Sony Bravia 55XE8096

Televizoarele smart sunt acum mai performante ca niciodata, iar Sony Bravia 55XE8096 (vezi pretul de azi) este aici pentru a demonstra acest lucru. Modelul celor de la Sony arata cat de multe poate oferi un televizor actual si ce schimbari majore au aparut in doar cativa ani.

Sony Bravia 55XE8096

Despre Sony Bravia 55XE8096

Sony Bravia 55XE8096 face parte din categoria televizoarelor de dimensiuni mari. Acesta are o diagonala de 140 cm si se face remarcat foarte usor prin dimensiunile sale. Designul sau este totodata unul foarte futurist. Masurand doar 123.2 x 71.6 x 5.7 cm,  televizorul arata de-a dreptul impresionant. Designul este foarte subtire si creste cu atat mai mult nivelul de spectaculos. Modelul poate fi asezat atat in mod standard, pe o masa, cat si pe perete, caz in care este necesar un suport VESA 300 x 200.

Sony Bravia 55XE8096
Televizor Smart Android LED Sony Bravia, 138.8 cm, 55XE8096, 4K Ultra HD

Pentru dotarile de imagine, vom incepe cu elementul cel mai simplu, daca putem spune asa. Ecranul este unul UHD si are o rezolutie de 3840 x 2160 de pixeli. Claritatea atinge prin urmare un nivel maxim. Pe ecranul de mari dimensiuni vei putea observa cele mai mici detalii. Vei putea distinge firele de iarba de pe stadion si scamele de pe sacoul lui Bond.

Sony Bravia 55XE8096 lateral

O functie cu totul speciala a modelului Sony Bravia 55XE8096 este cea HDR. Functia cunoscuta din fotografie, aduce un contrast mult mai ridicat si reuseste sa imbunatateasca pana si cele mai sterse cadre. Culorile sunt mult mai intense si mai aproape de realitate, iar spectrul este extins. Culorile capata astfel volum si arata mult mai pline de viata.

Vezi aici ce spun cei care au folosit acest televizor

O alta functie foarte utila este cea de uspcalling. Cu ajutorul acesteia, ecranul proceseaza imaginile ce provin din surse externe (ex.stick USB, telefon) si le creste calitatea, aducandu-le la un nivel cat mai apropiat de UHD. Cu ajutorul functiei de upscalling te poti asigura ca filmele pe care le redai au o calitate demna de cinematograf.

La baza ecranului Sony Bravia 55XE8096 se afla procesorul de imagine 4K X-Reality PRO. Alaturi de tehnologii precum 24p True Cinema, Live Colour™ sau PhotoTV HD, acesta reuseste sa pregateasca imagini extrem de realiste. Culorile sunt foarte naturale, ceea ce face orice vizionare mai captivanta. Un atu important al ecranului este si redarea cadrelor in miscare. Acesta descompune cadrele si umple spatiile goale, evitand efectul de miscare sacadata. Imaginile curg mult mai fluid si aduc la lumina elemente pe care in mod obisnuit nu le-ai fi putut observa.

Vizionarea nu ar fi la fel de speciala fara sistemul audio surround, dotat cu cele mai avansate tehnologii. Dolby Digital, Dolby Digital Plus, Dolby Pulse si DTS prelucreaza sunetul in cel mai mic detaliu si redau cele mai clare note. Sistemul audio are amplificator, efect de bass si decodor. Difuzoarele stereo au o putere de 20W si asigura un sunet puternic. Playerul multimedia este usor de folosit si permite redarea rapida de muzica de un mp3, telefon sau sistem audio.

Sistem de operare Android

Pe partea smart, televizorul Sony Bravia 55XE8096 se diferentiaza major fata de modelele competitiei. Vorbim aici de prezenta sistemului de operare Android, in versiunea Marshmallow 6.0. Televizorul aduce astfel pe ecranul urias aceeasi interfata cu care suntem deja familiriazati de pe telefon sau tableta. Avem la dispozitie foarte multe aplicatii de toate tipurile, iar functiile pentru partajare sunt adaptate pentru a veni rapid in ajutor si a permite sincronizarea ecranelor si transferul rapid de fisiere. Functiile smart ruleaza rapid si fara timpi lungi de asteptare.

Ca tot veni vorba de transferul de fisiere, televizorul este dotat cu 4 port-uri HDMI, 3 port-uri USB si intrari video. E disponibila de asemenea si tehnologia Bluetooth. Toate acestea permit transferul rapid de pe HDD-uri externe, PC, telefon, tableta etc. Televizorul se poate conecta de asemenea la o consola de joc. Experienta de gaming in acest caz este cu totul aparte. Imagineaza-ti ca joci pe un ecran cu diagonala de 140 de cm, dotat cu HDR.

Vezi oferta de pret si reducerile disponibile

Ar mai trebui sa mentionam si faptul ca pentru redarea canalelor digitale nu mai este necesar un decodor extern.

Concluzii

Sony Bravia 55XE8096 este un televizor UHD cu design foarte elegant. Dimensiunile sale generoase si profilul subtire aduc un aspect profund minimalist. Televizorul nu doar ca arata bine, dar reda si cadre de exceptie. Ecranul sau este dotat cu functii HDR si tehnologii avansate de prelucrare a culorilor si contrastului. Televizorul ruleaza in acelasi timp sistemul de operare Android si aduce prin urmare o interfata foarte familiara. Sistemul audio ultra surround completeaza perfect experienta de vizionare si asigura un nivel cu atat mai ridicat de realism.

8.5 Total Score
Sony Bravia 55XE8096: televizorul UHD cu HDR si Android

Un televizor pentru perfectionisti, modelul Sony Bravia 55XE8096 are tot ce ii trebuie pentru a concura pentru primele locuri din gama sa de pret

PROS
  • rezolutie de ultima ora
  • diagonala mare
  • acces la magazinul Google Play
CONS
  • Pretul putin cam mare
Add your review
We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply