Toshiba 49U6663DG

Toshiba este un producator destul de ciudat. Acestia sunt una dintre cele mai mari firme de electronice de pe glob, au televizoare variate si destul de bune, dar cu toate acestea, nu auzi chiar atat de multe despre ei. In Romania ei sunt cu atat mai putin vizibili, pana si unele firme de buget avand mai multe multe modele pe piata. Dar daca esti dispus sa treci un pic peste Samsung, Sony, LG, Panasonic si altii, vei descoperi ca si televizoarele Toshiba sunt unele excelente, ba chiar ceva mai ieftine. Spre exemplu, Toshiba 49U6663DG (acum in reduceri) este un televizor impresionant, cu foarte multe caracteristici premium, dar care poate trece aproape neobservat.

Toshiba 49U6663DG

Despre Toshiba 49U6663DG

Toshiba 49U6663DG este un model care arata foarte bine privit din fata. Are o rama subtire si neagra, asa ca ecranul pare ca aproape pluteste. Este un design modern, care il recomanda. Si cele doua picioare sunt destul de elegante. Televizoul are 124 cm, deci este potrivit si pentru dormitor si pentru living. Poate sa fie montat si in perete, dar poate sta si pe un suport, ambele variante fiind la fel de bune.

Toshiba 49U6663DG
Televizor LED Smart Toshiba, 124 cm, 49U6663DG, Ultra HD

Partea mai putin buna apare atunci cand il privesti din lateral. Pur si simplu, carcasa este cam mare, prea groasa pentru un aparat modern. Acesta lucru nu conteaza in sine prea mult, dar pus langa alte aparate care arata mai bine, diferenta este vizibila. Pe de alta parte, vorbim totusi despre un model mai ieftin, ceea ce explica totusi aceasta alegere de design.

Toshiba 49U6663DG inclinat

Toshiba 49U6663DG se bucura de o imagine excelenta

Poate ca designul nu este unul premium, dar Toshiba 49U6663DG cu siguranta recupereaza la capitolul caracteristici tehnice, acestea fiind peste medie.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

In primul rand, discutam despre un televizor cu imagine UHD, lucru destul de impresionant daca luam in considerare pretul si dimensiunea ecranului (unul este mic, cealalta este destul de mare). Asta inseamna ca din punct de vedere al rezolutiei, totul va sta foarte bine. Insa rezolutia nu este totul.

Toshiba 49U6663DG nu are functie HDR, ceea ce inseamna ca nu va avea niste culori la fel de spectaculoase ca alte televizoare de ultima generatie. Dar este mai mult decat ok la acest capitol, asa cum este si la contrast. De asemenea, daca totusi nu poti gasi surse 4k, atunci nu ar trebui sa te ingrijorezi, intrucat televizorul are si o functie de upscale decenta, asa ca si programele in standard definition sau cele in high definition arata mai bine.

Sunetul este cam asa cum te-ai putea astepta. Acesta nu este un televizor care sa mizeze pe o redare adio senzationala (dar pana la urma, care este?), deci trebuie sa te multumesti cu doua difuzoare ok, dar cu nimic speciale (10 W fiecare, decent pentru marimea ecranului). Insa daca vrei mai mult, exista aceeasi posibilitate care apare in cazul oricarui alt televizor. Se poate folosi un sistem audio sau un soundbar si in acest mod, Toshiba 49U6663DG ajunge la niste performante sonore comparabile cu cele vizuale.

Sistemul smart isi face si el simtita prezenta

Nu este surprinzator faptul ca Toshiba 49U6663DG este smart, dar este foarte placut sa stii ca exista si televizoare mai ieftine care imbina cu atat de mult succes toate aceste calitati (smart, 4k, diagonala destul de mare). Sistemul de operare este unul propriu, nu foarte spectaculos si nici cu foarte multe aplicatii, dar ofera exact atat cat trebuie.

Vezi acum pret cu transport gratuit

A nu se intelege ca nu exista diversitate, ci doar ca ea nu este comparabila cu ceea ce gasesti pe Web OS, spre exemplu. Oricum, exista Netflix si Youtube, browser, retele sociale, meteo si multe altele. Controlul de decent, de asemenea. As spune ca televizorul are si o mica problema la conectivitate, pentru ca nu are decat o intrare USB.

Concluzii

In ciuda unor imprefectiuni, Toshiba 49U6663DG este un televizor foarte acceptabil, accesibil si o varianta excelenta pentru cei care nu aun buget foarte mare, dar isi doresc totusi un model bun. Raportul calitate pret chiar este unul atractiv si cred ca e principalul avantaj de care se bucura televizorul. Poate ca nu arata el atat de bine, dar nici rau nu ii va sta in camera. Pana la urma, conteaza mai mult ceea ce ofera si din acest punct de vedere, cred ca multi cumparatori ar fi incantati de diagonala, de conectivitate si de imaginea sa foarte clara.

9 Total Score
Toshiba 49U6663DG, un televizor mai ieftin, dar cu foarte multe calitati atractive

Toshiba 49U6663DG - Poate ca design-ul nu este punctul forte, dar in rest se decurca foarte bine

PROS
  • Raport calitate pret foarte bun
  • Imaginea UHD
  • Sistem smart decent
CONS
  • Carcasa nu e foarte eleganta
  • Are un singur port USB
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply