Sony Bravia 75XE9005

Televizoarele foarte mari tind sa aiba si un pret pe masura. Asa ca, in ultima vreme, am vazut si destul de multe glume pe baza acestui subiect… si chiar daca unele modele chiar par exagerate, realitatea ne demonstreaza ca nu este chiar asa. Un televizor de 2 m in diagonala, cu niste calitati premium in adevaratul sens al cuvantului, nu are cum sa fie unul ieftin. Dar el nici nu se adreseaza utilizatorilor casnici, ci este facut pentru spatii publice, pentru restaurante, mall-uri, magazine sau cine stie ce alte locuri in care prezenta lui poate sa fie cu adevarat apreciata. Sony Bravia 75XE9005 (vezi ce reducere are ACUM) nu este nici cel mai avansat, nici cel mai mare televizor gigant de pe piata, dar, in cele din urma, as spune ca descrierea anterioara i se potriveste de minune.

Sony Bravia 75XE9005 despre

Despre Sony Bravia 75XE9005

Asa cum spuneam, televizorul este unul imens, cu o diagonala de 190 cm. Nu este el cel mai mare cu putinta, dar este oricum foarte aproape si de aceea nu este destinat utilizarii casnice (in acelasi timp, nu te opreste nimeni sa nu il folosesti si acasa, daca ai spatiul necesar pentru a sustine asa ceva), ci folosirii in cadrul unui spatiu potrivit si specializat pentru a acomoda un televizor atat de mare.

Sony Bravia 75XE9005
Televizor Smart Android LED Sony Bravia, 189.3 cm, 75XE9005, 4K Ultra HD

Dar, pe langa acest lucru, design-ul este unul inspirat, foarte asemanator cu ce intalnim la numeroase modele de mai mici dimensiuni apartinand tot de gigantul japonez. Rama metalica subtire, carcasa eleganta si bine proportionata si suportul solid, bine integrat, reprezinta niste caracteristici de care ar trebui sa tii cont daca vrei sa alegi acest televizor. Sony Bravia 75XE9005 poate sa fie montat si in perete si chiar cred ca, luand in calcul dimensiunile, aceasta ar fi si cea mai buna solutie.

pareri Sony Bravia 75XE9005 review

De asemenea, televizorul nu sta deloc rau nici in privinta imaginii. Asa cum spuneam si mai sus, se pot gasi si modele cu niste caracteristici superioare (chiar si de la Sony), dar, lasand acest aspect la o parte, Sony Bravia 75XE9005 chiar prezinta un raport ideal intre calitatea imaginii si pretul cerut.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

Rezolutia este una 4K UHD si exista si suport pentru HDR. Ecranul este unul normal, dar contrastul si culorile se prezinta bine. Mai apar si mici scapari, uneori imaginea fiind prea luminoasa (ceea ce contribuie la momente in care contrastul nu mai este perfect), dar sunt de scurta durata si doar in cazul in care apar culori foarte deschise pe ecran. In plus, daca umbli suficient de mult la setari, exista sansa de a scapa si de aceste neajunsuri.

Sunetul scartaie insa, lucru pe care il putem intalni la orice televizor foarte mare. Pe de-o parte, acest lucru este datorat marimii carcasei, care cam distorsioneaza. Difuzoarele nu sunt nici ele foarte puternice, ci doar de 10 W fiecare.

Nici nu prea te puteai astepta insa la altceva si, oricat de puternice ar fi fost difuzoarele, tot nu erau de ajuns pentru spatiile in care Sony Bravia 75XE9005 poate sa fie montat. Asa ca solutia cea mai buna ar fi sa il utilizezi cu un sistem audio bun, care sa ridice calitatea si din acest punct de vedere.

Sony Bravia 75XE9005 Sistemul de operare in linia obisnuita Sony

Pe langa toate lucrurile bune pe care Sony le-a creat cu televizoarele lor, exista si unul care de fiecare data reprezinta punctul slab. Mai exact, acestia folosesc un sistem de operare Android, care aduce o functionalitate smart un pic mai slaba decat la televizoarele LG sau Samsung. In primul rand, numarul de aplicatii este un pic mai mic. In al doilea, interfata e ceva mai incurcata.

Vezi acum pret cu transport gratuit

Daca e primul smart pe care il folosesti (sau primul mai nou), aceste lucruri vor fi imposibil de observat. Dar, odata ce ai pus mana pe un alt televizor cu un sistem de operare mai bun, va fi greu sa nu vezi diferenta. Insa, atat timp cat ai acces la aplicatii cu filme 4K (prin Wi-Fi), dar si porturi numeroase pentru playere sau console, Sony Bravia 75XE9005 tot ofera niste elemente de conectivitate excelente.

Concluzii

Sony Bravia 75XE9005 este un televizor de nisa, dar unul foarte bun. In principal nu ar trebui sa te gandesti sa il cumperi pentru acasa. Dar daca il vrei pentru afacerea ta, vei descoperi ca raportul dintre pret si calitate este unul chiar foarte bun. Calitatea lui este, de asemenea, una insemnata, deci experienta de utilizare va fi excelenta.

9.5 Total Score
Sony Bravia 75XE9005, un model imens

Sony Bravia 75XE9005 este un televizor pentru pretentiosi, pentru cei care vor cat mai mult de la un asemenea device. Modelul are tot ce ii trebuie.

PROS
  • Design atractiv
  • Foarte bun in spatiile publice
  • Rezolutie 4K, HDR si o imagine in general buna
CONS
  • Ai nevoie de un sistem sonor
  • Sistemul de operare
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply