Sony Bravia 65XD8577

Sony este al treilea producator de televizoare din lume, dar in ultimii ani nu a reusit sa vina cu vreo tehnologie revolutionara. Daca LG au OLED si Samsung QLED, ei fie folosesc ecran LG, fie apeleaza in continuare la ecrane LED normale pentru clasele medii de calitate (ceea ce fac, de altfel, toate firmele). Sony Bravia 65XD8577 este un televizor din clasa medie, unul cu plusuri si minusuri, dar per total, un aparat atractiv din toate punctele de vedere. In comparatie cu alte modele din aceeasi categorie are un pret ceva mai mare, dar pana la urma, acesta este relativ bine justificat.

Sony Bravia 65XD8577

Despre Sony Bravia 65XD8577

Daca despre caracteristicile de imagine putem spune ca sunt ok, dar nu absolut de top, diagonala este mult mai impresionanta. La 164 cm treci deja in clasa televizoarelor mari, a celor care sunt poate chiar mai bune pentru un spatiu comercial sau de afaceri decat sunt pentru acasa.

Daca vrei sa vezi filme pe ecran mare, atunci nimic nu te opreste sa incerci acest model. Ecranul este oricum foarte subtire si pentru marimea lui, televizorul este destul de usor. Stativul are o forma mai ciudata, dar din punct de vedere  practic, e excelent, deoarece acopera toate firele care intra in televizor (in plus, Sony Bravia 65XD8577 poate sa stea la fel de bine si in perete).

Imaginea, ca la orice televizor din clasa lui, impresioneaza doar pe jumatate. Asta nu inseamna ca e rea, dar unele functii si caracteristici sunt mai bine implementate decat altele. In primul rand, nu ne vom lega prea tare de rezolutia 4k UHD, aceasta fiind deja un standard. Culorile sunt foarte vii si nivelul de negru este impresionant, indiferent de cantitatea de lumina din camara.

Sony Bravia 65XD8577 new

Problema apare insa cu iluminarea, care  e cam slaba pentru ca functia HDR sa arate cu adevarat ce poate. Asta inseamna ca televizorul ofera doar un contrast decent, desi cu putin mai mult noroc ar fi putut oferi unul excelent (pana la urma insa, trebuie sa existe si diferente intre aparatele medii si cele super-premium). In plus, cum nu avem vreun ecran special, totul este la o calitate mai mult decat multumitoare.

Sunetul e decent, oferit de doua difuzoare de 10 W. Nu e foarte puternic si pentru o experienta desavarsita vei avea nevoie de un sistem. Dar deja m-am plictisit sa spun asta. Televizoarele trebuie sa ofere in primul rand imagini senzationale  iar sunetul cade pe locul doi. Sony Bravia 65XD8577 vine cu ceva decent, dar nu spectaculos, deci si din acest punct de vedere e ok.

Sony Bravia 65XD8577 nu este perfect la nivelul sistemului de operare

Android Tv e un sistem de operare perfect functional, dar are cateva hibe si acestea influenteaza nivelul general de calitate oferit de Sony Bravia 65XD8577. Asadar, el nu sta rau la capitolul aplicatii, acestea fiind cu adevarat numeroase si pentru toate nevoile. Ce face mai putin bine e modul in care ele sunt implementate. Asadar, televizorul se misca greori in modul smart, iar interfata nu e atat de prietenoasa pentru un tv. Din fericire, telecomanda face ca lucrurile sa fie mai simple si e o aditie bine venita daca nu vrei sa folosesti mouse si tastatura.

Pentru filme si jocuri ai toate porturile necesare, adica trei USB-uri si patru HDMI-uri. Din toate aceste puncte de vedere chiar nu ai ce sa ii reprosezi televizorului si chiar sistemul de operare este acceptabil daca poti trece peste faptul ca modelul nu ofera perfectiune in fiecare aspect al sau.

Concluzii

Daca vrei un televizor de diagonala mare, dar nu extrema, acesta este unul pe care noi il recomandam. NU e singurul care ne-a atras atentia, dar nici nu am putut sa identificam diferente majore in comparatie cu televizoarele altor firme. Sony Bravia 65XD8577  are o imagine excelenta, potrivita pentru un ecran care nu detine toate caracteristicile ultra moderne (si daca ar fi facut-o, televizorul ar fi costat de vreo doua ori mai mult), sunet bun si un sistem de operare cu plusuri si minusuri, dar in general ok.

Cred ca pentru un expert pretentios, aceste cateva aspecte mai negative ar conta, dar pentru un utilizator obisnuit, ele abia se cunoscut. Sa nu uitam ca televizorul este unul de calitate medie (desi la noi ar trece in premium in orice moment) si chiar din acest motiv trebuie sa acceptam ca nu e perfect, ci doar foarte bun.

8.5 Total Score
Sony Bravia 65XD8577, un alt model impresionant de la brandul japonez

Prin modelul Sony Bravia 65XD8577 producatorul nipon incearca sa ocupe un loc fruntas pe piata televizoarelor. Cu exceptia Androidului nu ai ce reprosa acestui model

PROS
  • Diagonala mare
  • Culori foarte intense
  • Design inspirat
CONS
  • Raportul dintre pret si calitate putea fi mai bun
  • Sistemul de operare
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply