LG 29MT49VP

Pe langa televizoare moderne si mari, fiecare firma respectabila scoate pe piata si aparate de dimensiuni mai mici. Unele dintre acestea pot chiar sa indeplineasca o functie dubla, de tv si monitor, probabil chiar mai bine pe cea din urma. LG 29MT49VP (aici ai pretul cel mai bun al momentului) este un televizor care face parte din aceasta categorie. Diagonala, design-ul si caracteristicile de imagine il recomanda ca un monitor potrivit pentru cei care cauta un model mai mare, dar nu premium. In acelasi timp el poate sa fie utilizat si ca tv, fara nicio problema in ceea ce priveste utilitatea.

LG 29MT49VP

Despre LG 29MT49VP

LG 29MT49VP are o diagonala destul de mica, dar nu una iesita din comun. Asadar, la 72 cm e doar cu putin inferior unui televizor destinat dormitorului. Chiar si asa poate sa fie montat in orice camera de locuit. De regula, astfel de televizoare sunt mai potrivite pentru bucatarie sau pentru un birou micut, dar de aceasta data, LG 29MT49VP chiar isi poate gasi locul si in camere normale. Cat despre utilizarea lui ca monitor, este clar ca vei avea unul dintre cele mai mari modele.

LG 29MT49VP
Televizor LED LG 72 cm, 29MT49VP, HD

Ca design, televizorul arata ok, dar este mai potrivit pentru a fi montat la computer decat pentru a sta in dormitor. Nu inseamna ca arata rau, ci ca exista altele mai aratoase. Stativul este insa unul echilibrat, asa cum si trebuie sa fie.

LG 29MT49VP spate

LG 29MT49VP are rezolutie HD

Problematica rezolutiei este una extrem de importanta in zilele noastre. Lumea se orienteaza catre televizoare mai avansate si de aceea multi cauta modele full HD sau 4K UHD. Totusi, un televizor HD este aproape la fel de bun ca unul full HD si este mai ieftin, asa ca beneficiaza de numeroase avantaje. Asadar, calitatea imaginii este ok, desi nu una iesita din comun. Daca nu ai pretentiile unui gamer inrait si te multumesti doar cu o imagine high definition, atunci monitorul va face o treaba buna (nu are lag si asta conteaza, de asemenea, destul de mult). Ca televizor, acesta va reda posturile HD si poate sa fie utilizat pentru filme de pe stick sau de pe Blue Ray Player.

Tot la capitolul imagine se poate trece si multitudinea de setari care pot sa fie facute in modul gaming. De asemenea, acesta are si un mode cinema pentru filme, si in general pentru utilizarile generaliste de tv.

Sunetul este unul pe masura diagonalei. LG 29MT49VP se aude prin doua difuzoare de 5 W, ceea ce la prima vedere poate sa para putin. Dar in acelasi timp, la un computer nu ai nevoie de mai mult si daca ai, poti folosi fie boxe, fie casti. Pentru televizor e suficient intr-o camera mica, si oricum poate sa fie insotit de un sistem audio care imbunatateste lucrurile.

Lipsa functiilor smart – un minus?

LG 29MT49VP nu beneficiaza de un sistem de operare si nici nu se poate conecta la internet. Bineinteles, lipsa functiilor smart poate sa fie considerata o greseala importanta din partea producatorilor. Dar daca privim din alt punct  de vedere, lucrurile nu mai stau chiar asa. In primul rand, cand folosesti televizorul ca monitor nu ai nevoie de asa ceva, intrucat internetul vine prin computer. Chiar si ca tv, acesta va fi probabil al doilea din casa, deci nu te opreste nimeni sa nu iti cumpari un model mai bun, mai mare si smart.

Chiar daca nu e smart, televizorul este macar un real centru multimedia. Are si intrare USB si HDMI (cate una din fiecare), deci il poti folosi si cu stick, dar si conectat la consola, la DVD sau Blue Ray player, ceea ce ii extinde destul de mult posibilele utilizari.

Concluzii

LG 29MT49VP este genul de televizor care nu te va impresiona, dar care se poate dovedi foarte util. Deja e clar ca e bun de monitor, dar cum ramane cu functiile sale de televizor! In functie de unghiul din care privesti, televizorul poate sa para total nepotrivit pentru timpurile noastre sau o solutie decenta la anumite nevoi. Eu as spune ca e mai corecta ultima varianta. Acesta e ideal ca un televizor secundar, situat intr-o camera mai mica si de la care nu ai pretentii ca de la unul premium. De asemenea, e bun pentru cei care au un buget redus, fiind unul dintre cele mai ieftine, si avand pana la urma o diagonala ok. Daca vrei mai mult, ai sute de variante, dar cand vine vorba de televizoare mici, numarul lor scade.

8 Total Score
LG 29MT49VP, un televizor ieftin/monitor care isi face treaba

Televizorul LG 29MT49VP merita atentia celor care au nevoie de un televizor ieftin fara multe functii suplimentare care sa ii creasca pretul.

PROS
  • Raport calitate pret bun
  • Diagonala HD
CONS
  • Design-ul e clasic, un pic invechit
  • Are doar o intrare USB