oferta lor.

Sunetul este si el doar decent (doua difuzoare de 10 W, cateva sisteme utile, printre care si Dolby Digital Plus, dar nu atat de multa diversitate), potrivit cu marimea ecranului. Se poate merge si pe ideea folosirii unui soundbar, dar eu as spune ca, pentru un televizor de 108 cm, ceea ce ofera Samsung 43M5512 poate sa fie de ajuns.

Nu s-a sarit peste sistemul smart

Ok, nici nu prea se putea. Asa cum spuneam, nu vorbim despre un televizor cu pret redus, deci prezenta conexiunii inteligente la internet era o necesitate. Aparatul foloseste sistemul de operare Tizen 2, unul cu numeroase imbunatatiri fata de versiunea anterioara.

Acesta are aplicatii variate, iti ofera sansa de a vedea clipuri si filme in format Full HD prin Netflix sau YouTube, dar si sa te conectezi la retelele sociale. Se misca bine si, daca pui mana si pe o telecomanda inteligenta, atunci totul va fi si mai simplu. Nu in ultimul rand, televizorul are cateva porturi (USB, HDMI si altele), deci poate sa fie pus in legatura si cu multe alte dispozitive.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Concluzii

Sunt unele lucruri care impresioneaza la Samsung 43M5512 si altele care o fac mai putin. Din pacate, nu discutam despre unul dintre cele mai atractive televizoare ale firmei (ca functii, caci designul este unul deosebit), dar un televizor de la Samsung, mai ales unul care are calitati variate, este mereu o tinta importanta. Se putea sa fie mai ieftin, dar, in acest caz, o reducere mai substantiala chiar rezolva problema. Modelul ramane unul dintre cele mai bune din cele pe care le poti cumpara pentru dormitor, asa ca, intr-o camera ceva mai mica, el va arata cu adevarat de ce e in stare (si in living poti avea un model 4K pentru a rezolva si aceasta problema).

8.5 Total Score
Samsung 43M5512, un televizor care arata foarte bine si e perfect pentru dormitor

Samsung 43M5512 nu are o diagonala foarte mare, dar asta nu afecteaza designul

PROS
  • Design foarte modern
  • Sistem smart bun
  • Perfect pentru dormitor
CONS
  • Nu are cel mai bun raport calitate pret
  • Rezolutie Full HD
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply